Kateri materiali so dobrodošli v našem domu po Feng Shui?

Ci energija

Či energija mora po vašem prostoru teči prosto. Nekateri predmeti jo lahko zavirajo, spet drugi pospešujejo. S tem pa se ruši njeno ravnovesje.

Motilci energije ČI

Med materiale, ki niso primerni za stanovanje, sodi na primer sintetično blago. Tudi ometna svetlova, klimatske naprave, računalnik, mikrovalovna pečica in brezžični telefon imajo svojo lastno – umetno energijo, ki ovira pozitiven pretok energije ČI skozi stanovanje.

Zaviralci energije ČI

Na či ravno tako vpliva tema, nered, prah in vlaga. ČI energija v takih razmerah zastaja, kar po naukih Feng šuj lahko vodi do resnih zdraavstvenih motenj ali tudi k individualnem nazadovanju oziroma osebnem zastoju.

Pospeševalci energije ČI

Kadar Či teče prehitro, je lahko prekinjena stabilnost in moč energijskega toka. Zato bi se morali izogibati dolgim hodnikom, predmov pa ne bi smeli postavljati na ravne liniji. Hitro tekoči ČI lahko izpodrine tudi del našega osebnega čija, zato postanemo nemirni, negotovi in živčni. ČI, ki se v prostoru, stanovanju ali hiši giba okrog ostrih kotov in robov se začne vrteti in kot pri viharju se oblikuje vrtinec. Či imenujemo skakajoči či ali ša. Ša lahko povzroči vrtinčenje našega čija, kar lahko posledično pripelje do izgube orientacije, življenja in bolezni.

[wp-review]

Komentiraj