brezglutenska jed

Veganski presni sadni sladoled

Od vegilandija / 27 maja, 2017 /

Ko sonce pripeka ni boljšega kot pravi presni sladoled. Presni sladoled je polnega okusa saj je njegova glavna sestavina sadje in kokosova smetana. Recept: 450 g zamrznjenega sadja (npr. gozdni sadeži) 2 žlici kokosovega mleka pol pločevinke kokosove smetane 3 banane žlička stevie Iz ohlajene pločevinke kokosovega mleka poberemo smetano in jo vmešamo v zamrznejo…

Preberi več

Ali je res zajtrk najpomembnejši obrok dneva?

Od vegilandija / 11 marca, 2017 /

Ali si vzamete zjutraj čas in v miru pojeste zajtrk ali raje ta čas namenite spanju? V posteljo se odpravite prej, telo vam bo hvaležno še naslednji dan, preberite zakaj? Odličen začetek dneva Zajtrk je odličen začetek dneva za vaš metabolizem. Pomaga vam kuriti kalorije čez cel dan in vas oskrbuje z energijo ki jo…

Preberi več

Dušeno zelje z rozinami (martinova jed)

Od vegilandija / 12 novembra, 2016 /

Sestavine: 2 žlici olja 2 čebuli 0,75 kg surovega rdečega zelja 2 olupljeni in naribani jabolki 2 pesti rozin Sol, poper 2 žlici jabolčnega kisa Priprava: Narežemo rdeče zelje in ga namočimo v vodi. Čebulo sesekljamo ter jo na prepražimo na olju, dodamo odcejeno rdeče zelje, naribana jabolka ter rozine. Prepražimo, posolimo, popopramo in po…

Preberi več

Arašidov namaz (domači)

Od vegilandija / 7 novembra, 2016 /

Obožujete arašide? Potem si morate pripraviti domač arašidov namaz, tako boste natančno vedeli kaj vse je v namazu. Presenetite svoje goste ali otroke z zdravim namazom Sestavine: 600 g oluščenih nesoljenih arašidov  1 žlica javorjevega sirupa ali medu  1 žlica arašidovega olja  1 žlička soli Postopek: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Arašide v eni…

Preberi več

Presna bučna torta

Od vegilandija / 3 novembra, 2016 /

Noč čarovnic je že za nami, zagotovo vam je ostala še kakšna buča iz katere si lahko pripravite slastno presno bučno torto. Sestavine: podlaga 300 g brazilskih oreškov 150 g izkošččenih datljev krema: 350 g hokaido buče 350 g indijskih orškov 1dl vode oz. po potrebi 150g javorjevega sirupa 8 žlic lucame vanilija 1-2 žlički…

Preberi več

Koromačeva juha s cvetačo

Od vegilandija / 1 novembra, 2016 /

Sestavine ( za 4 osebe): 1 čebula, sesekljana 1 strok česna, sesekljan oljčno olje 3 sladki krompirji, olupljeni in narezani na kocke 1 l zelenjavne jušne osnove 75 g arašidovih jedrc 400 g kokosovega mleka 2 žlici limoninega soka sol in poper Priprava: Na kokosovem ali oljčnem olju prepražite čebulo in nato še česen. Dodajte…

Preberi več

Vegetarijanski Chili con carne

Od vegilandija / 16 oktobra, 2016 /

Ta pikantna jed prihaja iz Teksasa v ZDA in je tradicionalno sestavljena iz fižola in paradižnika. Odlično se prileže v hladnejših dneh. Sestavine (Za 4-6 oseb) : 1 žlica olivnega olja 1-3 strokov česna, sesekljanega (uporabili smo 3) 2 papriki, narezani 1 čebula, narezana 3 korenja, narezana ščepec čilija, ali več (odvisno od moči) 1…

Preberi več

Brezglutenska pita iz kokosove moke

Od vegilandija / 15 oktobra, 2016 /

Sestavine: 70 dag riževe brezglutenske moke 300 g margarine voda tamari ali šoju (brez glutena) 2 čajne žličke soli 1 buča hokaido (1,5 do 2 kg) agar agar 1 čajna žlička ingverja v prahu 3 dcl sojinega mleka 500 g tofuja Navodila za pripravo:      Riževo moko premešamo s soljo. Margarino z nožem zdrobimo…

Preberi več

Jagodni sladoled v kakovovem ovoju

Od vegilandija / 15 oktobra, 2016 /

Sestavine (za 4 osebe) Presni sladoled (za 4 osebe): ¾ skodelice kokosove vode ¼ skodelice limetinega soka 1 žlica limetine lupinice 4 skodelice svežega kokosovega mesa (ali 4 skodelice surovih indijskih oreščkov, namočenih 4 ure in odcejenih) ½ skodelice presnega kokosovega nektarja (ali drugega tekočega presnega sladila) semena vaniljevega stroka ščepec morske soli ½ skodelice…

Preberi več

Presni sir iz makadamije

Od vegilandija / 29 septembra, 2016 /

Sestavine: 300 ml makadamij, ki jo za 4 ure namočimo v hladni vodi 1 čž probiotika v prahu 250 do 300 ml vode 1 jž kvasnega posipa himalajska sol malo limoninega soka za posip: konopljina semena, posušena zelišča ali sveže mleti poper obloga: kalčki različnih vrst, marinirani paradižniki, sveža narezana zelenjava Priprava: Namočene makadamije, probiotik…

Preberi več