ideja za vegansko kosilo
Vrjamete, da je testo za pico mogoče pripraviti brez glutena, celo brez moke. Rešitev je v cvetači. Pico pripravimo enako kot katerokoli našo najlubšo pico. Razlika je v pripravi testa. Sestavine za testo (za dve srednje veliki pici): 3 jedilne žlice lanenih semen (za jajčni nadomestek) Cela cvetača Poljubno lahko dodamo 5 jedilnih žlic mandljeve…
Preberi večBi jedli cvetačni riž, ki ne vsebuje cvetače? Za pripravo potrebujete cvetačo in blender. Za pripravo potrebujete 10 minut. Sestavine Glava cvetače druga zelenjava po želji Postopek Operite cvetačo in odstranite liste. Narežite jo in zmešajte v multipraktuku dokler ne dobite teksturo podobno rižu. Dodajte sol, poper ali svoje najljubše začimbe. Dodajte še drugo zelenjavo…
Preberi večVeganska lazanja je kot nalašč za naporne dni, za pripravo pa potrebujete le 30 minut. Sestavine ½ sesekljane čebule ½ nasekljane stebelne zelene 1 skodelica kuhane leče ali pločevinka leče (lahko dodate sojino meso) 2 pločevini narezanih paradižnikov 2 do 3 skodelice vode 2 žlici posušenega origana 1 žlička morske soli 1 žlica česna v prahu…
Preberi večLečni falafel se od tradicionalnega loči po lažji prebavljivosti in okusu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine 2 skodelice kuhane leče ali leče v pločevinkah (350 g) pol skodelice koriandra pol skodelice špinače 1 strok česna pol čebule 2 čajni žlički mlete kumine ¾ žličke soli 1 žlička mletega črnega popra 1 skodelica ovsene moke (120…
Preberi večSte za kulinarično potovanje? Tokrat odhajamo v Egipt. Kushari oziroma Kashari je tipična egiptovska jed. Pripravljao jo že od 19.stoletja. Jed je “ponarodela” in je nastala iz mešanice različnih kultur, Italjanske, Indijske in Egiptovske. V Egiptu je Kosheri mogoče dobiti v vseh restaravracijah in je tipična jed delavskega razreda. Skozi čas se je razvilo več…
Preberi večVerjeli ali ne, vegansko smetano je mogoče narediti doma, in za to boste potrebovali samo 4 sestavine glavne sestavne. Sestavine: 1/4 vrečke probiotika (glejte navodila) 200g tufuja sok pol limone sol voda – dodajte po potrebi Česen – če želite močnejši okus Postopek: Vse sestavine dobro zmešamo in pustimo en dan (24 ur) da fermentirajo. Tako…
Preberi večObožuješ sarme? Potem moraš te sarme preizkusiti. Pripravijo se v 10 minutah, kuhajo 30 minut in popoln obrok bo na mizi. Serviraš jih lahko s krompirjem ali domačim kruhom. Sestavine: ena glava kislega zelja za nadev v sarmo 150 g mletega sojinega mesa 130g riža kuhamo začinjeno z baziliko, majaronom in mletim črnim poprom 1…
Preberi večsestavine: 30 divjih špargljev (ali gojenih, čeprav so divji boljši in bolj zdravi) 1 rumena paprika ½ čebule 2 stroka česna kokosovo mleko (lahko tudi mandljevo ali sojino) mleti koriander mleta kumina mleti beli poper himalajska sol mleta kurkuma kokosovo maslo Postopek: Na kokosovem maslu najprej prepražimo suhe začimbe potem dodamo česnov pire, čebulo in…
Preberi večSte za kulinarično doživetje? Preizkusite najboljšo Rusko sladico. Ruska sladica je v osnovi iz sira, mi smo jo “predelali” v vegansko! Sestavine: 100 g olupljenih mandljev pol skodelice vode, 2-3 žlice limoninega soka 1/4 žličke soli 2 žlici javorjevega sirupa 3 namizne žlice pirine moke pest suhih borovnic ali kakšnega drugega suhega sadja Postopek: Zmešajte vse…
Preberi večFalafel Falafel je tradicionalna Egiptovska jed. Falafel so ocvrte kroglice ali iz zmiksane čičerike in začimb. Obstaja več različnih receptov, vsak si ga prilagodi po svoje. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava ali tzatziki omaka. Sezam da falafelom hrustljavo skorjico, v originalu se falafli brez sezama opečejo v olju. Sestavine:…
Preberi več