Sestavine (Za štirioglat pekač velik 27 cm x 8 cm)
- Malo kokosove maščobe za model
- 500 g kamutove moke
- 1 čž soli
- 3 jž olivnega olja
- 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
- 500 ml mineralne vode
- Pest sončničnih semen
- Pest konopljinih semen
- Malo sezamovih semen
Priprava:
Pečico segrejemo na 175 stopinj.
Model namažemo s kokosovo maščobo in obložimo s papirjem za pečenje.
V skledo stresemo moko, pecilni prašek, sol, prilijemo olivno olje in malo mineralne vode.
Pričnemo z mešanjem z ročnim mešalnikom in postopoma prilivamo vodo. Gotovo testo je gostljato, vendar bolj tekoče kot kvašeno testo za običajen kruh.
Testo gladko zmešamo, na hitro vmešamo še semena, ga nadevamo v pekač in pečemo 50 do 60 minut.
Kruh stresemo iz pekača, ga zavijemo v krpo in ohladimo. Hranimo ga v hladilniku.