Ste tudi vi še spraševali v trgovini po veganskih piškotih in naletili na gluha ušesa? Naredite jih sami. Namig: Odlični v presnem tiramisuju.
Sestavine:
- 2 skodelici moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1/2 skodelice nehidrogenirane margarina
- 1 skodelica sladkorja
- 1/3 skodelice agavinega sirupa
- 1/2 skodelica kokosovega ali mandljevega mleko
Postopek:
Skupaj presejte moko, pecilni prašek in sodo bikarbono.
Zmešajte margarino in sladkor v skledi z ročnim električnim mešalnikom.
Vmešajte agavin sirupa.
Počasi vmešajte moko in dodajte mleko.
Pokrjte ter pustite testo stati eno ur.
Med tem ogrejte pečico na 180 ° C. Piškote pečice 8-10 minut, da dobijo lepo rjavo barvo.