Sanjski simboli Ž


ŽABICA, OBEŠANKA
Videti žabico – pazite se prevarantov, pa tudi vsiljivih prijateljev.
ŽAGA (lesno-predelovalni obrat)
Uspešno boste rešili pomembno življenjsko vprašanje.
ŽAGA (orodje)
Pomen sanj o žagi – zaradi nepotrebnih prepirov boste razočarani nad svojo okolico.
ŽAGOVINA
Videti žagovino – neprijetni dogodki se obetajo. Pomen sanj o tem, da žagovino jeste – pazite se bolezni!
ŽAKELJ
Če sanjate žakelj, se pazite sleparjev in slabih ljudi. Tudi prijatelji se znajo zarotiti proti vam.
ŽALNI NAGOVOR
V primeru da ste v sanjah prisostvovali žalnemu nagovoru, ali ga celo vi povedali, vas bo v realnem življenju v neki zadevi potolažil dober prijatelj.
ŽALOST
Sanje v katerih ste bili žalostni vam v resnici napovedujejo veliko veselje. Razlaga sanj v katerih ste bili žalostnemu v oporo pa predvideva srečo v družini.
ŽALOSTINKA
Če pojete žalostinke, pomeni da boste v prihodnosti bili mnogo bojev in občutili močno stisko. Izgubite lahko premoženje ali prijatelje. Vendar bo stiska trajala samo do pomladi. Takrat se vam bo življenje obrnilo in imeli boste mnogo vzrokov za veselje. Če v sanjah slišite, da drugi pojejo žalostinke, so na vidiku bolezni in razočaranja.
ŽAMET
Dobro premislite če živite v skladu z vašimi zmožnostmi.
ŽDENJE
Sanje o ždenju na mestu pomenijo da ste si izbrali napačnega partnerja.
ŽEBELJ
Vaše življenje je srečno če sanjate o žebljih. Nazobčani žeblji – pazite na dom in družino. Dolgi žeblji – dolgo življenje in izpolnjene želje. Zabijanje žeblja – v prihodnosti boste izbrali prave rešitve. Sanje o tem da žeblje kujete pomenijo da se vam bo z malo truda izpolnila želja. Najden žebelj – izguba na poti.
ŽELVA
Pomen sanj v katerih ste videli želvo – ljubezen ki jo vlagate se vam ne vrača v enaki meri. Razlaga sanj v katerih ste želvo lovili – osramočeni boste. Ubijanje želve v sanjah pomeni da boste premagali svoje sovražnike. Če želvo jahate pa vam sanje sporočajo da se vam obeta nepričakovan dobitek.
ŽELEZO
Če sanjate železo vas čaka stiska. Če čutite da vas teža železa vleče navzdol, bo skaljen vaš duševni mir. Če v rokah držite železo boste sebični in kruti do tistih, kateri bodo potrebovali vašo pomoč. Obrnili jim boste hrbet. Če proizvajate železo, boste sicer dobili nekaj denarja, vendar na nelegalen način. Če sanjate, da prodajate železo bo vaš uspeh na delovnem mestu vprašljiv. Sodelavci ne bodo prizanesljivi do vas. Če se v sanjah srečate z zarjavelim železom pričakujte razočaranje in revščino. Če sanjate da trgujete z železom, boste spoznali, da je sreča lahko zelo nevarna. Če vidite razbeljeno železo boste svojo energijo usmerili v napačen projekt. Iz te moke ne bo kruha.
 ŽENSKA OBLEKA
Sanje o beli ženski obleki -zadolžili se boste. Pisana obleka razlaga o strahu vaših sovražnikov pred vami. Nova ženska obleka predstavlja dobro zdravje. Sanje o mokri ženski obleki napovedujejo zahrbtne govorice. Umazana obleka razlaga o sramotenju vašega imena od tretje osebe. Sanje o šivanju obleke – hude skrbi so pred vami. Stara obleka razlaga o nevarnosti pred ognjem. Dragocena obleka vstopi v sanje kadar se vam obeta neka čast. Pranje ženske obleke pa razlaga o izpolnitvi želje ,ki že dlje časa tli v vas.
ŽEP
Pričakujte nenadni dobitek. Prazen žep v sanjah pomeni sicer ravno tako dbitek, a z mnogo težavami. Poln žep nasprotno razlaga o neki izgubi. Navzven obrnjen žep – imeli boste težave pri uresničevanju svojih ciljev. Strgan žep v sanjah pa razlaga da se nekdo drug okorišča z vašim delom.
ŽEPAR
Ste sanjali da ste žepar? Deležni boste priznanja in ugleda. Če ste žeparja ujeli – premagali boste svoje sovražnike.
ŽEPNA URA
predstavlja uspeh, zadovoljstvo in dohodke.
ŽEPNI NOŽIČEK
Bodite pazljivi, pozorni, lahko da se bliža neprijeten dogodek.
ŽEPNINA
Ureničili se bodo vaši načrti če ste v sanjah dobili žepnino.
ŽOGA
Žoga v sanjah govori o tem da vam nekdo napleta zgodbe brez pomena. Pisana žoga – sanje svarijo pred razočaranjem. Če se v sanjah igrate z žogo boste postali revni, imeli pa boste obilo nesoglasij z okolico. Sanje o metanju žoge – prepir z bližnjim sorodnikom.
ŽREBEC
Žrebec ki prigalopira v vaše sanje razlaga o tem, da boste težili k premoči nad neko osebo.
ŽUPNIK
Če sanjate župnika, vam sanje sporočajo, da morate imeti čisto vest, če želite imeti miren spanec.
ŽUŽELKE
Če se vam sanja o žuželkah, to pomeni, da morate razčistiti z vsemi tistimi, s katerimi ste v sporu. Naprej se bo vse uredilo samo od sebe.