Rastlinsko VS. živalsko mleko

Ovseno mleko

Veganska pot je zlahka enostavna, zatakne pa se pri zamenjaVEGANSKO MLEKO VS. ŽIVALSKO MLEKOvi živil. Brez kravjega mleka si kave ne predstavljamo, ravno tako pice brez sira živalskega izbora.

Poznamo eno kravje mleko in 15. vrst veganskega mleka. Veganska mleka lahko delimo v štiri krovne skupine: Žitna mleka, mleko iz stročnic, mleko iz oreškov in mleko iz semenk.

Naprej se žitna mleka delijo na: ovseno mleko, pšenično mleko, ječmenovo mleko in riževo mleko. Najbolj poznana mleka iz stročnic so grahovo mleko, kikirikijevo mleko in sojino mleko. Iz oreškov lahko pripravimo mandljevo, kokosovo, lešnikovo in mleko iz indijskih oreškov.

Mleka lahko pripravimo tudi iz semenk. Pogosto jih pripravljamo iz konopljinih, kvinojinih, sezamovih in sončničnih semen.

MNENJA STROKOVNJAKOV

Študije povezane z učinkom mleka na naše telo so različne. Včasih so nas učili, da je kravje mleko popolna hrana za ljudi. Z novimi študijam in dokazi svetovnih zdravnikov se dokazuje nasprotno. Kravje mleko lahko povzroči pomanjkanje železa, alergije , bolezni srca, črevesja, izpuščaje, osteoporozo, astmo, pljučnega roka in celo multiplo sklerozo. Mleko prispeva k zaprtju, kronični utrujenosti, artritisu, mišičnim krčem, debelosti in glavobolom.

OGLAŠEVANJE KRAVJEGA MLEKA

Preko šolskega izobraževalnega procesa, ki je delno financiran tudi s strani mlečne industrije so nas učili, da nam mleko da kravica in je odlično za zobke in kosti. Mlečne izdelke uvrščajo v sklop štirih osnovnih živil, ki jih potrebujemo za pravilno prehrano. V šoli in vrtcu se je mlečnim izdelkom nemogoče izogniti. Nekatere blagovne znamke so šle tako daleč, da so svoje blagovne znamke mlečnih izdelkov uporabile v delovnih zvezkih prvošolčkov. Dobri odnosi z javnostmi in promocije so zasidrale v mnenje, da je mleko nujno za življenje. Kravica nam da mleko. Ali nam ga res da, ali ji ga vzamemo?

60% oseb ima alergijo na kravje mleko pa tega morda ne jemljejo resno. Različni kožni izpuščaji, slabosti in migrene so lahko posledica alergije. Z zamenjavo kravjega mleka za rastlinsko boste veliko naredili za svoje telo. Naj bo vaša odločitev in ne posledica tistega, kar ste slišali v otroštvu. Preizkusite 2 tedna brez kravjega mleka in nato ocenite svoje počutje. Prepričano smo, da boste prijetno presenečeni.

  • Članek mi je všeč
5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentiraj