božični vegi meni

Veganski marmorni kolač

Od vegilandija / 5 decembra, 2017 /

Marmorni kolač, imenovan tudi dvobarvni kolač, je puhasto pecivo iz svetlega in temnega testa. Zaznamuje ga gosta in polna struktura, ki se topi v ustih. Kolač so prvotno pripravljali v Avstriji, kmalu pa je pristal tudi na naših mizah. Pečemo ga ob različnih priložnostih. Božič, Novo leto, Miklavž…. Sestavine: 1 skodelica bučnega pireja 1 zrela…

Preberi več

Karamelno mandljeve presne palčke

Od vegilandija / 12 junija, 2017 /

Privoščite si zdrav trislojni prigrizek. Sestavine: za osnovo (1.plast) 1 skodelica datljev 1 skodelica tople vode 1 žlica kokosovega olja 1/2 žličke soli 1 skodelica mandljeve moke 1 skodelica naribanega kokosa   Sredina (2 sloj) 1/3 skodelice mandljevega masla (lahko tudi arašidovo) 3 žlici kokosovega olja 1/4 skodelice javorjevega sirupa 1/2 žličke morske soli Vrh…

Preberi več

Veganska pikantna klobasa (Chorizos)

Od vegilandija / 8 februarja, 2017 /

Klobase chorizo so začeli delati v 17. stoletju. Danes jih izdelujejo tudi v nekaterih fr. pokrajinah in Mehiki , kjer jo začinijo še s čilijem (menda poznajo kar 124 vrst teh klobas!). Sestavine: 1 skodelica kuhanega rdečega fižola 2 jedilni žlici žajbla 2 jedilni žlici mletega čilija 2 jedilni žlici sladke paprike 2 jedilni žlici…

Preberi več

Koprivni njoki z žajblem

Od vegilandija / 3 januarja, 2017 /

Ni ga čez domače njoke! Če boste uporabili še liste mladih kopriv, boste poskrbeli za zanimiv in energijsko bogat obrok, ki bo pregnal utrujenost. Kopriva bi bila uporabljena že v prazgodovinskem času. Na Danskem so v bronasti dobi našli sledi te rastline v grobnici, v neolitskem času naj bi steblo koprive uporabljali namesto vrvice, dandanes…

Preberi več

Namaz iz sušenega paradižnika in belega fižola

Od vegilandija / 27 decembra, 2016 /

Sestavine: 1 žlica oljčnega olja 1 velika sesekljana čebula 2 stroka mletega česna ali dobro stisnjenega 1 skodelica belega fižola ¼ skodelice sušenih paradižikov Sok ½ limone 2 do 3 žlice nasekljanega svežega peteršilja ¼ žličke posušenega timijana Sol in sveže mlet poper po okusu Postopek: Segrejte olje v ponvi. Dodajte čebulo in pražite na…

Preberi več