Sanjska knjiga črka B


Babica

razlaga o sreči v hiši. Sanje kjer babica joka – pričakujte nesrečo. Biti babica pa pomeni da boste izvedeli neko skrivnost. Babica govoriti z njo- Varuj skrivnost pred dolgimi jeziki. Babica spremljati jo- Dober sklep boš naredil. Videti babico z otrokom – porod ali krst.
Bajonet
Sanje o tem da ste videli ali našli bajonet – ne boste se mogli izogniti neki obveznosti. Izgubljen bajonet pa razlaga o tem da boste doživeli sramoto.
Baker
Sanje o bakru – dobre novice. Obdelovanje bakra v sanjah – želja se vam ne bo izpolnila.
Bakla
Videti baklo – velika sreča. Sanje o neprižgani bakli pomenijo novice od zelo daleč. Prižgana bakla – živeli boste dolgo in pri svojem delu boste zelo uspešni. Če gori s plamenom brez ognja boste izvedli uspešen posel. Sanje o tem da se od bakle zelo kadi razlagajo o tem da ste predmet zlobnih govoric. Ugašajoča bakla pa pomeni da bo umrl nekdo od vaših znancev. Gašenje bakle predstavlja razočaranje zaradi konca neke zveze. Prenašanje bakle v sanjah – ljubezen se vam bo vrnila.
Bakrena posoda
Izkopavanje bakrene posode v sanjah – vaše želje se ne morejo izpolniti.
Bakterije
Namišljena bolezen.
Baldahim
Postali boste zelo ugledni.
Balerina
Če ste v sanjah videli balerino vam vaša podzavest razlaga o nekem razočaranju.
Balet
Sanje o plesanju baleta – nepričakovano dobre novice. Opazovanje baleta – nekdo v službi vam dela za hrbtom.
Balkon
Sanje o plezanju po balkonu govorijo o nevarnosti pri delu ki ga opravljate. Sedenje na balkonu predstavlja kratkotrajen uspeh. Stanje na balkonu razlaga da je vaš položaj v službi  v nevarnosti. Plezanje na balkon – pazite se sovražnikov.
Balon
Videti balon – imate mnogo neuresničenih želja. Videti več balonov – pazite se lažnivcev. Če ste sanjali da je balon odletel – manša izguba. Padajoč balon – vaši načrti niso realni. Počen balon – neuspeh.
Banana
Jesti banano je razlaga o zaslužku pri trgovanju. Nositi banane v košari – nepričakovano dobre novice. Sanje o nabiranju banan – pred vami so veseli, brezbrižni trenutki. Gnile banane – pazite se prevare.
Bančno obvestilo
razlaga o izgubi v službi, zmanjšani plači.
Banka
Videti banko – sreča. Sanje o zaprti banki – izguba pri trgovanju. Dvigovanje denarja v banki – pričakujte denarne težave.
Bankir
Podzavest vam razlaga da se pazite se intrig.
Banket
Prišlo bo do nesporazuma z vašimi prijatelji.
Bankovec
Sanje v katerih ste sprejeli nek bankovec napovedujejo vašo udeležbo v nekem sumljivem poslu. Pomen sanj o menjavi zlatnikov za bankovce – naredili boste nekaj zares neumnega.
Bankrot
Dobro razmislite o vaših načrtih za nov posel.
Bar
V družini se boste sporekli v zvezi z denarjem.
Barka
Sanje o barki vam napovedujejo da se obeta  neka skušnjava.
Barometer
v sanjah je razlaga za bolezen in težave. Prepirali se boste s sosedi. Če ga kupujete – vaše imetje se povečuje.
Barvanje
Če v sanjah nekaj barvate se v resničnem življenju z nečim slepite.
Če barva pa kdo drug pa se vam obeta bolezen v hiši.
Barve
Lepe barve, prijetne očesu obetajo dolgo življenje. Temne barve pa težave v službi.
Bas
Če vaših sanjah kdo prepeva z basom se boste prepirali s taščo.

Bazen
Sanje o plavanju v bazenu pomenijo težave v družini.
Bazilika
Napredek pri delu, sreča in zadovoljstvo.
Bela barva
Nenadno veselje. Beloočnice – izognili se boste težavam ki vam grozijo.
Beležka
pomeni da je pred vami zahtevna naloga ki pa jo boste uspešno opravili.
Bencin
Nad nenadno novico boste sprva navdušeni, kasneje pa vas bo razočarala.
Bes
Pobotali se boste z nekom s katerim ste sprti ker vas je ta oseba spravila v nevarnost. Če so v sanjah besni drugi vas pričakuje sreča. Če vas popade napad besa boste zelo jezni na nekaj ali nekoga. Sanje o besni živali  – dobro sodelovanje s sodelavci in prijatelji.
Bezeg
razlaga o skorajšnji ozdravitvi neke dolgotrajne bolezni.
Biblija
Glasno branje biblije razlaga o  veselju v hiši. Tiho branje biblije – zvedeli boste neko skrivnost. Če kdo v sanjah prebira biblijo vam bo umrl nekdo od vaših bližnjih.
Bič
Sanjati o biču v svoji roki – bodite zelo previdni da se vam ne pripetijo ponižanje in težave. Bič tuji roki pa razlaga o tem da lahko pričakujte neko žalitev.
Bičanje
Opazovanje bičanja – pazite se svojih sovražnikov. Ste sanjali da  vi nekoga bičate? Izguba denarja. V primeru da ste bičani vi pa boste doživeli sramoto.
Bigamija
Imeli boste dolg in uspešen zakon.
Bik
Sanje o biku v naravi – pazite se dogodkov ki prihajajo. Bik v staji – povabljeni boste na zabavo. Čreda bikov – dobili boste nek denar. Kupovanje bika – prepir v bližnji prihodosti. Jahati bika v sanjah – bodite previdni, možna nesreča. Ubijanje bika – izognili se boste veliki nevarnosti. Klanje bika razlaga o  izgubi dobrega prijatelja. Bik ki napada – napoveduje razočaranje in neprijetnosti.
Biljard
Če opazujete nekoga ki ga igra pričakujte izgubo denarja. Če ga sami igrate boste uspešni v službi. Sanje o bilijardnih kroglah predstavljajo spremenljivo srečo pri delu; delo ki ga opravljate sedaj se vam ne izplača.
Biseri
Videti bisere – prijatelji vas spoštujejo in cenijo. Dobiti bisere kot darilo – pazite se priliznjencev, lahko da vas prevarajo. Prodajati bisere v sanjah – izgubljena čast. Kupovanje biserov razlaga o slabih novicah ki se tičejo vas samih.  Sanje o potapljanju in iskanje biserov – slepite sami sebe.
Biserna orglica
Če nosite  v sanjah biserno ogrlico vam bodo tekle solze veselja.
Biskvit
Sanje o peki biskvita – šli boste na uspešno poslovno pot. Jesti biskvit je razlaga za  lažjo bolezen.
Bitka
Gledati bitko – preti vam nevarnost. Videti prijatelja v bitki – pobotali se boste z nekom. Sanje o sodelovanju v bitki – v ljubezni boste imeli nasprotnika, konkurenta. Če ste v bitki ranjeni – v bližnji okolici je sovražnik.
Bivol
Videti bivola v sanjah – doživeli boste veliko srečo. Divji bivol predstavlja obisk neprijetne narave.
Bežanje
Bežati od težav – težave v budnem stanju boste z lahkoto obvladali. Bežanje pred živaljo – okoli vas se pletejo intrige, spletke. Bežanje pred mrtvecem – vaša vest ni čista. Bežanje pred nečim neopredeljenim – vaša podzavest vam razlaga da vam preti nevarnost. Nočno bežanje – neka izguba v družini. Neuspelo bežanje – pred vami je neuspešen zakon in odobje polno skrbi ki pa bodo kmalu minile. Nekomu pobegniti v sanjah – zaradi slabih prijateljev ste se znašli v neprijetni situaciji ki pa bo kmalu minila.
Bivanje
Če ste sanjali da bivate v neznani hiši – čimprej zamenjajte službo. Če vas nekdo ni želel sprejeti v hišo – izogibajte se sprejemanu odločitev brez predhodnega posvetovanja s sodelavci.
Blagajna
Polna blagajna razlaga o blagostanju. Prazna – revščina.
Blagajniške knjige
napovedujejo težave, podobno kot vsak pisan dokument ali knjiga.
Blagajnik
Biti blagajnik v sanjah – pridobivate si spoštovanje pomembnih ljudi.
Blagoslov
Biti blagoslovljen – živeli boste zelo dolgo. Braniti se blagoslova – zboleli boste. Nekomu dati svoj blagoslov – dobili boste velik denar. Sanjati o tem da ste prisotni pri blagoslovu drugih ljudi pa pomeni posebno veselje.
Blato
Videti ga – obrekujejo vas. HSanje o hoji po blatu – imeli boste neprijetnosti v družini. Biti blaten – v družini se bo v bližnji prihodnosti pojavila bolezen. Polni žepi blata pomenijo dobitek v denarju. Pasti v blato – težave na vidiku. V sanjah se potopiti v blato – pričakuje vas sreča. Valjati se v blatu – dolgovi.
Blatnik
Kmalu boste potovali v tujino.
Bledica
Oseba na kateri ste videli bledico bo hudo zbolela, mogoče celo umrla.
Blisk
je razlaga za razveseljujoče novice.
Bodalo
Sprejeli boste žalostno novico. Imeti bodalo v roki – garantiran uspeh v službi. Če se z bodalom porežete se bo eden od vaših podvigov končal neuspešno. Sanje o borbi z bodalom – bodite zelo pazljivi in premagali boste svoje nasprotnike.
Bodica
Spoznali boste zelo neprijetno osebo. Če se s trnom zbodete boste imeli težave v službi. Lomljenje bodic razlaga o nesreči doma.
Bog
pomeni srečo. Molitev pa razlaga o  škodi pri vašem početju. Preklinjanje božjega imena vam napoveduje velike težave. Sanje o pogovoru z bogom – za krajši čas se vam bodo želje izpolnile.
Bogataš
Videti bogataša v sanjah pomeni uspeh pri poslu. Sklepati kupčijo z bogatašem vam napoveduje nevarnost. Nenadno bogatenje – v družini se boste začeli prepirati z resnimi posledicami.
Bogastvo
Večje izobilje kot ste sanjali – večje težave boste imeli v resničnem življenju.
Boginja
Nepričakovan denarni dobitek. Če ste v sanjah vi bili boginja, pomeni da vas okolica občuduje in vas ima rada bolj, kot si pa vi mislite.
Bojišče
v vaših sanjah razlaga o žalosti in možnih prepirih v družini. Sanjati bojišče predstavlja slab znak. Biti na bojišču v sanjah, pomeni da je pred vami velik prepir, v katerem boste zelo prizadeti.
Boki
Suhi boki – napovedujejo revščino in lačno obdobje. Debeli, zaliti boki – napovedujejo mnogo otrok v družini.
Bolečina
Sanje o občutenju fizične bolečine – pred vami je lažja bolezen. Bolečina v duši – veliko veselje in zglajeni nesporazumi z ljubljeno osebo.
Bolezen
Zboleti – hude skrbi in problemi vas bodo obremenili. Biti hudo bolan v sanjah – ne skrbite, v resničnem, budnem življenju boste zelo zdravi. Biti bolan in ležati v bolnici je razlaga za nepričakovane stroške in dolgove. Obisk pri bolniku – zdravje. Če je vas obiskal nekdo bolan boste dobili neko nagrado.
Bolid
Sanjati bolid predstavlja dober znak. Videti bolid v sanjah, pomeni da boste srečni in zadovoljni v naslednjih dneh. Oditi v bolid v sanjah, pomeni da boste prejeli nagrado za delo okoli katerega se že dlje časa trudite.
Bolnica
Če se je v vaših sanjah pojavila bolnica – pri reševanju vaših velikih težav vam bodo pomagali vaši prijatelji. Napredovali boste v življenju. Sanje o tem da prihajate iz bolnice zdravi pa obetajo izogib  nekaterim nevarnostim. Plačevanje bolnišničnih stroškov – pred vami je obdobje revščine.
Bolničar, bolničarka
Napoveduje težave v družini in neprijetnosti v službi. Bolničarka v sanjah, pomeni da boste nekomu škodili. Pazite, kaj delate.Videti bolničarko v sanjah, pomeni da nujno potrebujete pomoč. Govoriti z bolničarko v sanjah, pomeni da imate psihične probleme.
Bomba
Videti bombo napoveduje neuspeh v vašem početju. V primeru dav sanjah  bombo mečete vas pričakuje nenadejan poslovni uspeh. Sanje o tem da vas je ranila bomba ali ste od nje umrli – nepričakovana izguba.
Bombaž/vata
Negotovi časi prihajajo, če so vaše sanje vsebovale bombaž ali vato._
Bomboni
Sanjati o bonbonih pomeni srečo. Dobiti jih v dar – prijateljska pomoč. Podariti bonbone – naredili boste dobro delo. Jesti bonbone – pričakujte ljubezensko ponudbo. Kupovati bonbone – izgubili boste denar. Odvijati bonbone – zaljubili se boste na prvi pogled. Pokvarjeni bonboni so razlaga za nesrečo.
Bonbonjera
Dobiti bonbonjero kot darilo – doživeli boste razočaranje v ljubezni. Podariti bonbonjero – neiskreni ste v ljubezni.
Bor
Hitro boste napredovali v poslu. Bor v gozdu – sreča.
Borba
Sanje o gledanju neke borbe, dvoboja – prepirali se boste. Sodelovati v boju – dobili boste nepričakovano dediščino, ampak šele po velikih težavah. Boriti se z zvermi – nepričakovana dediščina. Boriti se z ženo – težave in prepiri. Če se borite sami imate nevoščljive prijatelje. Borba z mrtvecem – odstopite od nameravanih poslov.
Borovnica
Vašim težavam se približuje konec. Jesti borovnice – zdravje. Steblo borovnice – razkrili boste načrte vaših sovražnikov.
Bose noge
Sanje o tem da ste bosonogi – pričakujte revščino in bedo. Imeli boste izgubo.
Boter
Boter ki vstopi v vaše sanje razlaga o darilu, morda tudi o poroki. Če ste v sanjah vi komu boter – tudi ob številnih novih zadolžitvah boste pri poslu vseeno uspešni.
Božič
Praznovanje Božiča – tolažba v žalosti, uspeh v družini.
Božično drevo
v sanjah je razlaga za veliko veselje.
Božjast, epilepsija
Če so vaše sanje vsebovale osebo z epilepsijo ste najbrž obremenjeni s preveč skrbmi in problemi.
Bratje
Če odhajajo iz hiše prihaja v hišo nesreča. Če brate vidite – zdravje in dolgo življenje.
Brada
Sanjati dolgo brado – doživeli boste veliko čast. Kratka brada – revščina. Siveča brada – doletela te bo žalost. Sanje o sivi bradi – skrbi v družini. Črna brada – zdravje. Rjava brada – težave v službi. Rdeča brada – pazite se lažnih prijateljev. Brada na ženski – prevara ali izguba v službi. Striženje brade – prepir v bližnji prihodnosti. Britje brade – težave in nevarnost. Če imate vi črno, gosto brado lahko pričakujete dobitek pri igri na srečo.
Bradavica
Videti bradavico/e – pazite se tuje zlobe, ter tega da bi vaši sovražniki izkoristili vaše slabosti. Imeti bradavice v sanjah – nepričakovan dobitek.
Brana
Težaško delo. Imeli boste nepredvidene izgube.
Buča
Bučo imeti ali videti -rahlo boš zbolel. Videti visečo bučo- pošteni in odkriti dobrotniki.
Bukev
Tvoj prijatelj je v bližini.
Bula
Bulo imeti ali videti pomeni sitne, neprijetne prijatelje.
Buldog, srečati ga
Če ne boš oprezen, se boš opekel.
Burja
Težki časi se bližajo.
Butara
Naložiti jo na rame – drugi bodo delali namesto tebe. Nositi jo- naglo boš končal svoje opravke.