Sanjski simboli K


KABINET
Sanje o kabinetu sporočajo da vas bo pazljivost obvarovala pred neprijetnostmi. Če ste bili v sanjah v kabinetu vi – zaradi bolezni lahko obležite v postelji.
KABRIOLET
Pomen sanj o kabrioletu je v brezbrižnih dneh ki prihajajo in bodo polni veselja in sreče.
KAČA
Simbol kače je razširjen po vsem svetu in ga najdemo v večini mitologij: na zahodu kačo verjetno največkrat povezujejo s tisto iz rajskega vrta, ki je Adama in Evo speljala v greh (ki ga krščanska vera pogosto povezuje s spolnostjo). Tudi mnoge druge kulture kačo povezujejo s penisom, pa čeprav kača simbolizira – poleg seksualne – tudi psihično in duhovno moč. Če so vas kače v sanjah prestrašile, bi nemara morali razmisliti o svojem odnosu do spolnosti, saj vas take sanje odločno in pomembno opozarjajo na to! Lahko pa take sanje odražajo tudi nek vaš globoko zakoreninjen psihični problem: s kačo se morate soočiti in se spoprijeti z njo. Če takega strahu nikakor ne morete zmanjšati na vsaj znosno raven, morda potrebujete strokoven nasvet, posebno, če se take sanje večkrat ponavljajo. Vaše resnično seksualno življenje prav lahko ni tako zadovoljujoče, kot bi lahko bilo (in kot bi moralo biti!). Pri takih sanjah pa morate upoštevati tudi to, da je bila kača mnogokrat tudi simbol znanja in modrosti (slavna prerokinja v starogrškem svetišču v Delfih je bila boginja – kača).
KAD
Ste v sanjah videli kad? Napredovali boste. Polna kad v sanjah razlaga o nezvestem partnerju. Če ste videli staro, obrabljeno kad, pa vam sanje sporočajo da vaš si partner ne zasluži tolikšne predanosti.
KADULJA
Sanje o kadulji bolnim obetajo hitro ozdravljenje, zdravim pa obljubljajo dolgo življenje in odlično zdravje.
KAHLICA
Nepričakovano veselje je razlaga sanj v katerih se je pojavila kahlica.
KAKTUS
Razlaga sanj o kaktusu je v škodi ki se vam bo pripetila zaradi lastne nepazljivosti.
KALUP
Sanje sporočajo da se pazite lažnih prijateljev.
KAMELA
Kamela v sanjah pomeni skrbi in bolezen. Jahanje kamele – uspešen posel. Debela kamela vam obeta bogastvo. Otovorjena kamela – problemi v službi. Divja kamela ki se je prikazovala v vaših sanjah pa razlaga o tem da bo v vaše življenje vstopila mlajša ženska. Kamelja dlaka – znašli se boste v težavah na delovnem mestu.
KAMELIJA
Dobili boste povabilo na zabavo v maskah.
KAMEN
Videti kamen – pred vami so neprijetni dogodki. Sanje o kupu kamenja – poroka. Pomen sanj o metanju kamenja – vaša skrivnost se bo razvedela. Razlaga o obdelovanju kamenja – blagostanje. Lomiti kamen v sanjah govori o bolezni. Plaz kamenja v sanjah pomeni velike življenjske spremembe. Osamljen kamen pa razlaga o tem da vas nekdo močno ljubi.
KAMERA
Pomen sanj o kameri – maščevala se vam bo lastna aroganca in prevelika prepričanost v svoje sposobnosti.
KAMILICE
Sanje o kamilicah napovedujejo da bo zbolel nekdo od domačih. Razlaga sanj o nabiranju kamilic – zdravje. Če ste v sanjah pili kamilični čaj (in ste bolani), pa boste kmalu ozdraveli.
KAMIN
Se je prikradel kamin v vaše sanje; razlaga je v tem, da imate nezanesljivo zaposlitev, zato pa toliko več dreče v družini. Sanje o vzdrževanju ognja v kaminu predstavljajo družinske težave. kamin brez ognja v sanjah pa napoveduje odhod drage vam osebe.
KAMION
Sanje o kamionu napovedujejo srečen zaključek nekega posla.
KAMNOLOM
Sanje o kamnolomu razlagajo o dediščini, ki vam bo pripadla.
KAMNOSEK
Kamnosek ki pride v vaše sanje razlaga o nesreči v bližnji prihodnosti. Pomen sanj v katerih ste kamnosek vi – pričakujte ozdravitev.
KAMP
Razlaga sanj o kampu – sklenili boste nova prijateljstva.
KAMPIRANJE
Če ste kampirali vam sanje razlagajo o veselih dogodivščinah v krogu svojih prijateljev.
KANAL
Kanal v sanjah predstavlja velike preizkušnje pred katerimi ste se znašli. Pazljivo izberite pravo pot. Izkopavanje kanala – sanje sporočajo da bodite skromnejši. Pomen sanj o zasuvanju kanala – uporabite svoje znanje in sposobnosti, ne zanašajte se na druge.

KANARČEK
Sanje o kanarčku razkrivajo vdane prijatelje. Loviti kanarčka pa je razlaga za lažne prijatelje. Sanje o kanarčku ki leti – sprejeli boste dobre, zanimive novice. Kanarček ki v sanjah poje – ne pustite se ujeti v past. Razlaga sanj v katerih je kanarček v kletki – vaša prostost je ogrožena.
KANTA
Ste v sanjah videli kanto? Slabe novice prihajajo. Pač pa sanje sporočajo o dobrih novicah v primeru da ste iz kante pili.
KANTINA
Sanje sporočajo da se boste znebili skrbi, ki vas tarejo.
KAPA
Kapa v sanjah predstavlja denarni dobitek, posebej če ste jo našli. Izgubljena kapa razlaga o nezvestem partnerju. Sanje o kapi na glavi – vaša skrivna zveza dolgo ne bo razkrita.
KAPELICA
Sanje o kapelici napovedujejo novo prijateljstvo. Odprta kapelica razlaga o vesti, ki vas grize zaradi neiskrenosti do prijateljev. Zaprta kapelica v sanjah – povrnili boste izgubljeno zaupanje.
KAPLJA
Pomen sanj v katerih je bila kaplja, kaplje: imate preveč nepotrebnih izdatkov.
KARAVANA
Razlaga sanj o karavani – premagali boste vse ovire.
KARDINAL
Pomen sanj o kardinalu – nekdo iz vaše bližine vam ne želi dobrega.
KARTE
Sanje o kartah – spuščate se v zelo tvegan posel. Trgati karte – sanje sporočajo da boste razčistili s preteklostjo. Razlaga sanj o kartanju – nezadovoljni boste z doseženim. Opazovanje drugih kako kartajo v sanjah pomeni da so pred vami burni prepiri v službi in družini. Sanje o mešanju kart – dobro razmislite o odhodu na zabavo, na katero ste povabljeni. Izgubljati v igri s kartami pomeni da bodite previdni v službi. Prerokovanje iz kart v sanjah – ne bodite preveč naivni in lahkoverni. Sanje v katerih ste opazovali kvartopirca pa vam obetajo slabe novice.
KAŠA
Ste v sanjah jedli kašo? Dobili boste darilo.
KAŠELJ
Kašelj v sanjah prinaša slabo novico. Če ste kašljali vi pa boste zboleli.
KATEDRALA
Sanje o katedrali – imate nedosegljive cilje. Razlaga sanj v katerih ste bili v katedrali – lepa in srečna prihodnost je pred vami.
KATRAN
Sanje o katranu napovedujejo slabe dogodke.
KAVA
Kava v sanjah predstavlja srečo. Praženje kave – sanje razlagajo o obiskih. Pitje kave razlaga o manjših težavah v službi, mletje kave pa o prepiru v družini. Kuhanje kave v sanjah nasprotno predstavlja skladnost in srečo v družini. Sanje o prerokovanju iz kavne usedline – zaradi vaše naivnosti boste pri nekem poslu oškodovani.
KAVARNA
Sanje o kavarni govorijo o tem da boste šli na nek obisk.
KAVČ
Kavč v sanjah predstavlja sprostitev in veselje po obdobju hudih skrbi.
KAVKA
Pazite se intrig če ste sanjali o kavki. Slišati kavko – obeti žalosti.
KAZALEC
Pohitite pri končevanju nekega posla če so se vam v sanjah prikazovali kazalci.
KAZALEC (prst)
KAzalec v sanjah obeta neko koristno delo.
KAZATI S PRSTOM
Razlaga sanj o tem, da je nekdo v vas uprl prst – preganjali vas bodo.
KAZEN
Sanje v katerih ste opazovali kako nekoga kaznujejo – ne boste uspešni v poslu. Če ste bili kaznovani vi, je razlaga v sreči, ki se vam bo nasmehnila. Razlaga sanj v katerih ste nekoga kaznovali vi – storili boste dobro delo.
KAZNILNICA
Ne lotevajte se novih poslov, če se je v sanjah pojavila kaznilnica.
KEGLJANJE
Sanje sporočajo da ste se lotili zelo tveganega posla. Postavljanje kegljev v sanjah razlaga o ponovnem poizkusu iskanja sreče na enak način. Keglji ki se v sanjah podirajo – svojo srečo si uničujete sami.
KEGLJIŠČE
Kegljišče v sanjah pomeni da bodo v službi neprijetnosti. Če pa ste bili v sanjah na kegljišču vi – prijatelj vas bo kmalu povabil na poroko.
KEPA
razlaga da bi se morali iznebiti vaše sramežljivosti.
KESATI SE
Ste se v sanjah kesali? Kmalu se vam bo nasmehnila sreča.
KIHANJE
Razlaga za kihanje v sanjah je v tem, da bodite pozorni zaradi prevare, ki vam preti.
KIJ
Razlaga sanj v katerih počnete nekaj s kijem – uspešno boste končali začeto delo.
KILAV BITI
Izgubili boste čast in dobro ime, če ste bili v sanjah kilavi.
KININ
Razlaga sanj v katerih se pojavi kinin – pazite se prehlada, ali drugih bolezni.
KINO
Sanje o kinu napovedujejo da se bo vaša skrbno skrita skrivnost razkrila.
KIP
Razlaga sanj v katerih ste videli kip – pričakujte manjše težave. Podrt kip – sanje vam sporočajo da vaš načrt ne bo izpolnjen. Pomen sanj o izdelovanju kipa – častili vas bodo.
KIPAR
Kipar ki je prišel v vaše sanje razlaga o bližnjem srečanju z zanimivimi osebami, ki bodo vplivale na vaše življenje in delo. Če ste bili kipar vi, pa je pomen sanj v priznanju, ki ga bo poželo vaše delo.
KISLINA
Sanje o kislini sporočajo da bodite previdni pri kontaktiranju z neznanimi ljudmi.
KIT
Sanje o kitu – ko boste izpolnili dane obljube se vam bodo zgodile lepe stvari. Razlaga sanj o ubitem kitu – posel s katerim ste pričeli se ne bo obnesel.
KITA, SPLETENI LASJE
Pomen sanj o v kito spletenih laseh – prišlo bo do sprememb v vašem življenju. Odrezana kita – sprememba na bolje. Sanje o tem da kito pletete – povlekli vas bodo v neke spletke.
KITARA
Znašli se boste v prijetni družbi če ste sanjali o kitari. Igranje kitare pa razlaga o nekem darilu ki ga boste sprejeli.
KLADIVO
Sanje o tem da opazujete kladivo – nekdo vas izkorišča. Delo s kladivom – dobitek. Gledati nekoga kako dela s kladivom – sami boste rešili vse težave.
KLANJATI SE
Ste se klanjali? Sanje vam sporočajo da poiščite prijateljevo pomoč.
KLANJE
Sanje o klanju kake živali – pričakujte neko korist. Razlaga sanj o klanju perutnine – dober posel bi lahko sklenili. Če ste v sanjah prisotni pri klanju, vam le-te sporočajo da pričakujte težave. Zaboden človek – sanje obljubljajo boljše nadaljevanje, po vseh težavah ki ste jih imeli.
KLARINET
Razlaga sanj o klarinetu – kmalu se boste znašli v neprijetni družbi.
KLASJE
Sanje o klasju pomenijo izpolnitev želja in veliko bogastvo. En klas razlaga o nepričakovanem in veselem srečanju. Skupaj zvezano klasje v sanjah razlaga o sreči v družini. Pomen sanj o povezovanju klasja – poroka v družini. Valovanje klasja – sanje sporočajo da vam bodo načrti uspeli. Sanje o pohojanju klasja – obratno, načrti se vam ne bodo izšli.
Pobirati klasje – v novi službi bo vaš zaslužek visok.
KLAVIR
razlaga o veselju in slogi v družini. Igranje klavirja obeta nepričakovan dobitek denarja, obenem pa tudi novico ki vas bo razžalostila. Sanje o poslušanju nekoga kako igra na klavirpa napovedujejo da boste pri nekem početju ovirani, zmoteni…
KLAVNICA
Sanje o klavnici govorijo o nevarni nalogi, ki jo prevzemate.
KLEČATI
Sanje o klečanju zaznavajo vaše skrbi zaradi službe. Ne vdajte se v usodo!
KLEPAR
Klepar v sanjah predstavlja neko manjšo korist. Ste bili klepar vi? Sanje vas opozarjajo pred neosnovanimi obtožbami in prepiru v sorodstvu.
KLEPETANJE
Če v sanjah klepetate se vam bo pripetila neka škoda.
KLEŠČE
Sanje o kleščah – v zapleteni situaciji vam bo v pomoč prijatelj. Klešče v rokah – sanje vam sporočajo da ste v težavah zaradi neustrezne družbe. Polomljene klešče v sanjah – izgubljena služba. Ste koga ščipali s kleščami? Sanje sporočajo da se vam obeta krivica.
KLET
Razlaga sanj o polni kleti – z varčnostjo boste prišli do blagostanja. Prazna klet – sanje vas opozarjajo, da ne razmetavajte s težko prisluženim denarjem. Pomen sanj o vstopanju v klet – sreča se vam obeta. Če drugi vstopajo v klet – ne bojte se svojih nasprotnikov. Razlaga sanj o padanju po stopnicah v neko klet – neprijetnosti in težave boste imeli v prihodnjih dneh. Morda pa ste v kleti sedeli v temi? Razlaga sanj je v takem primeru v hudi sramoti, v katero se boste spravili.
KLETKA
Kletka v sanjah razlaga da se boste znebili skrbi, ki vas tarejo v zvezi z začetim poslom. Sanje o kletki s pticami – spoznali boste neko družbo. Pomen sanj o pticah, ki zletijo iz kletke – utrpeli boste izgubo. Razlaga sanj o kletki z divjimi živalmi – vaš sovražnik ne bo uspel v svojih nakanah. Če pa so v sanjah divje zveri bežale iz kletke pa vam grozi velika nevarnost. Sanje o prazni kletki – posvetite več časa in pozornosti svojim domačim.
KLETNO STANOVANJE
Sanje o kletnem stanovanju vam napovedujejo težave in neuspeh.
KLETVICA
Sanje o kletvici ali zelo grobi psovki – bodite zelo previdni pri pogovoru z neznanci.
KLICANJE
Sanje v katerih kličemo neznano osebo so predzank bolezni. Če kličemo neko konkretno, znano osebo boste zvedeli zanimive novice. Kadar pa v sanjah kdo kliče vas pa je to opomin da izpolnite svoje obveze in dolžnosti.
KLIN
Klin v sanjah obeta manjša nesoglasja s partnerjem.
KLJUČ
Ključ ki je zaznamoval vaše sanje razlaga o sreči v ljubezni. Najden ključ – obogateli boste! Sanje o pobiranju ključa s tal – hude težave premagate brez večjih težav. Razlaga sanj o šopu ključev – vaša gospodinja bo/je izvrstna. Pomen sanj o držanju ključa – dobro skrijte svojo skrivnost. Ključ v drugih rokah razlaga o tem da ne govorite preveč o svoji intimi. Velik ključ razlaga o velikem veselju, izgubljen ključ pa o nepričakovanih težavah. Sanje o izdelovanju ključa – vaše veliko prijateljstvo bo na preizkušnji.
KLJUČAVNICA
Pobotali se boste s sovražniki. Bodite pa tudi naprej previdni.
KLJUČAVNIČAR
Prijatelj vam bo povedal skrivnost ki jo je dolgo skrival.
KLJUKA
Sklenili boste novo prijateljstvo.
KLJUN
Sanje o kljunu – pogumno naprej v načrtovan posel! Kljun pri ptici razlaga o veseli novici. Razlaga sanj o človeku s kljunom – pazite se zlih namenov!
KLOBASA
Sanje o klobasi – dosegli boste svoj cilj in izpolnili želje. Take sanje se lahko razložijo tudi kot nekaj seksualnega, morda pa kot bodoča poroka. Razlaga sanj o tem, da klobaso jeste: znebili se boste težav, ki vas tarejo.
KLOBČIČ
Sanje o klobčiču – ne lotevajte se zadev o katerih nimate pojma! Odvijanje klobčiča – sanje razlagajo o premagovanju težav.
KLOBUČAR
Klobučar ki vstopi v vaše sanje razlaga o sreči.
KLOP
Lesena klop- sanje napovedujejo majšo korist. Razlaga sanj o kamniti klopi – velik zaslužek. Sanje o sedenju na klopi – ne opazite sreče , ki se vam ponuja.
KLOVN
Klovn ki vstopi v vaše sanje razlaga o velikem veselju.
KMETIJSKI PRIDELKI
Pomen sanj o kmetijskih pridelkih – pri delu, ki ga opravljate, boste deležni pohval.
KNJIGA
Sanje o knjigi prinašajo neke novice. Zaprta knjiga razlaga o nevarnosti, sanje o odprti knjigi pa sporočajo o neki manjši izgubi. Otroška knjiga ki vstopi v sanje razlaga o veselju. Pomen sanj o knjigi s poškodovanimi platnicami ali stranmi – pozabili bi lahko na nekaj važnega, morda tudi izgubili. Branje knjige v sanjah razlaga o jezi.
Razlaga sanj o pisanju knjige pa vam obeta novo službo.
KNJIGOVEZ
Vaši napori in trud za mir v hiši bodo uspešni in večkratno povrnjeni, če je v vaše sanje vstopil knjigovez.
KNJIGOVODJA
Knjigovodja ki vstopi v vaše sanje razlaga o skritih sovražnikih. Pomen sanj o tem, da ste knjigovodja vi – uživali boste sadove svojega dela.
KNJIŽNICA
Biti v knjižnici – pametno izkoristite svoj prosti čas. Če knjižnico urejate se vam bo vloženi trud obrestoval.
KOBILA
Razlaga sanj o kobili – pazite se neznane ženske!
KOCKA
Če ste videli kocke vam sanje sporočajo o sijajnem uspehu v službi. Bela kocka pomeni smrt. Ste se kockali? Pomen takih sanj je v prepiru v družini. Zmagovati pri kockanju pomeni da se krog vaših nasprotnikov veča. Če izgubljate pa vam sanje sporočajo novico o visokem dobitku. Razlaga sanj o darovanju kock – uničili si boste ves ugled.
KOČIJA
razlaga o bližnjem potovanju. Sanje o vožnji v kočiji – brezbrižno obdobje je pred vami. Razlaga sanj v katerih se v njej vozijo drugi – revščina in skrbi vam grozijo.
KOČIJAŽ
Sanje o kočijažu napovedujejo uspešno izpeljavo nekega posla.
KODRI
Pričakujte spremembe v svojem življenju.
KOKLJA
Koklja v sanjah je znak velike sreče in uspehov v nadaljnjem življenju. Koklja ki v sanjah sedi na jajcih – sklenili boste dober posel. Pomen sanj o koklji s piščančki – imate veliko srečo.
KOKOŠ
Pomen sanj o kokoši – sprli se boste z neko žensko. Sanje o suhi kokši – pazite da se ne boste osramotili. Debela kokoš v sanjah razlaga o sreči in časti v hiši. Sanje o kokoši, ki sedi na jajcih – pred vami so ljubezenski uspehi. Razlaga sanj o hranjenju kokoši – dolga in uspešna zakonska zveza se vam obeta. Če kokoš nese jajca sanje sporočajo da prihajajo boljši časi. Kokoš s piščančki – veselje. Razlaga sanj v katerih je množica kokoši – srečna ljubezen. Kokodakanje v sanjah pa pomeni da prihajajo slabe novice v zvezi z vašim prijateljem.
KOKOŠNJAK
Prazen kokošnjak v sanjah razlaga o tem, da se pazite revščine. Sanje o polnem kokošnjaku – uspeh in bogastvo vas pričakujeta.
KOKTAJL
Sanje o izdelovanju koktajla – ljubezen vam ne bo povrnjena. Pitje koktajla ki se prikrade v sanje razlaga da je v vas zaljubljena oseba, ki pa vam ni preveč všeč.
KOLAČ
Sanje o kolačih obetajo bolezen. Razlaga sanj o tem da kolač jeste – prejeli boste dobre novice, obeta se vam sreča. Kupovati kolače – velik uspeh v službi. Peči kolače v sanjah pa pomeni da boste dobili goste. Če ste kolač/e dobili v dar pa vam sanje sporočajo da se bo med domačimi vnel prepir.
KOLEDAR
Videti koledar v sanjah napoveduje slabe novice. Listati po koledarju razlaga o skrbeh in neprijetnostih. Sanje o označevanju koledarja sporočajo da so pred vami važni dogodki. Razlaga sanj o starem koledarju pa obeta konec prijateljstva.
KOLENO
Zdravo koleno v sanjah pomeni da boste v svojem poslu uspešni. Pomen sanj o hoji po kolenih – pazite se svojih sodelavcev!
KOLO
Kolesariti pomeni da boste doživeli uspeh in priznanje pri delu prej kot ste to pričakovali. Končno ste se tudi odločili stvari vzeti v svoje roke.
KOLIBA
Koliba v sanjah je napoved bolezni.
KOLOVODJA
Razlaga sanj o kolovodji – zelo boste napredovali. Sanje o položaju kolovodje – pazite se ljudi, ki vam zavidajo! Niso nenevarni.
KOMAR
Pomen sanj o komarju – lahko pričakujete manjše, nepomembne neprijetnosti. Sanje o ubijanju komarja – izognili se boste neprijetnostim.
Leteči komar v sanjah razlaga o zvestih prijateljih. Komarjev pik pomeni zahrbten napad v službi. Brenčanje komarja v sanjah pa napoveduje nevarnost.
KOMET
Komet ki je zašel v vaše sanje razlaga o nevarnosti sprejemanja prehitrih sklepov.
KOMOLEC
Razlaga sanj o komolcu, komolčenju – oseba iz vaše okolice vas namerava pretentati.
KOMPAS
Pomen sanj o kompasu – trdno se držite poti, ki ste si jo začrtali. Za vas je edina pravilna. Kompas v roki pa razlaga o daljšem potovanju.
KOMPLIMENT
Sprejemanje komplimentov v sanjah – obkroženi ste s hinavskimi ljudmi. Dajanje komplimenov pa razlaga o prehodnih težavah v katerih se boste znašli.
KONCERT
Če ste v doživeli koncert vam sanje sporočajo da boste izredno dobro razpoloženi in srečni ves dan.
KONJ
je simbol moči in sreče. Pomen sanj o belem konju – uspeh pri poslu in v družini. Črn konj – sanje sporočajo da imate dobre prijatelje. Razlaga sanj o divjem konju – dober zaslužek, brez veliko truda. Mrtev konj – sanje spročajo da bo življenje v prihodnje zelo težko. Konj v galopu – uspeh pri poslu. Razlaga sanj o konju ki se pase – samostojnost in neodvisnost. Konj ki grize – sanje sporočajo da imate hudega sovražnika. Pomen sanj o konju s sedlom – skregali se boste z dobrim prijateljem. Če ste v sanjah kupovali konja – kmalu bo sklenjen nek velik posel. Prodati ga – sanje vam sporočajo da boste jezni. Padec s konja v sanjah pa pomeni poslovni neuspeh.
KONJAR, KONJSKI HLAPEC
Pomen sanj o konjskem hlapcu je v potrebni prevu+idnosti pred ljudmi, ki ste jih spoznali nedavno.
KONJENIK
Zelo boste jezni v prihodnjih dneh če je v vaše sanje “vdrl” konjenik.
KONJSKA DLAKA
Razlaga sanj o puljenju konjske dlake – v nevarnosti ste.
KONJSKI DREK
Sanje o konjskem blatu prinašajo dobro zdravje. Čiščenje – bogastvo.
KONJSKO KOPITO
Najti ali videti kopito: želja po nekem potovanju se vam bo uresničila. Sanje o podkovanju konja pa povedo ravno obratno:na pot ne boste odšli.
KONOPLJA
Konoplja v sanjah razlaga o uspehu. pobiranje konoplje pa pomeni da boste kmalu v težavah in sredi prepirov.
KONTRABAS
je ženski seksualni simbol. Kontrabas ki zaide v sanje razlaga o spoznavanju neke zanimive ženske.
KOPALIŠČE
Če se je del vaših sanj dogajal na kopališču bi bil pomen sanj v zadovoljstvu, ki ga boste čutili nad samim sabo.
KOPALKE
Obeta se vam manjši prehlad.
KOPALNICA
Kopalnica v sanjah razlaga o hudem prepiru ki se obeta.
KOPANJE, IZKOPAVANJE
Razlaga sanj o izkopavanju – obstoječe skrbi uničujejo vašo težnjo po brezbrižnem in lagodnem življenju. Če se s tem početjem v sanjah ubada kdo drug pa boste prenehali z dosedanjim poslom.
KOPANJE, UMIVANJE
Pomen sanj o kopanju – žalost in nesreča se obetata. Kopanje v mlakuži – sanje sporočajo o tem da boste oklevetani. Kopanje v tekoči vodi (potoku, reki) – razlaga sanj je da boste dobro prišli skozi v zelo delikatni situaciji. Kopanje v zelo bistri vodi razlaga o dobrem zdravju, v motni vodi pa napoveduje možnost ločitve od ljubljene osebe. Če ste v sanjah po kopanju zlezli iz banje je to najbrž znak da uspešno premagujete vse ovire in bolezni. Ste bili v sanjah v kadi oblečeni? Nepričakovan dobitek se vam obeta. Hladna kopel napoveduje zdravje, topla kopel v sanjah pa – bolezen.
KOPJE
Kopje v sanjah označuje neiskrene prijatelje. Zlomljeno kopje – razlaga sanj – pomirili se boste z dosedanjim nasprotnikom, boste pa žal izgubili nekaj denarja. Metanje kopja v sanjah – imejte nekaj potrpljenja, na koncu boste zagotovo uspešni. Biti ranjen s kopjem – take sanje pomenijo da vas bo nekdo grdo užalil.
KOPRENA, TANČICA
Sanje o kopreni – vaša dolgo zatajevana skrivnost bo razkrita. Če ste imeli kopreno čez obraz vas bodo doletele neprijetnosti in skrbi. Nikakor ne izdajte svoje skrivnosti. Pomen sanj o srečanju z osebo s kopreno – dobili boste nepričakovano pomoč.
KOPRIVE
Nesreča se vam obeta če so bile v sanjah koprive. Če ste koprive nabirali vas v neki družbi obrekujejo. Ste se opekli s koprivami? Razlaga sanj je v ponižanju in nesreči.
KORAKI
Korakati v sanjah pomenida boste kmalu slišali novice, ki bodo podžgale vaše upe na končni uspeh.
KORENINA
Pomen sanj o koreninah – imeli boste velike skrbi in težave. Jesti koreninice – izgubili boste neko dragoceno stvar, obeta pa se vam tudi žolčna razprava. Izkopavanje korenin v sanjah pomeni da je pred vami zelo zapletena naloga. Že izkopana korenina pa pomeni da boste opravili uspešen nakup.
KORENJE
Sanje o korenju – dobili boste popolnoma nepričakovano darilo.
KORITO
Polno korito v sanjah pomeni dobitek, prazno pa izgubo.
KORUZA
Razlaga sanj o koruzi – sreča in blagostanje v družini. Obiranje koruze v sanjah pa pomeni srečo in uspešnost pri delu.
KOS
Razlaga sanj v katerih ste videli kosa – težave. Če ste ga v sanjah samo poslušali, ne pa tudi videli pa se vam obeta napredovanje v službi.
KOSEC
Ste v sanjah gledali kosca? Hitro in na lahko boste zaslužili.
KOSTANJ
Sanje o kostanju pomenijo da naj vas ne bo strah, nič hudega se vam ne bo zgodilo. Nabiranje kostanja razlaga o hudih težavah. Razlaga sanj o nabiranju kostanja pa je v sreči, uspehu in zadovoljstvu.
KOSTI
Če ste v sanjah videli kosti bodite zelo previdini: napoveduje se vam revščina, bolezen, nesreča ali celo smrt. Človeške kosti v sanjah pomenijo hudo bolezen. Glodanje kosti obeta hude skrbi. Zažiganje kosti v sanjah pa pomeni žalost.
KOŠ (pleteni)
Poln koš čebel v sanjah govori o bogastvu ki si ga boste pridobili. Prazen koš pa žal napoveduje neprijetnosti in izgube.
KOŠČICA
Cela koščica v sanjah obeta dobitek. Zdrobljena ali zlomljena napoveduje izgubo. Več koščic: sanje govorijo o mnogih ovirah ki vas čakajo na življenjski poti.
KOŠNJA
Gledati košnjo trave v sanjah pomeni da prihajajo časi hudih težav in problemov. Če kosite vi – razlaga sanj je v tem da bodo kmalu vse skrbi in težave za vami.
KOŠUTA
Košuta v vaših sanjah napoveduje zaslužek in blagostanje.
KOT
Če so se vaše sanje dogajale v kotu boste zelo nesrečni zaradi neuspeha v službi.
KOTEL
Kotel v vaših sanjah sporoča da dobro in uspešno delate, pri tem pa imate izdatno pomoč svojih bližnjih. Prazen kotel razlaga o blagostanju, poln kotel v sanjah pa o tem, da ste zašli v slabo družbo.
KOVAČ
Kovač ki je zašel v vaše sanje razlaga da vam bo uspelo le s hudimi napori in trdim delom.
KOVAČNICA
Sanje o tem da ste bili v kovačnici vam razkrivajo da vas po trdem delu čakata uspeh in blagostanje. Delo v kovačnici pa pomeni da boste dobili darilo.
KOVČEK
Kovček v sanjah razlaga o gostih. Če imate kovček v lasti se vam obeta blagostanje. Sanje o polnem kovčku prinašajo skrbi povezane s skrivnostjo, ki vam jo bo zaupal prijatelj. Kovček poln dragocenosti o katerem ste sanjali razkriva bodoče skrbi in prepire. Nasprotno prazen kovček prinaša zadovoljstvo. Sanje o kovčku polnem denarja napovedujejo nepričakovano velike stroške. Če ste v sanjah prenašali kovček so pred vami težki časi. Odpiranje kovčka v sanjah napoveduje krajšo pot, odpiranje kovčka na silo pa opozarja, da ne boste uspešni pri tem, kar vas trenutno zaposluje. Sanje v katerih ste kovček izgubili opozarjajo pred prihajajočimi težavami.
KOVERTA
Sanje o beli koverti so napoved veselih novic, sanje o barvni koverti pa sporočajo da nekdo pred vami nekaj prikriva.
KOZA
Če ste v sanjah videli kotzo bodite previdni zaradi obrekovanja. Sanje o beli kozi – storili boste nekajzelo koristnega. Črna koza prinaša nesrečo. Če ste v sanjah kozo(e) pasli lahko pričakujete dobitek ali napredovanje. Molzenje koze v sanjah – izgubljeno se vam bo povrnilo.
KOZAREC
Prazen kozarec v vaših sanjah – po slabi novici boste zelo razočarani. Kozarec poln vode razlaga o tem da ste zelo zdravi. Kozarec poln vina – nekdo vas nestrpno pričakuje. Razbit kozarec – v družini bo prišlo do srečnega trenutka. Sanje o tem da vi razbijate kozarec/ce – nekdo vam spletkari za hrbtom. Točenje pijače v kozarec – osamljeni ste.
KOZEL
Kozel razlaga o ljubezenskih dogodivščinah. Če je kozel v sanjah besen se pazite sosedov. Kozel črne barve – sramota . Kozel z velikimi rogovi ja v vaše sanje zašel zato da bi vam razložil o uspehu.Sanje o kozlu brez rogov – uspeli boste v svojih namerah. Ste opazovali kozla kako se pase? Sanje razlagajo o nevarnih nasprotnikih v neki zadevi. Klati kozlička – ne dopuščajte ostalim da vodijo vaše življenje. Razlaga sanj v katerih vas je napadel kozel – sreča. Jesti ga – pred vami so hudi napori.
KOŽA
Človeška koža – izogibajte se prepirom! Sanje v katerih je “nastopala” živalska koža – prijatelj vam laže. Surova, neobdelana koža v sanjah pomeni da imate pri delu kup ovir. Sanje o strojenju kože – ne boste se mogli izogniti nekim neprijetnostim ali prepirom. Ste v sanjah kupovali kožo? Čaka vas pomanjkanje. Bela koža vam napoveduje nek sodni poziv, črna pa da vas bo izdal in razočaral prijatelj.
KRAJA
Sanje v katerih ste bili priča kraji so slabe za vaš dom. Če ste krajo v sanjah prijavili ne upajte na uspeh pri poslu. Ste bili v sanjah okradeni vi? Izgubili boste dobrega prijatelja. Sanje v katerih ste nekoga presenetili pri kraji razkrivajo nevarnost, v kateri ste se znašli. Če pa ste morda v sanjah krajo po naklučju odkrili pa lahko upate na splošni napredek in srečo v življenju.
KRAKANJE
Sanje o tem da slišite krakanje vas opozarjajo na nevarnost.
KRALJ
Sanje o kralju – sreča in čast. Ste bili v sanjah kralj vi? Radi bi ozdravili svoje komplekse. Zamenjali boste poklic in odprli novo poglavje v svojem življenju.
KRASTA
Kraste na glavi – vaši obeti po bogatenju so kar osnovani. Kraste na otrocih v sanjah pomenijo zdravje. Če ste bili krastavi vi pa se boste zaradi nečesa zelo razjezili.
KRATKOVIDNOST
Kratkovidnost v sanjah – presenečeni boste nad denarjem, ki ga boste prejeli.
KRAVA
Krava v sanjah predstavlja srečo in bogastvo. Debela krava predstavlja težko življenje, suha krava pa neko izgubo. Če ste v sanjah pasli kravo(e) se bodo nenadoma pojavile neke manjše težave. Molža krave v sanjah obeta nagrado za dobro opravljeno delo. Sanje o klanju krave pa napovedujejo nesrečo doma.
KRAVATA
Sanje o zavezani kravati, ki jo nosite – vam svetujejo da čimprej vrnite svoje dolgove.
KRČMA
Sanje o krčmi napovedujejo veselje. Če ste bili v sanjah v krčmi polni gostov se pazite prepira s sosedi.
KREMA
Krema v sanjah je znak da bo škoda, ki ste jo utrpeli kmalu pozabljena. Mešanje kreme – trpeli boste bolečine. Pomen sanj o mazanju s kremo – prevarani boste;pazite se lažnih prijateljev. Razlaga sanj o tem da vi nekoga mažete – prevarali boste to osebo.
KRI
Kri v sanjah govori o tem, da preveč razmišljate o denarju. Kri na tleh sicer simbolizira nek dobitek. Kri ki v sanjah teče iz žil napoveduje hudo bolezen. Če vidite svojo kri je to dober znak za vaše smele načrte. Sanje o tuji krvi opozarjajo na smrt v družini, ali kako drugo nevarnost. Če ste v sanjah pili kri se vam obetata napredovanje in bogatenje. Pljuvanje krvi prinaša zlo in bolezen. Če v sanjah kri kaplja na tla je to znak zadovoljnosti. Kri ki teče v sanjah iz rane označuje neko škodo. Sanje o krvavih rokah vas opozarjajo da se ne mešajte v zadeve drugih. Sanje v katerih ste izkrvaveli pa napovedujejo neko ogromno izgubo.
KRILA
Krila v sanjah so prinašalec dobrih novic. Če ste v sanjah imeli krila in z njimi mahali vas čaka dolga pot. V primeru da so se vam krila poškodovala med letom pa vam sanje sporočajo da bodite bolj previdni v svojem početju.
KRISTAL
Kristal ki je polnil vaše sanje razlaga o potrebi po večjem posvečanju resničnosti in manj željam. Pomen sanj o pitju iz kristalnih kozarcev je v dobrih novicah ki sledijo. Obdelovanje kristala pa pomeni da se preveč zatekate v domišljijski svet.
KRIVOLOV
Če v sanjah vidite divjega lovca vas čaka srečno potovanje. Sanje v katerih pa so vas ujeli pri lovu na črno pa napovedujejo uspešno službeno pot.
KRIZANTEMA
Krizantema ki zaide v sanje razlaga o vesteh iz zelo oddaljenih krajev.
KRIŽ
Križ v sanjah je napoved problemov. En sam križ napoveduje smrt v ne tako bližnji prihodnosti. Dva križa v sanjah sporočata da ste se izognili nevarnosti. Trije križi vam obetajo čast, več križev pa razlaga o tem, da boste kmalu živeli brez materialnih skrbi.
KRIŽANJE
Če ste se v sanjah križali imate neiskrene prijatelje. V primeru pa da ste videli druge kako se križajo pa vam sanje sporočajo da je pred vami težka odločitev.
KRMAR
Videti krmarja – ubadali se boste z zelo zahtevno nalogo. Krmariti – pomen sanj je v dvomljivem uspehu pri poslu.
KRMILO, VOLAN
Vaši upi so upravičeni.
KROG
Videti kroge – pridobili si boste nove, dobre prijatelje. Če ste bili v sanjah vi znotraj nekega kroga je situacija v kateri ste se znašli verjetno brezizhodna. V primeru da je znotraj kroga še kdo drug vam sanje sugerirajo da bodite nekoliko bolj pozorni do drugih. Risanje kroga v sanjah pa pomeni da bo prišel čas poln radosti.
KROGLA
Pomen sanj o krogli – uspešno boste trgovali. Razlaga sanj o krogli v zraku – grozi vam nevarnost. Kotaleča se krogla pomeni da je vaša sreča spremenljiva in kratkotrajna.
KROJAČ
Krojač ki vstopi v vaše sanje razlaga o veseli družbi katere del boste v kratkem. Biti krojač in držati škarje – razlaga sanj je v problemu, ki ga boste kmalu rešili. Ste se v sanjah s krojačem pogovarjali? V nekem poslu ne boste uspešni.
KROKAR
Ste sanjali da ste videli krokarja? To označuje srečo. Cela jata krokarjev pa obratno pomeni neko žalost. Krokar na veji v sanjah razlaga o določeni izgubi. Poslušati oglašanje krokarja – huda nesreča, morda celo smrt.
Sanje o tem da ste krokar vi pa vam napovedujejo denarni dobitek.
KROKODIL
Če ste v sanjah videli krokodila ste obkroženi z lažnivimi, hinavskimi in zlobnimi ljudmi. Krokodil zelene barve – kmalu bo umrl nekdo od sosedov. Krokodil rumene barve v sanjah razlaga o dobrem zaslužku pri poslu s katerim se ukvarjate. Lahko tudi napoveduje dobro letino. Rdeč krokodil – uspešno boste nekaj ukradli. Sanje v katerih ubijete krokodila pomenijo izogib neki nevarnosti. Vas je v sanjah lovil krokodil? Lahko pričakujete dolgo življenje. Razlaga sanj o tem da ste krokodila jedli – nekomu se želite maščevati.
KROMPIR
Videti krompir v sanjah – nepričakovan, minljiv dobiček. Sajenje krompirja v sanjah govori o tem, da vaši posli gladko tečejo. Posledično je (ali bo) vaše materialno stanje zelo dobro. Izkopavanje krompirja – z obilo truda se bo tudi vam nasmehnila sreča. Razlaga sanj o lupljenju krompirja – slabo razpoloženje in skrbi, pa tudi neka želja se vam najbrž ne bo izpolnila.
KRONA
Krona ki vstopi v vaše sanje razlaga o nekih novih odgovornostih in skrbeh. Srebrna ali zlata krona pomeni darilo, listnata ali krona iz cvetja pa razlaga o veselju. Krona na glavi v sanjah napoveduje nepričakovano korist ali čast. Če so vam v sanjah sneli krono z glave – pomeni to nazadovanje pri poslu ali v službi.
KRPANJE, ŠIVANJE
Pomen sanj v katerih krpate svoja oblačila – skrbni in delovni ste, lahko pričakujete brezskrbno življenje. Če v sanjah krpate oblačila drugih – v kratkem pričakujte obdobje polno problemov.
KRT
Krt ki zaide v vaše sanje razlaga o revščini. Če ste krt vi – ne bodite no tako leni. Razlaga sanj o dotikanju krta – zaslepljeni ste s svojo prvo pravo ljubeznijo. Ste v sanjah ubili krta? Preveč nalahko porabljate svoj denar. Razlaga sanj o tem da ste obkroženi s krti – imate preveč pohlepne sorodnike.
KRTINA
Sanje o krtini napovedujejo nepričakovan uspeh.
KRUH
Kruh v sanjah pomeni srečo in napredovanje. Bel kruh razlaga o veselju ki ga boste doživeli zelo kmalu. Črn ali pa star kruh v sanjah razlagata o skrbeh, svež kruh pa o sreči. Bogastvo se vam obeta če ste v sanjah jedli svež kruh. Zelo zapečen kruh ki je vstopil v vaše sanje razlaga o prepirih in spletkah. Če ste mesili kruh sanje sporočajo da se obetajo težave. Pomen sanj o peki kruha pa napoveduje srečo v družini.
KRUŠNA PEČ
Denar ki ste ga posodili vam ne bo vrnjen.
KRVAVICA
Sanje o krvavici ali krvavicah obetajo srečanje z ljudmi na visokem položaju in neko darilo.
KRZNO
Prevarani boste če ste v sanjah videli krzno. Dragoceno krzno je napoved zelo slabih novic. Nošenje krzna v sanjah opozarja pred hudo boleznijo. Podariti krzno – v trenutnem početju ne boste uspešni. Šivanje krznene obleke – zamenjajte okolje ali družbo! Sanje o tem da ste krznar – bolj bodite pozorni na svoje zdravje, obiščite zdravnika.
KUGA
Šli boste na dolgo pot, potovanje.
KUHALNICA
Pomen sanj o kuhalnici – niste umirjeni. Zlomiti kuhalnico v sanjah – trpeli boste zaradi neuresničene ljubezni.
KUHANJE
Kuhati v sanjah – dobili boste kup novih, dobrih prijateljev. V primeru da v sanjah kuha kdo drug – spoznali boste osebo ki bo škodljiva za odnose v vaši družini.
KUHAR
Kuhar ki vstopi v vaše sanje razlaga o hudi jezi.
KUHARICA
Pomen sanj o kuharici – nepričakovani gostje bodo povzročili manjša nesoglasja.
KUHINJA
Kuhinja v sanjah razlaga o nepotrebni bojazni pred nalogo ki je pred vami. Delati v kuhinji v sanjah – kmalu boste dokončali začeto, obenem pa bo dobiček zelo velik. Pomen sanj o opazovanju drugih kako delajo v kuhinji – pri vašem početju ne bo večjega uspeha.
KUKAVICA
Kukavica ki vstopi v vaše sanje razlaga o radosti in sreči.
KUNA
Razlaga sanj o kuni – pozor, nekdo vas namerava okrasti! Ste za hip opazili v sanjah kunjo samičko? Velika sreča se vam obeta. Črna kuna v sanjah je napoved manjših neprijetnosti pri delu, bela pa radosti v družini. Če ste v sanjah ubili kuno vam sanje sporočajo da se boste kaj kmalu rešili hudih skrbi.
KUPOLA
Kupola na vrhu stolpa razlaga o veliki sreči.
KURJE OKO
Kurje oko ki je “mučilo” vaše sanje razlaga o smrti nekega znanca.
KURJENJE
Če ste v sanjah kurili ogenj boste v poslovnem svetu imeli velik uspeh.
KUŠČAR
v sanjah razlaga o spremebi stalnega prebivališča.
KUTINA
Imeli boste srečen zakon, pazite se le zlonamernih ljudi. Razlaga za nabiranje kutin v sanjah bi lahko bil nek uspeh ki ga boste dosegli v prihodnosti. Kutine jesti – ljudje so vam nevoščljivi in vam poskušajo škodovati.
KVAKANJE
Če ste v sanjah slišali žabje kvakanje se vam obetajo dobre novice.
KVARTET
Sanje o tem da ste igrali v kvartetu napovedujejo srečanje z osebami,ki jih že zelo dolgo niste videli. Opazovanje kvarteta pri igranju v sanjah razlaga o prijetni družbi v kateri se boste znašli.
KVAS
Pomen sanj o kvasu – uspešno dokončan posel z obilnim zaslužkom.