bučke
Kaviar oz. Ikra je okusna zelenjavna pašteta. Rusi jo dodajajo hrani, tako kot mi npr. kečap. Dobiti jo je mogoče v steklenih kozarcih in je najbolj pogost dodatek. Dobra je na krekerjih ali domačem kruhu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine: 1 korenje 2 čebuli pire enega česna (stisnemo česen) 3 bučke 1 skodelico…
Preberi večSestavine (za 4 osebe): 500 g zimske buče (muškatna, hokaido ali druga) 100 g gomoljne zelene 50 g prosene kaše 2 čebuli 2 stroka česna košček svežega ingverja zelenjavne jušne osnove himalajsko sol 2 jž bučnega olja zeliščno – cvetlično mešanico Sončni poljub muškatni orešček 4 jž bučnih semen Postopek: Bučo očistimo in narežemo na…
Preberi večSestavine (za dve osebi): 500 g bučk 2 rdeči papriki preliv 100 g indijskih oreščkov 1 dcl vode sok polovice limone 2 čž kurkume 1 čž curryja 1 čž mlete kumine pest sveže bazilike sol druga zelenjava (lahko dodate brokoli, cvetačo) Postopek: Bučke olupimo in narežemo na tanke rezance. Pri tem si lahko pomagamo s…
Preberi večPica, ki ne potrebuje peke. Sestavine Testo 3 bučke 2 paradižnika sok 1/2 limone 1/2 čebule 1 strok česna 2 datlja 2 papriki 1/4 skodelice orehov Omaka 1/2 skodelice na soncu posušenih paradižnikov 1/2 skodelice nasekljanih bučk sok 1/2 limone pest sveže bazilike 1 datelj 1 strok česna Nadev 2 paradižnika 2 skodelici gob 1…
Preberi večSestavine: Ajwain Kurkuma Ingver (sveži ali suhi) Chili Por Čemaž ali česen Kumina v prahu Koriander v prahu Listi mete Ghee ali kokosovo maslo Pelati Zelje Rdeča paprika Bučke (zelene) Zelena leča Himalajska sol Priprava: Segrejemo ghee ali kokosovo maslo, nato damo v lonec najprej suhe sestavine, chilli, ajwain, kurkumo, ingver če je suhi, kumino…
Preberi več