čebula

Kosheri – Egiptovska jed

Od vegilandija / 28 aprila, 2017 /

Ste za kulinarično potovanje? Tokrat odhajamo v Egipt. Kushari oziroma Kashari je tipična egiptovska jed. Pripravljao jo že od 19.stoletja. Jed je “ponarodela” in je nastala iz mešanice različnih kultur, Italjanske, Indijske in Egiptovske. V Egiptu je Kosheri mogoče dobiti v vseh restaravracijah in je tipična jed delavskega razreda. Skozi čas se je razvilo več…

Preberi več

IKRA- Vegaski ruski namaz

Od vegilandija / 21 aprila, 2017 /

Kaviar oz. Ikra je okusna zelenjavna pašteta. Rusi jo dodajajo hrani, tako kot mi npr. kečap. Dobiti jo je mogoče v steklenih kozarcih in je najbolj pogost dodatek. Dobra je na krekerjih ali domačem kruhu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine: 1 korenje 2 čebuli pire enega česna (stisnemo česen) 3 bučke 1 skodelico…

Preberi več

Rižota s šparglji VegiLandija

Od vegilandija / 9 aprila, 2017 /

sestavine: 30 divjih špargljev (ali gojenih, čeprav so divji boljši in bolj zdravi) 1 rumena paprika ½ čebule 2 stroka česna kokosovo mleko (lahko tudi mandljevo ali sojino) mleti koriander mleta kumina mleti beli poper himalajska sol mleta kurkuma kokosovo maslo Postopek: Na kokosovem maslu najprej prepražimo suhe začimbe potem dodamo česnov pire, čebulo in…

Preberi več

Veganski tunin namaz

Od vegilandija / 6 marca, 2017 /

 Obožuješ namaze? Kaj pa veganskega tuninega- brez ribjega mesa? Poskusi odlično alternativo tuninemu namazu. Mehka struktura in božanski okus te bosta prepričala. Sestavine: 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice veganske majoneze   1 žlicat gorčice      1½ žlice nastrganih kislih kumaric     1 steblo nasekljane zelene 2 žlici mlete čebule     ½ žličke sveže mletega črnega…

Preberi več