božični vegi meni
Marmorni kolač, imenovan tudi dvobarvni kolač, je puhasto pecivo iz svetlega in temnega testa. Zaznamuje ga gosta in polna struktura, ki se topi v ustih. Kolač so prvotno pripravljali v Avstriji, kmalu pa je pristal tudi na naših mizah. Pečemo ga ob različnih priložnostih. Božič, Novo leto, Miklavž…. Sestavine: 1 skodelica bučnega pireja 1 zrela…
Preberi večPrivoščite si zdrav trislojni prigrizek. Sestavine: za osnovo (1.plast) 1 skodelica datljev 1 skodelica tople vode 1 žlica kokosovega olja 1/2 žličke soli 1 skodelica mandljeve moke 1 skodelica naribanega kokosa Sredina (2 sloj) 1/3 skodelice mandljevega masla (lahko tudi arašidovo) 3 žlici kokosovega olja 1/4 skodelice javorjevega sirupa 1/2 žličke morske soli Vrh…
Preberi večKlobase chorizo so začeli delati v 17. stoletju. Danes jih izdelujejo tudi v nekaterih fr. pokrajinah in Mehiki , kjer jo začinijo še s čilijem (menda poznajo kar 124 vrst teh klobas!). Sestavine: 1 skodelica kuhanega rdečega fižola 2 jedilni žlici žajbla 2 jedilni žlici mletega čilija 2 jedilni žlici sladke paprike 2 jedilni žlici…
Preberi večNi ga čez domače njoke! Če boste uporabili še liste mladih kopriv, boste poskrbeli za zanimiv in energijsko bogat obrok, ki bo pregnal utrujenost. Kopriva bi bila uporabljena že v prazgodovinskem času. Na Danskem so v bronasti dobi našli sledi te rastline v grobnici, v neolitskem času naj bi steblo koprive uporabljali namesto vrvice, dandanes…
Preberi večSestavine: 1 žlica oljčnega olja 1 velika sesekljana čebula 2 stroka mletega česna ali dobro stisnjenega 1 skodelica belega fižola ¼ skodelice sušenih paradižikov Sok ½ limone 2 do 3 žlice nasekljanega svežega peteršilja ¼ žličke posušenega timijana Sol in sveže mlet poper po okusu Postopek: Segrejte olje v ponvi. Dodajte čebulo in pražite na…
Preberi več