Kamutov kruh z vinskim kamnom

Sestavine (Za štirioglat pekač velik 27 cm x 8 cm)

  • Malo kokosove maščobe za model
  • 500 g kamutove moke
  • 1 čž soli
  • 3 jž olivnega olja
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 500 ml mineralne vode
  • Pest sončničnih semen
  • Pest konopljinih semen
  • Malo sezamovih semen

Priprava:

Pečico segrejemo na 175 stopinj.

Model namažemo s kokosovo maščobo in obložimo s papirjem za pečenje.

V skledo stresemo moko, pecilni prašek, sol, prilijemo olivno olje in malo mineralne vode.

Pričnemo z mešanjem z ročnim mešalnikom in postopoma prilivamo vodo. Gotovo testo je gostljato, vendar bolj tekoče kot kvašeno testo za običajen kruh.

Testo gladko zmešamo, na hitro vmešamo še semena, ga nadevamo v pekač in pečemo 50 do 60 minut.

Kruh stresemo iz pekača, ga zavijemo v krpo in ohladimo. Hranimo ga v hladilniku.