Sanjski simboli N


NAČRT
Se je v sanjah pojavil kak načrt? Za svoj trud boste primerno nagrajeni.
NADZORNIK
Nadzornik ki vstopi v vaše sanje razlaga o veliki sreči. V primeru da ste bili v sanjah nadzornik vi – nekdo od bližnjih vas ovira pri poslu in načrtih povezanih s tem.
NAGELJ
Nagelj v sanjah pomeni srečo in uspeh v poslovnem smislu.
NAGRADA
Pomen sanj o neki nagradi je v tem, da vam nekdo pripravlja past. Sanje o tem, da ste nagrado dobili vi pa napovedujejo uspeh v poslu. Dajati nagrado – razlaga sanj je v opozorilu pred zlobnimi ljudmi.
NAGROBNIK
Veliko ljudi v sanjah prebere svoej lastno ime na nagrobnem spomeniku, a v takem primeru ni nobene potrebe da bi vas bilo strah. Take sanje verjetno usmerjajo vašo pozornost na neko spremembo, do katere je prišlo v vašem pogledu na svet, ali pa na neko spremembo v vašem osebnostnem razvoju. Tudi sanje, v katerih ste svoje ime prebrali na nekem kamnu imajo podoben pomen: predvsem vas opozarjajo na vaše spreminjajoče se značilnosti, oziroma na to, kako sami gledate na te spremembe.
NAHRBTNIK
Sanje o nahrbtniku razkrivajo, da boste kmalu odšli na daljše potovanje, obenem pa boste prevzeli zelo odgovorno delo.
NAJDENČEK
Najdenček ki vstopi v vaše sanje razlaga o tem, da vas bo ljubljena oseba zelo razočarala.
NAJEMNINA
Razlaga sanj o plačevanju najemnine – težki časi so pred vami. Nekj dati v najem – sanje vam napovedujejo blagostanje in mirno življenje.
NAJTI NEKAJ
Sanje o tem , da ste našli nekaj tujega – manjši dobitek. Najti nekaj svojega – problemi in težave. Večja kot je vrednost stvari ki ste jo našli – v večjih težavah se boste znašli.
NAKIT
Pomen sanj o nakitu – kmalu se boste začeli ukvarjati z zelo donosnim poslom. To vam bo prineslo srečo v vaše zasebno življenje. Sanje v katerih ste nakit kupovali – pazite se dolgov! Morda pa ste nakit dobili – razlaga sanj je v hudi skušnjavi, v kateri se boste znašli. Nekdo vas bo poskušal pridobiti za nepošten,a donosen posel. Pomen sanj o izgubljenem nakitu – izguba. Sanje o tem, da ste razkazovali svoj nakit in se z njim bahali – ne verjemite preveč praznim sanjam ali obljubam.
NAKOVALO
Videti nakovalo v sanjah prinaša veliko bogastvo. Kovati na nakovalu – razlaga sanj je v sklepanju dobrega, pa tudi za posel koristnega prijateljstva. Morda pa ste nakovalo nosili – sanje ugotavljajo, da boste opravili neko brezkoristno delo. Razbiti nakovalo – v krogu domačih se bo zgodila huda nesreča.
NAKUPOVALEC
Nakupovalec ki vstopi v vaše sanje razlaga o zadovoljstvu nad dosedanjim potekom življenja.
NAKUPOVANJE
Nakupovanje potrebščin v sanjah napoveduje neko dediščino. Kupovanje nepotrebnih stvari – sanje sporočajo da ste preveč radodarni z denarjem. Nakupovanje izdelkov z visoko ceno – pomen takih sanj je v bogastvu ki se vam obeta. Pogajati se za ceno – najbrž boste sprejeli neko premišljeno in modro odločitev.
NALEPKA
Sanje o nalepki vam prinašajo novice, ki vas bodo zelo presenetile.
NALOG
Sanje o tem, da ste dobili kak nalog – prejeli boste pismo z dobrimi im veselimi novicami. Ste komu dali kak nalog? Pomen sanj je v tem primeru v vaši nepriljubljenosti zaradi vašega ravnanja.
NAMESTITEV, POLOŽAJ
Dobiti namestitev – več napora bo potrebnega za uresničitev vaših ciljev. Izgubiti položaj – sanje vam razkrivajo, da boste sami povzročili neuspeh pri neki zadevi.
NAPAD
Razlaga sanj o tem, da ste bili napadeni – sklenili boste izrazito neugoden dogovor. Ste napad odbili? Pomen sanj je v hudih skrbeh, ki jih skrivaj imate. Ste se pred napadom ubranili? Ne bodite no tako trdoglavi.
NAPAKA
Ste bili v sanjah okarani zaradi svoje napake? Lahko pričakujete ugodne novice.
Razlaga sanj o napaki pa je lahko tudi taka – v lastna ravnanja in ocene ste precej neprepričani.
NAPITNINA
Sanje v katerih ste dobili napitnino vam razkrivajo da vam bo prijatelj zaupal veliko skrivnost. Ste vi komu dali napitnino? Razlaga sanj je v norčevanju in obrekovanju okolice zaradi vaše domišljavosti.
NAPRSTNIK
Videti naprstnik – začeli se boste ubadati z zelo težavnim poslom. Dobit naprstnik v dar – sanje napovedujejo revščino in bolezen. Imeti ga na prstu – pomen sanj je v sreči v vaši družini.
NARAMNICE
Sanje o naramnicah razkrivajo da vas dobro razpoloženje ne bo zapustilo niti v najtežjih trenutkih.
NARCISA
Razlaga sanj o narcisi/sah je v nezvestobi vašega partnerja.
NARKOZA
Sanje o tem da ste bili v narkozi – neka želja se vam ne bo izpolnila.
NARODNA NOŠA
Pomen sanj o narodni noši – v veseli družbi boste odšli na nek izlet ali potovanje.
NASESTI
Če ste v sanjah nasedli se vam najbrž obeta neprijetna situacija, morda nesreča.
NASILJE
Razlaga sanj o opazovanju nasilja – dobili boste poziv, ki vas zares ne bo razveselil. Pomen sanj o nasilju nad vami – veseli boste nekega dogodka, ali morda osebe.
NASIP
Sanje o nasipu razkrivajo, da vam težave delajo ljudje v vaši bližini. Delati na nasipu – razlaga sanj je v uspehu pri vašem poslu.
NASLONJAČ
Videti naslonjač – pomen takih sanj je v nerazumevanju vaše okolice. Star, obrabljen naslonjač – preti vam zahrbtna bolezen. Razlaga sanj o novem naslanjaču – čaščeni boste in zelo ugledni. Sanje o sedenju v naslanjaču – imate morda preveč neskromne želje. Pomen sanj o kupovanju naslanjača – ne bojte se starosti. Se je naslonjač morda pod pritiskom zlomil? Upate na nemogoče.
NASLOV
Če vidite v sanjah naslov boste dobili obisk. Najden naslov pomeni da lahko upate na neko darilo. Listanje po adresarju pa vam obeta naraščaj v družini.
NATEČAJ
Sanje o nekem natečaju obetajo denarni dobitek.
NATIKAČI
Natikači v sanjah govorijo o tem, da vas nekdo željno pričakuje. Pomen sanj o nošenju natikačev – želja se vam bo izpolnila; sklenili boste dober in srečen zakon. Vam je v sanjah kdo podaril natikače? Pomagali boste osebi, ki si vaše pomoči ne zasluži.
NAUŠNIKI
Okrivili vas bodo za tujo napako, če ste sanjali o naušnikih. Če vam jih je kdo podaril je pomen sanj v tem, da vas nekdo skrivoma ljubi in si želi vaše pozitivne reakcije. Najti naušnike – velika sreča. Izgubiti jih – jeza. Kupovati naušnike – dobili boste presenetljivo novico. Razlaga sanj o tem, da naušnike nosite – neka vaša skrivnost bo razkrita.
NAZDRAVLJANJE
Pomen sanj o nazdravljanju – svoj dobiček boste z nekom delili.
NEBO
Videti nebo – sanje razkrivajo, da boste v svojem poslu deležni podpore, ki je niste pričakovali. Čisto, modro nebo – pomen sanj je v sreči in ugodnih trenutkih v bližnji prihodnosti. Oblačno nebo – razlaga sanj je v neprijetnostih, bolezni ali nesreči. Obsijano nebo v sanjah govori o nekem dobitku, rdeče nebo pa o prihajajoči nesreči. Sanje o zvezdnatem nebu – dobili boste dediščino.
NEDELJA
So se vaše sanje dogajale v nedeljo? Imeli boste mirno starost in srečo v družini.
NEDOLŽNOST
Sanje v katerih ste izgubili nedolžnost vam napovedujejo neko sramoto.
NEDOSTOJNOST
Pomen sanj o tem, da ste se obnašali nedostojno – dobili boste želeno delovno mesto.
NEDRA
Nedra v sanjah so znak za zadetek na loteriji.
NEGA
Negovati bolnika – vaš trud bo nagrajen.
NEGATIV
Če je bil del vaših sanj kak negativ – bodite zelo pozorni pri reševanju poslovnih problemov.
NEMILOST
Pomen sanj o tem, da ste bili nemilostni – bodite pazljivejši do svoje okolice. Če je bil kdo do vas krut, nemilosten – sanje razkrivajo ravno obratno: okolica vas bo zelo cenila.
NEMOČ
Čutiti nemoč – sanje govorijo o napredovanju v službi. Videti koga nemočnega – v prihajajočih težavah ohranite svoje dostojanstvo.
NEMOST
Razlaga sanj v katerih ste videli nemo osebo je v nekem ponižanju, ki vas bo doletelo. Morda pa ste bili nemi vi? Sanje vam v tem primeru napovedujejo neko javno pohvalo, ali nagrado.
NEPOSLUŠNOST
Razlaga sanj o neposlušnosti – ne hitite z nujno odločitvijo.
NEPOŠTENOST
Sanje o nepoštenosti vam v realnem svetu prinašajo v podpis nek dokument.
NEPREMOČLJIVOST
Ste bili oblečeni v nepremočljiva oblačila? Razlaga sanj je v tem, da se vam ni potrebno bati nasprotnikov.
NERAZPOLOŽENJE, SLABA VOLJA
Pomen sanj o slabi volji – vse neprijetnosti, ki so pred vami boste premagali brez večjih težav.
NERED
Sanje o nekem neredu – prijatelji se bodo obnašali do vas grdo.
NERODNOST
Razlaga sanj v katerih ste bili nerodni – grozi vam neka zahrbtna bolezen.
NERODOVITNOST
Pomen sanj o nerodovitnosti – vaši upi bodo uničeni.
NESPRETNOST
Pomen sanj o nespretnosti – pazite se bolezni!
NESREČA
Sanje v katerih ste videli nesrečo vas opozarjajo, da bodite bolj previdni pri delu. Če se vam je nesreča zgodila na suhem je pomen sanj v spremenljivem uspehu pri poslih. Razlaga sanj o nesreči na morju, jezeru ali reki pa je v razočaranju v zakonski skupnosti, ljubezni , ali med prijatelji.
NESTRPNOST
Sanje o tem, da ste bili nestrpni – bodite bolj zmerni v svojih pričakovanjih in zahtevah.
NEŠPLJA
Sanje o nešplji vas opozarjajo pred zlobnimi ljudmi, saj bi vam lahko škodovali. Jesti nešplje – imeli boste dobrega zakonskega partnerja in zdrave, ter pridne otroke.
NETOPIR
Če netopir vstopi v vaše sanje razlaga o potrebi po temeljitem razmisleku pred neko važno odločitvijo. Ste netopirja slišali, ne pa tudi videli? Pomen sanj je v tem primeru v smrti, ki se bo pripetila v družini, ali sorodstvu. Netopir v letu – izguba.
NEUJEMANJE
Razlaga sanj o tem, da se s kom niste ravno ujemali – samski se bodo kmalu zaročili. Poročenim pa take sanje prinašajo srečo in slogo v zakonu.
NEUMNOST
ki ste jo naredili v sanjah napoveduje zelo slab dan. Če ste v neki družbi izpadli neumni boste utrpeli neznatno škodo. Ne sekirajte se!
NEUSPEH
Pomen sanj o neuspehu – vaše zdravje je zelo dobro.
NEVEDNEŽ
Nevednež ki vstopi v vaše sanje razlaga o neki nagradi za vaš trud. Ste nevedneža o nečem učili? Pomen sanj je v nepredvidenih izdatkih.
NEVARNOST
Sanje v katerih ste se znašli v nevarnosti vas opozarjajo, da pazite na svoj jezik.
NEVESTA ALI ŽENIN
Obdobje sreče, pozitivnih dogodkov za družino in izpolnjenih želja je pred vami če ste poročeni in so sanje vsebovale nevesto. Neporočenim se obeta skorajšnje osnovanje družine. Če pa ste v sanjah slučajno videli nevesto (ali ženina) umreti pa je to napoved da se boste dvakrat poročili.
NEVIDNOST
Če so vaše sanje govorile o tem, da ste nevidni, potem vas najbrž muči polno neizpolnjenih želja in praznih upov. Pomen sanj o opravku s čim nevidnim – dogodki ki sledijo vas bodo zelo vznemirili in zbegali.
NEVIHTA
Sanje v katerih ste opazovali nevihto – vsi obstoječi problemi se bodo ugodno in hitro končali. Če ste pa se znašli sredi nevihte – pomen sanj je v tem primeru v grdem obrekovanju na vaš račun, obrekuje vas nekdo od bližnjih…
NEZAUPANJE
Če je bilo del vaših sanj nezaupanje potem morate dobro razmisliti o pravilnosti vaših stališč in postopkov.
NEZAVEST
Razlaga sanj v katerih ste padli v nezavest – pričakovane dediščine ne boste dobili. Sanje v katerih je v nezavest padel kdo drug – neznanec vam bo storil nekaj dobrega.
NEZMERNOST
Sanje v katerih ste bili nezmerni vam razkrivajo, da se vaša želja po nekem potovanju ne bo izpolnila.
NEZNANJE
Razlaga sanj o tem da nečesa niste znali , ali morda razumeli je zanimiva – najbrž imate povsem nove poslovne načrte; zelo uspešni boste.
NEZVESTOBA
Pomen sanj o nezvestobi je zelo neposreden – prevarani boste.
NEŽNOST
Ste bili v sanjah nežni? Osamljeni boste in žalostni.
NIČLA
Če v sanjah vidite ničlo boste želi uspeh v načrtovanem projektu. Več ničel – najbrž to nima zveze s sanjami, ampak je to stanje vašega računa…(malo heca); sanje o več ničlah vas opozarjajo da zaman upate. Pisanje ničle – vaše početje ne bo imelo uspeha. Brisati ničlo – vse trenutne težave bodo kmalu zbledele.
NIHALO
Nihalo ki zaide v vaše sanje razlaga o prepiru in pretepu.
NIMFA
Nimfa ki vstopi v vaše sanje razlaga o tem, da se boste kmalu zaljubili. Bežeča nimfa – pomen sanj je v neuslišani ljubezni. Razlaga sanj o plešoči nimfi – nesoglasja z ljubljeno osebo.
NIŠA, VDOLBINA V STENI
Če so sanje govorile o neki niši se obeta srečanje z osebo, ki jo skrivaj ljubite.
NIT
Pomen sanj o niti – privoščite si odmor (dopust), saj ga že nujno potrebujete.
NJIVA
Sanje o njivi predstavljajo uspešno družino.
NOČ
Pomen sanj o svetli noči – v svojih načrtih boste zelo uspešni, posledično pa boste živeli dolgo in sreče polno življenje. Sanje o temni noči napovedujejo razdor v družini in negotovo prihodnost. Razlaga sanj o viharni noči – doletela vas bo neka izguba. Ste v mogoče tavali skozi noč? Sanje napovedujejo slabo voljo, saj ob vsem vloženem trudu še dolgo ne boste našli rešitve za svoje težave.
NOČNA SLUŽBA
Sanje o nočni službi vam napovedujejo neko zelo težko delo.
NOČNI ČUVAJ
Nočni čuvaj ki vstopi v vaše sanje je sinonim za uspeh. V primeru da ste čuvaja samo slišali pa je pomen sanj v potrebi po zavarovanju vašega stanovanja.
NOČNA POSODA
Sanje o nočni posodi obetajo bolezen. Razbiti nočno posodo – z neko svojo izjavo se boste zamerili prijatelju.
NOGA
Videti nogo – sanje napovedujejo nesporazum z zakonskim partnerjem. Umazane noge – bolezen ali nesreča. Lepe noge – pomen sanj je v prepiru z ljudmi v okolici. Grde noge – pridobili boste nove, dobre prijatelje. Sanje o tankih nogah – dober prijatelj vas bo izdal. Ranjene noge – pripetila se vam bo neka nesreča, morda izguba. Sanje o leseni nogi vas opozarjajo, da vas nekdo namerava prevarati. Otečene noge v sanjah – dobili boste neko manjšo nagrado. Sanje o umivanju nog razkrivajo, da boste vpleteni v nečedne posle, če pa nogo v sanjah izgubite, pa boste izgubili dobrega prijatelja. Zlomljena noga – sanje napovedujejo da boste ponižani. Če pa vas je noga samo bolela – pomen sanj je v možnosti da zbolite zaradi omrtvelosti nekaterih udov.
NOGAVICE
Nove – imeli boste neprijetnosti in težave. Raztrgane – vaše težave so minljive. Kupovati nogavice – problemi doma. Sanje o tem da nogavice pletete – sreča in zadovoljnost pri tem kar počnete. Obuvanje nogavic – vaši bližnji vam bodo povzročili težave. Sanjanje o tem da nogavice sezuvate – zadovoljni boste z doseženim.
NOGOMET
Sanje o gledanju nogometa – nekdo ovira vaše poslovne načrte, se boste pa zato veselili uspeha najbližjih oseb. Igrati nogomet – nezadovoljni ste s svojim statusom v službi.
NOJ
Pomen sanj o noju je v težavah, ki jih boste imeli zaradi napak drugih ljudi.
NOHT
Sanje o dolgih nohtih vam napovedujejo dolgo življenje. Pomen sanj o nohtih na nogah – hudo boste zboleli. Striženje nohtov – prepir v družini.
NOREC
Biti norec v sanjah – z okolico imate nerazčiščene račune. Bodite pozorni! Videti norca – sanje govorijo o sreči v službenih zadevah. Če pa ste v sanjah govorili z norcem pa morate biti pozorni – nekdo vas poskuša prevarati.
NORIŠNICA
Slabi dnevi so pred vami in vašo družino če so vaše sanje govorile o norišnici. Če pa ste šli v sanjah samo skozi norišnico pa boste prav nepričakovano obogateli.
NOS
Sanje o nosu vam razkrivajo, da ste preveč zaupljivi do drugih. Lažja hitro minljiva bolezen se vas bo prijela, če so sanje govorile o lastnem nosu. Majhen nos – bolelo vas bo zaradi neke neresnice, ki se bo širila. Sanje o velikem nosu napovedujejo uspeh v poslovnih zadevah. Smrkav nos – pomen sanj o smrkavem nosu je napoved slabih časov. Razlaga sanj o velikem nosu – velika sreča. Dva nosa – ovire pri uresničevanju želja. Sanje o krvavitvi iz nosu – srečno obdobje je pred vami.
NOSAČ
Nosač ki vstopi v vaše sanje razlaga o nazadovanju v službi. Neka oseba vas bo prehitela.
NOSILA
Sanje o nosilih predstavljajo napoved nepričakovanega dobitka. Mnogo nosil – hude težave se vam obetajo. Razlaga sanj o nošenju nekoga na nosilih – vaši upi se bodo popolnoma podrli. Pomen sanj o ležanju na nosilih – prijetna sprememba v življenju.
NOSOROG
Nosorog ki vstopi v vaše sanje razlaga o tem, da boste prevarani.
NOTAR
Podedovali boste veliko denarja.
NOTE
Sanje o notah obetajo srečo zaradi izpolnjenih upov.
NOVAČENJE
Zaradi denarnih težav bo pot do uspeha nekoliko upočasnjena.
NOVICA
Če so vam sanje prinesle neko novico – boste tudi v resničnem, budnem življenju prejeli neko novico; menda bo prišla od zelo daleč.
NOVOLETNA JELKA
Sanje o novoletni jelki napovedujejo veliko družinsko srečo.
NOVOLETNO OBDAROVANJE
Ste komu v sanjah dajali novoletna darila? S svojim početjem boste zares osrečili svojo okolico. Morda pa ste darila dobili – pomen sanj je v vaši izjemni priljubljenosti.
NOVOROJENČEK
Sanje v katerih vidite novorojenčka – vašo družino spremlja sreča. Nositi dojenčka – bogastvo.
NOŽ
Videti nož v sanjah – upate na nemogoče. Rjast, zarjavel nož – obrekujejo vas. Razlaga sanj o krvavem nožu – v nevarnosti ste! Če ste nož našli je pomen sanj v opozorilu, da ne zaupajte neke zadeve niti prijateljem, niti sorodnikom. Kupovanje noža v sanjah vam obeta zelo lahek zaslužek. Če ste nož dobili vam sanje sporočajo da se boste znašli v zelo neprijetni in komplicirani situaciji. Pomen sanj o brušenju noža – pred vami je nek prepir. V službi boste napredovali, če ste v sanjah rezali nekaj z nožem. Če pa ste porezali sebe – za nekom ali nečim žalujete.
NUJA
Če se v sanjah znajdete v neki situaciji, kjer bo vaša reakcija nuja – zdravim to prinaša srečo, bolnim pa ozdravitev.
NUNA
Sanje o nuni prinašajo nesrečo v družino.