Življenje mame blogerke

minirokice

Zakaj mame pišejo bloge in so pripravljene svoje izkušnje deliti s širno javnostjo? Kako poteka njihov dan? Imajo vedno pospravljeno stanovanje? Kje je meja med zasebnim in javnim življenjem blogark in kaj jih žene k pisanju? O vsem tem in še več smo govorili z mamico, ki skrbi za sveže novičke in opisuje svoje dogodivščine na blogu MINIROKICE.

Kdaj ste začeli pisati blog in zakaj? Od kje črpate ideje za vedno nove in zanimive teme?

Z blogom sem začela med prvo nosečnostjo. Pisati sem začela zato, ker sem ugotovila, da na trgu manjka kvalitetne vsebine in je ta težko dostopna. Name se je začelo obračati vse več deklet z različnimi vprašanji glede nosečnosti, financ in tudi poroda.

Ideje črpam iz vsakdana. Trudim se da v svojih blogih rešujem konkretne težave mladih mamic in nosečk in ne pišem zgolj samo o sebi. Če bi želela pisati samo o sebi bi si omislila vintage dnevnik, v katerega bi z datumom v desnem kotu in čudovitim mavričnim svinčnikom pisala o svojem dnevu. Pa nisem takšen tip človeka.

Bloganje je novodobni trend. Kako se počutite ob boku konkurence, ki je vsak dan večja?

V življenju se držim načela, da je potrebno najprej pometati pred svojim pragom in se osredotočiti v svoje delo. Veseli me, da se za bloganje odloča vse več mamic. Vse smo bile enkrat začetnice in smo potrebovale nasvete – še vedno jih. V poplavi vseh informacij se je včasih težko znajti. Facebook skupine – novodobni forumi so zasičeni z različnimi mnenji in nihče ni pripravljen zares pomagati, ampak samo izraziti svoje občutke. Ob tem pa pogosto pozabijo na občutke drugih. Ravno zato smo blogerke rešilna bitka, ki z sledilci delimo svoje iskreno mnenje in ga obrazložimo.

Blogarkam načrtno ne sledim, včasih pa naletim na objave, ki so odlične. Mamice vložijo veliko truda v delo, zato so tudi uspešne.

Kje je meja med javnim in zasebnim življenjem?

Bralci so z mano v vsakem trenutku. Postavila sem si meje, skozi katere jih ne spustim in teme o katerih v mojem blogu ne boste nikoli brali. Če se predaš javnosti v celoti zgubiš svoje bistvo – osebnost.

Se od bloganja v Sloveniji da živeti?

Redkim posameznikom to uspe. Za uspeh ni dovolj samo pisanje bloga, vključevati je potrebno tudi druge elemente, kot je youtube, instagram itd. Najpomembnejše je, da imaš dober odnos z oglaševalci in ugotoviš, kaj “pije vodo”. Iskrenost in odgovornost do bralcev mora biti prioriteta. Ne smeš si dovoliti, da bi bralkam ponudila nekaj za čemer ne moreš stati ali ti ni zares všeč.

Koliko časa vam vzame pisanje blogov?

Pisanje ni edina stvar, ki jo počnem v življenje. Poleg bloga vodim tudi podjetje, kar zahteva čas in veliko energije. Vsak dan vstajam ob petih, včasih celo ob štirih zjutraj. Po jutranji telovadbi najdem navdih in energijo za pisanje vsebin. Koliko časa točno mi vzame vam težko povem, ker nikoli nisem merila časa, ki ga posvetim pisanju. V mislih pravzaprav pišem vsebine vsak dan. Pozorna sem na dogajanje okoli sebe in ko naletim na zanimivi temo to raziščem in spravim na “papir”.

Blogerke si prestavljamo kot mame, ki ves čas visijo na telefonu? Kako pravzaprav poteka vaš dan?

Vsak dan sem v precepu med dejstvom, da bi morala res malo več “viseti na telefonu in se posvetiti svojim sledilcem in na drugi strani med tem, da mi otrok pomeni največ na svetu in čas preživet z njim je neprecenljiv. Pred kratkim sem v trgovskem središču opazila dve mami z otrokoma, ki sta v roku držali telefon in lovili najboljši posnetek. Otrokoma je bilo vse skupaj odveč, oni dve pa sta kar vstrajali. Je res to kar si želimo od življenja? Vsi si želimo čim več fotografij za spomin, vendar ne za vsako ceno.

Velikokrat v blogu omenjate drobne rutine? Katere so tiste, ki vam polepšajo dan?

Ne bi ravno rekla, da gre za rutino, gre pa za trenutke, ki mi pomenijo največ – objem sina. V tistem trenutku vse skrbi odidejo. Ritual brez katerega ne bi uspela začeti dneva je jutranja kava, telovadba in sprehod v s kužkom. To so drobne stvari, ki mi omogočajo, da se ob stresu in naporu ponovno prizemljim nazaj.

V vašo družino prihaja nov družinski član, kako ste se na prihod pripravili? Imate kakšen nasvet za novopečene starše?

Pri starševstvu je zanimivo to, da čeprav misliš, da veš vse – vbistvu ne veš ničesar. Nikoli ne veš kakšnega karakterja bo otrok. Vedno si pravim, da smo mame prave hobotnice, S svojimi številnimi lovkami uspemo hkrati pomiti posodo, paziti na otroka in kuhati kosilo. Posebnih priprav nismo imeli, izposodili in kupili smo nekaj dodatne opreme, ker bo med otrokoma majhna starostna razlika. Založila sem se z goro plenic in sedaj čakamo dan D.

Nasvet? Bodočim staršem želim, da se prepustijo toku. Tudi če ne bo stanovanje pospravljeno in perilo zlikano – to je čas, ki se nikoli ne bo vrnil. In prvi otroški nasmeh bo poplačal ves trud, ki ste ga namenili skrbi za malo štručko.

POVEZAVE:

Spletna stran: minirokice.si

Instagram: @minirokice

Facebook: Minirokice