čebula
Ste za kulinarično potovanje? Tokrat odhajamo v Egipt. Kushari oziroma Kashari je tipična egiptovska jed. Pripravljao jo že od 19.stoletja. Jed je “ponarodela” in je nastala iz mešanice različnih kultur, Italjanske, Indijske in Egiptovske. V Egiptu je Kosheri mogoče dobiti v vseh restaravracijah in je tipična jed delavskega razreda. Skozi čas se je razvilo več…
Preberi večKaviar oz. Ikra je okusna zelenjavna pašteta. Rusi jo dodajajo hrani, tako kot mi npr. kečap. Dobiti jo je mogoče v steklenih kozarcih in je najbolj pogost dodatek. Dobra je na krekerjih ali domačem kruhu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine: 1 korenje 2 čebuli pire enega česna (stisnemo česen) 3 bučke 1 skodelico…
Preberi večsestavine: 30 divjih špargljev (ali gojenih, čeprav so divji boljši in bolj zdravi) 1 rumena paprika ½ čebule 2 stroka česna kokosovo mleko (lahko tudi mandljevo ali sojino) mleti koriander mleta kumina mleti beli poper himalajska sol mleta kurkuma kokosovo maslo Postopek: Na kokosovem maslu najprej prepražimo suhe začimbe potem dodamo česnov pire, čebulo in…
Preberi večObožuješ namaze? Kaj pa veganskega tuninega- brez ribjega mesa? Poskusi odlično alternativo tuninemu namazu. Mehka struktura in božanski okus te bosta prepričala. Sestavine: 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice veganske majoneze 1 žlicat gorčice 1½ žlice nastrganih kislih kumaric 1 steblo nasekljane zelene 2 žlici mlete čebule ½ žličke sveže mletega črnega…
Preberi več