ideja za presni zajtrk

Božični presni piškoti

Od vegilandija / 1 decembra, 2017 /

Božič je čas, ko si vzamemo čas za družino. Brez okusnih piškot si božiča ne moremo predstavljati. Presni piškoti res ne bodo v vaši kuhinji pustili božičnega vonja, bodo pa pripravljenih hitro. Piškoti so nasitni in si jih lahko brez slabe vesti zjutraj pripravite za v službo ali šolo. Sestavine: za testo: 180 g moke…

Preberi več

Veganski presni sadni sladoled

Od vegilandija / 27 maja, 2017 /

Ko sonce pripeka ni boljšega kot pravi presni sladoled. Presni sladoled je polnega okusa saj je njegova glavna sestavina sadje in kokosova smetana. Recept: 450 g zamrznjenega sadja (npr. gozdni sadeži) 2 žlici kokosovega mleka pol pločevinke kokosove smetane 3 banane žlička stevie Iz ohlajene pločevinke kokosovega mleka poberemo smetano in jo vmešamo v zamrznejo…

Preberi več

Veganska trdo kuhana jajca

Od vegilandija / 16 marca, 2017 /

Hranljiva veganska  jajčka imajo visoko vsebnost beljakovin in so narejeni iz samo 9 sestavin. Čas kuhanja je pol ure. Veganska jajčka lahko postrežete za zajtrk ali z njimi presenetite za veliko noč. Sestavine ( za 6 jajc) beljak:     2 zavoja 350g svilenega tufuja  250ml vode      5 žlici prehranski kvas      4 žlice agar…

Preberi več

Veganski tunin namaz

Od vegilandija / 6 marca, 2017 /

 Obožuješ namaze? Kaj pa veganskega tuninega- brez ribjega mesa? Poskusi odlično alternativo tuninemu namazu. Mehka struktura in božanski okus te bosta prepričala. Sestavine: 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice veganske majoneze   1 žlicat gorčice      1½ žlice nastrganih kislih kumaric     1 steblo nasekljane zelene 2 žlici mlete čebule     ½ žličke sveže mletega črnega…

Preberi več

Veganski namaz iz ohrovta in čičerike

Od vegilandija / 5 januarja, 2017 /

Se še spomnite pregovora zjutraj jej kot kralj, popoldne kot meščan in zvečer kot berač? Z dobrim zajtrkom boste lažje prebrodili vse izzive, ki vam jih bo prinesel dan. Sestavine: 2 srednje velika ohrovtova lista 1 velik korenček, olupljen in narezan na kose 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice svežega peteršilja 1 večja čebula 2 žlici…

Preberi več

Marelične presne kroglice iz treh sestavin

Od vegilandija / 3 januarja, 2017 /

Ti manjka nekaj sladkega? Pripravi enostavne presne kroglice s treh sestavin, ki te bodo navdušile! Marelice so bogate s kalijem, ki je naravno zdravilo za najrazličnejše bolezni srca, ter antioksidantom likopenom, borcem proti rakavim obolenjem. Če boš na dan zaužila dva do tri sadeže, boš s tem pokrila kar 50 odstotkov dnevnih potreb po vitaminu…

Preberi več

Presni čokolešnik

Od vegilandija / 20 novembra, 2016 /

Čokolešnik je hrana naše mladosti. Ste vedeli,da si  ga lahko pripravite doma iz samih odličnih sestavin. Sestavine: 1/4 skodelica mletih lešnikov ¼ skodelice lanenih semen ½ skodelice kokosovega sladkorja ½ skodelice ovsenih kosmičev ¼ skodelice fino mlete kokosove moke 3 jušne žlice kakava v prahu Postopek: Vse sestavine zmešajmo skupaj in jih shranimo v steklenem kozarcu.

Preberi več

spomladanski zavitki

Od vegilandija / 31 oktobra, 2016 /

Sestavine: Korenje Koleraba Sojini kalčki por Sojina omaka Posušen mleti ingver Limonina trava Sezamova semena Kokosovo olje Polnozrnato vlečeno testo Priprava: na voku suho prepražimo tri ščepe sezamovih semen ko zarumenijo dodamo olje kjer prepražimo ostale začimbe potem dodamo por kolerabo in korenje narezano na čim bolj drobne koščke, nekaj časa pražimo da se zmehča…

Preberi več

Kokosove kocke z borovnicami (presno)

Od vegilandija / 21 oktobra, 2016 /

Kokosove kocke vsebujejo veliko zdravih maščob in antioksidantov, zaradi katerih so odličen poletni prigrizek. Sestavine: 2 skodelici kremnega kokosa 2 skodelici svežih borovnic 1/4 skodelice javorjevega sirupa 2 žlički zmlete vanilije Priprava: Vse sestavine zmešajte v mešalniku v gladko zmes. Enakomerno razdelite po pekaču in postavite v hladilnik za 15 do 20 minut, nato pa iz…

Preberi več

Kostanjev kolač

Od vegilandija / 18 oktobra, 2016 /

Sestavine: 500 g kostanjeve moke 4 žlice sladkorja 1 ščepec soli 4 skodelice vode (približno 1 l) 0,5 skodelice olivnega olja (približno 120 ml) 60 g pinjol 70 g grobo sesekljanih orehovih jedrc 80 g rozin 0,5 pomaranče (naribana lupinica in sok) 2 žlici sesekljanih rožmarinovih listkov Priprava: Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Okrogel pekač namastimo z maslom. Rozine stresemo v skledico in jih…

Preberi več