Sanjski simoboli L


LABIRINT
Labirint v sanjah opozarja da se ne spuščajte v sumljive posle. So sanje govorile o izgubljenosti v labirintu? Pazite se lažnih prijateljev, povzročajo vam samo težave. Sanje o uspešno najdenem izhodu iz labirinta – trenutne težave bodo kmalu le še spomin.
LABOD
Sanje o labodu prinašajo veselje v vaše življenje, prav tako tudi zdravje in srečo v ljubezni. Bel labod v sanjah razlaga o notranjem miru, črn labod pa o skrbeh in prepirih. Če je v sanjah labod prepeval vam grozijo neprijetne novice o nesreči ali smrti drage osebe. Pomen sanj o plavajočem labodu – izguba dobrega imena in imetja. Razlaga sanj o letečem labodu – pri poslovanju se bo pojavila izguba. Če je v sanjah labod slučajno govoril kot človek pa boste v neki pravni zadevi obsojeni.
LABORATORIJ
Laboratorij v sanjah napoveduje hujšo bolezen. Sanje o tem da vi delate v laboratoriju pa obetajo obilico srečanj z ljudmi in spoznavanje zanimivih oseb.
LAGANJE
Sanje o tem da ste lagali vam napovedujejo hude težave in neuspešno obdobje. Če ste v sanjah v neki zadevi lažno pričali se boste hudo osramotili pred prijatelji. Pomen sanj o tem da ste poslušali nekoga kako laže – novo, dobro prijateljstvo boste sklenili z zanimivo osebo ženskega spola. Ste v sanjah laži govorili ljubezenskemu partnerju? Doživeli boste hudo sramoto.
LAJANJE
Ste v sanjah slišali pasje lajež, ne pa tudi videli psa? Neprijetnosti se vam obetajo. Če ste psa obenem tudi videli pa je pomen sanj v ugodnih novicah. Renčeči pes v sanjah pomeni da bodite pazljivi zaradi zahrbtnih sodelavcev, pes ki zavija pa napoveduje smrt v družini. Sanje o besnem lajanju vas svarijo pred hudo nevarnostjo.
LAK
Pomen sanj o laku – razočaranje zaradi upov, ki se niso izpolnili.
LAKIRANJE
Lakiranje v sanjah razlaga o tem, da vaša dobrota ni pravilno vrednotena in spoštovana.
LAKOMNOST
Sanje o lakomnosti vas opozarjajo pred slabo družbo.
LAKOTA
Če ste trpeli lakoto vam sanje sugerirajo da vam ljudje ne verjamejo.
LAMPION
Sanje o lampionu(ih) napovedujejo prepir s sosedi.
LAN
Sanje o lanu, lanenem polju napovedujejo dobro materialno stanje in mir v vaši družini. Razlaga sanj o pletenju lanene vrvi – velika ljubezen in srečen zakon. Pomen sanj o strgani laneni vrvi – prihodnost bo srečna. Sanje o kupovanju lanu – obeta se vam sklenitev zakonske zveze.
LASJE
Videti lase pomeni da boste prejeli novico o neki smrti. Sanje o lepih laseh pomenijo bogastvo. Neurejeni in neumiti, zapuščeni lasje – trpljenje in bolečina. Sivi lasje – sanje razlagajo o časteh ki jih boste deležni, izboljšalo pa se bo tudi vaše materialno stanje. Sanje o črnih laseh – sreča in ljubezen. Pobarvani lasje – do prijateljev ste bili neiskreni. Ženski lasje – poskušajo vas prevarati. Pomen sanj o dolgih laseh – odločili ste se pravilno. Razpletena kita, podrt čop – sanje imajo pomen v prepiru s prijatelji. Česanje svojih las – sanje sporočajo da boste zboleli. Česati koga drugega – dober obet za posel. Striženje las v sanjah – lahko pričakujete hude skrbi, ponižanja, nesrečo, celo novico o nepričakovani smrti. So vam v sanjah izpadali lasje? ostali boste brez prijateljev.
LASKANJE
Sanje o osebi, ki ves čas laska – bodite previdni v družbi ljudi, ki se preveč hvalijo. Razlaga sanj v katerih ste komu laskali vi – nič ne boste dosegli brez obilice truda. Če pa je kdo laskal vam pa sanje razlagajo da boste kmalu šli na neko svadbo.
LASTOVKA
Sanje o lastovki – sreča v družini. Pomen sanj o lastovki v gnezdu – prihaja novica, ki vas bo zares razveselila. Sanje o lastovki, ki leti – nekdo se vmešava v vaš zakon. Pomen sanj v katerih so lastovke priletele v notranjost hiše – veliko sreče v družini in blagostanje. V primeru da so lastovke zapuščale gnezdo (ali hišo) vam sanje razlagajo o razdoru v družini. Razlaga sanj o tem da ste gnezdo z lastovkami razdrli – napovedujejo se težave zaradi nepazljivosti.
LASULJA
Ponižani boste. Sanje o tem da lasuljo nosite vam sicer lahko prinašajo tudi ugled. Lasulja na kom drugem – pomen sanj je v tem, da vas bo nekdo poskusil prevarati, ogoljufati.
LATERNA
Razlaga sanj o ugasnjeni laterni – razjasnili se bodo nekateri čudni dogodki iz zadnjega časa. Sanje o prižgani laterni – izognili se boste neprijetnostim v službi.
LECTAR
Znašli se boste v vesli družbi.
LEČA
Videti ali jesti lečo v sanjah pomeni prepire in nesporazume v družini.
LED
Sanje o ledu izražajo vašo osamljenost in vas opozarjajo pred nevarnostjo na neki poti. Pomen sanj o razbijanju ledu – ne boste nagrajeni za opravljeno delo. Ste v sanjah jedli led? Kesali se boste zaradi izrečenih besed. Razlaga sanj o hoji po ledu – ne ubadate se s pravim poslom. Vam je na ledu drselo? Sanje razlagajo o denarni izgubi. Če se je pod vami led vdrl je razlaga sanj v razočaranju, ki ga vam bo priredil dober prijatelj. Zaledenelo jezero – prijateljstvo bo postalo še globje. Ledena sveča v sanjah razlaga o tem, da ne boste več ljubili svojega partnerja. Sanje o ledeni plošči – hude preizkušnje so pred vami, a jih boste z obilo truda uspešno premagali.
LEKARNA
Nenadno veselje. Biti lekarnar – zaslužek v službi.
LENOBA
Če ste bili v sanjah leni bodite nekoliko bolj kot običajno pozorni na svoje zdravje. Sanje o tem da je len kdo drug pa napovedujejo smrt nekoga bližnjega.
LEPILO
Razlaga sanj o lepilu – sreča v ljubezni. Poročenim pa take sanje obetajo srečno in dolgo družinsko življenje.
LEPLJENJE
Sanje o lepljenju nečesa obetajo uspeh pri tem kar počnete.
LESKA
Sanje o leski prinašajo neke novosti v vaše življenje.
LESTENEC
Sanje o lestencu napovedujejo neprijetne dogodke. Prižgan lestenec sicer govori o lepih trenutkih v dvoje. Sanje o ugasnjenem lestencu pa opozarjajo na težave v zvezi z vašo nepremišljenostjo. Če ste v sanjah slučajno razbili lestenec – ne počnite neumnosti! Lestenec ki ga v sanjah kupujete pa govori o tem, da boste težave v družini zgladili.
LETALO
Če pomagate pri izdelavi letala – neizpolnjena želja. Če letalo opazujete lahko pričakujete uspeh pri delu. Sanje o tem da z letalom letite pa pomenijo nepričakovano srečo.
LETENJE
Sanje o dolgem poletu – pred vami so lepi časi, polni veselja in sreče. Pomen sanj o nizkem letenju – bolj slabe rezultate dosegate pri svojem poslu. Sanje o hitrem letenju – bolezen. Leteti z umetnimi krili – sanje razlagajo o sreči. Če ste v sanjah sredi letenja strmoglavili – nepričakovane težave. Sanje o tem da opazujete druge pri letenju – nekomu zavidate.
LETVE, DESKE
Sanje o letvah napovedujejo neko bolezen. Ste letv v sanjah nosili? Vsi napori vam bodo poplačani.
LEV
Videti leva v sanjah razlaga o uspehu pri novem poslu. Sanje o večih levih v skupini – sklepate nevarna prijateljstva. Pomen sanj o levu obkroženem z mladiči – v nevarnosti ste! Če je v sanjah z mladiči obkrožena levinja pa boste spoznali uglednega človeka in uživali v blagostanju. Sanje o levu v kletki pomenijo zmago nad sovražnikom. Levje rjovenje v sanjah razlaga o nevarnosti, če pa ste leva božali pa vam sanje razlagajo o hitrem napredovanju v službi. Sanje o tem da ste leva ubili – zelo na hitro boste postali zelo ugledni in spoštovani, premagali boste vse svoje nasprotnike. Vas je v sanjah lovil lev? Doletela vas bo neka izguba.
LEŽANJE
Sanje o tem da v postelji ležite sami – neuspeh, žalost in huda bolezen. Če ste v sanjah ležali skupaj z osebo nasprotnega spola bodite previdni da ne boste česa po nedolžnem obsojeni. Sanje o ležanju na trebuhu – ne začnite s ponujenim ali planiranim poslom. Sanje o ležanju v travi – tolažili vas bodo prijatelji. Ogorčeni in žalostni pa boste če ste sanjali o ležanju v bolnem stanju.
LIČAR
Sanje o ličarju pomenijo da so vaši upi zaman.
LIJAK
Sanje o lijaku so opomin zaradi preveč razsipnega obnašanja.
LIKALNIK
razlaga o slabih novicah ki jih boste sprejeli.
LIKANJE
Ste v sanjah likali? Obeta se vam nepričakovano potovanje.
LIKER
Liker v sanjah opozarja na potrebno previdnost v neki družbi. Sanje o pitju likerja pa napovedujejo veselje zaradi dobrih novic. A le-to naj bi trajalo zgolj kratek čas.
LIMONA
Sanje o limoni napovedujejo vesele dogodke. Jesti ali lupiti limono v sanjah – s svojo nepopustljivostjo se boste izognili nevarnostim , ki so vam pretile. Razlaga sanj o stiskanju, ožemanju limone – pri igrah na srečo boste izgubili precej denarja.
LIPA
Lipa v sanjah napoveduje srečno in dolgo življenje. Sanje o plezanju na lipo pa obetajo izpolnitev vaših želja.
LIRA
Lira v sanjah prinaša dobre novice.
LISICA
Videti lisico v sanjah razkriva da imate zelo pretkane nasprotnike. Lisica brez repa – premagali boste sovražnike. Lisica ki se obnaša kot bi bila udomačena – oseba ki jo ljubite vam bo nezvesta. Sanje o tem da ste ujeli lisico prinašajo neko nepričakovano zadovoljstvo. Lisičja koža v sanjah razlaga da morate biti previdni zaradi majhnih stvari, ki vam jih podtikajo. Sanje o tem da ste lisico slišali, ne pa tudi videli – pazite so določene ženske družbe! Pomen sanj o tem da ste jedli lisičje meso – kmalu boste prisotni na neki poroki.
LIST ( papir )
Sanje o listu prinašajo novice od daleč. Mečkati papir – sanje razlagajo o nenačrtovanih izdatkih. Ste sanjali da papir trgate? V nevarnosti ste!
LISTANJE
Listanje knjige ali časopisa v sanjah napoveduje da se bo vaše pomanjkanje vztrajnosti grdo maščevalo.
LISTEK
Obeta se vam dobitek.
LISTJE
Zeleno listje v vaših sanjah je znak dobrega zdravja. Sanje o suhem listju vam obetajo dragoceno darilo, listje vinske trte pa dobro zabavo. Pomen sanj o enem listu – imate preveliko, neosnovano upanje. Sanje o listju ki ga vrtinči veter – utrpeli boste neko izgubo, izkazalo se bo da so bili vaši upi popolnoma prazni. Listje ki v sanjah šumi prinaša srečo. Sanje o trganju listov pa obetajo jezo, ki jo boste čutili do svojih sodelavcev.
LIŠAJ
Če sanjate o lišajih je to napoved bolezni.
LOBANJA
Sanje o lobanji napovedujejo neprijetnosti ali morda novico o neki smrti. Razbita lobanja – imate zelo uspešen načrt.

LOGAR
Na potovanju boste imeli nekakšno škodo in težave.
LOJENKA
Večja kot je lojenka v sanjah – dlje boste živeli.
LOK
Sanje o loku napovedujejo neko kesanje in neprijetnosti. Streljanje z lokom – če je puščica zadela cilj boste začeto delo uspešno dokončali. Če pa je puščica cilj zgrešila boste za dosego določenega cilja morali zadevo speljati dvakrat.
LOKOMOTIVA
Lokomotiva v sanjah govori o tem da boste živeli srečno, a daleč od zdajšnjega domovanja. Sanje o lokomotivi ki spušča pisk – nevarnost. Lokomotiva ki prihaja – prejeli boste pomembno novico, ki vam bo pomagala prekiniti odnose z nekimi ljudmi. Lokomotiva ki se oddaljuje – sanje razlagajo o ugodnih novicah od daleč, ki jih boste prejeli od ljube vam osebe. Upravljanje lokomotive – sanje govorijo o težavah na delovnem mestu.
LONEC
Lonec v sanjah obeta napredovanje v službi. Manjši lonec napoveduje dobro materialno stanje. Večji lonec – prepir v hiši. Sanje o polnem loncu – obeta se vam loterijski dobitek. Razbit lonec ki se je prikradel v vaše sanje razlaga pa o skrbeh in prepirih v sorodstvu.
LOPATA
Čaka vas težko delo, pa vendar lopata v sanjah pomeni da boste deležni obilo pomoči od prijateljev. Sanje o delu z lopato sicer omenjajo možnost denarnega dobitka.
LOPOV
Sanje o lopovu govorijo o tem da bodo za vaše skrivnosti izvedeli ljudje, ki tega ne bi smeli. Če ste bili lopov vi sanje govorijo o sreči v ljubezni, pa tudi v poslovnih zadevah. Ste presenetili lopova med krajo? Sanje govorijo o tem da boste imeli hude težave zaradi svojih lahkomiselnih zvez. Ujeti lopova v sanjah pa pomeni da se boste rešili skrbi. Vas je lopov napadel?
LOSOS
Loviti lososa – vaš trud bo poplačan. Sanje o tem da lososa jeste – našli boste nekaj zares vrednega.
LOŠČENJE
Pomen sanj o loščenju nečesa – srečno in mirno življenje.
LOTERIJA
Loterijski listek v sanjah govori o neznani prihodnosti. Sanje v katerih ste na loteriji zadeli – v vsaki nesreči je tudi kaj dobrega. Če ste v sanjah vplačali denar na loteriji, pa dobitka ni bilo pa se vam obetajo težave v družini.
LOTO
Ste sanjali o igranju lota? V družbi vas imajo zelo radi, vseeno pa premislite s kom se družite.
LOV
V življenjski nevarnosti ste če ste v sanjah opazovali lov. Če ste lovili vi boste sklenili dobre in donosne posle. Sanje o vračanju z lova z obilnim plenom – prihajajo dnevi polni skrbi in težav. Vračati se brez plena – zadeva s katero se ubadate se bo končala v vašo korist.
LOVEC
Sanje o lovcu govorijo o vaši lahkomiselnosti. Najbrž vas je zelo lahko pretentati. Opazovanje lovca med lovom – nekdo vas skrivoma ljubi. Ste bili v sanjah lovec vi? Obeta se vam uspešen posel.
LOVITI RIBE
S svojo nepremišljenostjo se boste spravili v nevarnost – če ste v sanjah lovili ribe.
LOVOR
Obilo sreče, zdravja in zadovoljstva se vam obeta , če so vaše sanje vsebovale lovor.
LOVOROV VENEC
Lovorov venec v sanjah napoveduje uspeh, blagostanje in obilo denarja. Če ste lovorov venec imeli an glavi pa se obeta poroka ali kak drug podoben vesel dogodek v družini.
LOVSKI NOŽ
Pazite se nesreče!
LOVSKI PES
Pazite se obrekovanja če ste sanjali o lovskem psu. Imeti lovskega psa – doživeli boste nekaj lepega.
LOVSKI ROG
Sanje o lovskem rogu napovedujejo slabo vest od zelo daleč. Ste lovski rog držali? Sanje so napovedovale srečno prihodnost.
LUBENICA
Sanje o lubenici govorijo o tem da vaše ljubezenske želje niso izpolnjene. Jesti lubenico – sanje razlagajo o kratkotrajnosti sedanje ljubezenske zveze.
LUČ
Luč v sanjah pomeni zdravje in srečo v vašem življenju.
LUNATIK
Lunatik ki vstopi v vaše sanje razlaga o prepiru v hiši. Ste se morda prepirali s človekom, ki ga je nosila luna? Pazite se tatov! V primeru da je luna nosila vas pa je razlaga sanj v potrebi po večji pazljivosti pri neki zadevi.
LUNIN MRK
Sanje o luninem mrku razkrivajo partnerjevo nezvestobo, najbrž tudi njegovo izgubo.
LUPINA
Videti lupine v sanjah pomeni da bo v družini nastal nek prepir. Nabiranje lupin (v tem primeru lubja) v sanjah pa pomeni neko žalost. Pomen sanj v katerih ste bili vi ali kdo drug v lupini – zelo težko boste uresničili svoje načrte. Po vsej verjetnosti bodo propadli.
LUTKA
Sanje o lutki govorijo da boste dobili neko darilo, a z njim ne boste preveč zadovoljni. Govoreča lutka – sanje vas svarijo pred lažnimi prijatelji. Igranje z lutko pomeni izgubo pri poslu, pokvarjena lutka v sanjah pa vas opozarja pred početjem, ki bi lahko bilo preveč nepremišljeno.
LUŽA
Sanje o luži – obrekujejo vas. Razlaga o hoji po luži – kljub hudim naporom ne boste uspeli pri zastavljenem. Pred vami je nepredvidljiv čas, grozi vam revščina. Pomen sanj o izsuševanju luže – težko, mukotrpno delo. Kalna luža v sanjah – neprijetnosti zaradi obrekovanja.