jedi za vegane

Veganska kisla smetana

Od vegilandija / 19 aprila, 2017 /

Verjeli ali ne, vegansko smetano je mogoče narediti doma, in za to boste potrebovali samo 4 sestavine glavne sestavne. Sestavine: 1/4  vrečke probiotika (glejte navodila) 200g tufuja sok pol limone sol voda – dodajte po potrebi Česen – če želite močnejši okus Postopek: Vse sestavine  dobro zmešamo in pustimo en dan (24 ur) da fermentirajo. Tako…

Preberi več

Veganske sarme

Od vegilandija / 19 aprila, 2017 /

Obožuješ sarme? Potem moraš te sarme preizkusiti. Pripravijo se v 10 minutah, kuhajo 30 minut in popoln obrok bo na mizi. Serviraš jih lahko s krompirjem ali domačim kruhom. Sestavine: ena glava kislega zelja za nadev  v sarmo 150 g mletega sojinega mesa 130g riža kuhamo začinjeno z baziliko, majaronom in mletim črnim poprom 1…

Preberi več

Rižota s šparglji VegiLandija

Od vegilandija / 9 aprila, 2017 /

sestavine: 30 divjih špargljev (ali gojenih, čeprav so divji boljši in bolj zdravi) 1 rumena paprika ½ čebule 2 stroka česna kokosovo mleko (lahko tudi mandljevo ali sojino) mleti koriander mleta kumina mleti beli poper himalajska sol mleta kurkuma kokosovo maslo Postopek: Na kokosovem maslu najprej prepražimo suhe začimbe potem dodamo česnov pire, čebulo in…

Preberi več

Tipična Ruska sladica: Veganski Syrniki

Od vegilandija / 30 marca, 2017 /

Ste za kulinarično doživetje? Preizkusite najboljšo Rusko sladico. Ruska sladica je v osnovi iz sira, mi smo jo “predelali” v vegansko! Sestavine: 100 g olupljenih mandljev pol skodelice vode, 2-3 žlice limoninega soka 1/4 žličke soli 2 žlici javorjevega sirupa 3 namizne žlice pirine moke pest suhih borovnic ali kakšnega drugega suhega sadja Postopek: Zmešajte vse…

Preberi več

Falafel

Od vegilandija / 27 marca, 2017 /

Falafel Falafel je tradicionalna Egiptovska jed. Falafel so ocvrte kroglice ali iz zmiksane čičerike in začimb. Obstaja več različnih receptov, vsak si ga prilagodi po svoje. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava ali tzatziki omaka.  Sezam da falafelom hrustljavo skorjico, v originalu se falafli brez sezama opečejo v olju. Sestavine:…

Preberi več

Narastek z lisičkami in zelenjavo

Od vegilandija / 15 marca, 2017 /

Sestavine (za 4 osebe): 500 g lisičk sol 1 jajčevec 1 por 3 mesnati paradižniki 1 čebula 1 strok česna 3 JŽ olja 200 ml zelenjavne jušne osnove 2 jajci ali jajčni nadomestek 150 sveže nastrgane gavde Postopek: Lisičke očistimo, oščetkamo do čistega in kuhamo v malo slane vode okoli 5 minut, potlej vodo odlijemo…

Preberi več

Quiche Lorraine s porom

Od vegilandija / 15 marca, 2017 /

Sestavine: 200g moke 140 g masla 1/2 ČZ soli 4 jajca 1 JŽ  vode 250 g pora 1 ščepec črnega popra Postopek V moko umešamo 100g hladnega, na koščke narezanega masla in sol. Dodamo 1 jajce in vodo ter vse skupaj zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in pustimo v hladilniku počivati…

Preberi več

Vegetarijanski brezmesni čufti

Od vegilandija / 11 februarja, 2017 /

Obožuješ čufte? Potem moraš preizkusiti vegetarijanske. Zagotavljamo ti, da so enakega okusa kot mesni oz. še veliko, veliko boljši. Sestavine 100 g mletega sojinega mesa 1 skodelica riža sol 1 jajce 1 čebula paradižnikova mezga rožmarin bazilika muškatni orešček kurkuma česen v prahu rdeč fižol koruzna moka kumina dimljena paprika ghee Postopek Sojino meso skuhamo…

Preberi več

Veganski štruklji z drobnjakom

Od vegilandija / 9 februarja, 2017 /

Sestavine (za 4 osebe) 200g tufuja drobnjak 1 dcl sojinega jogurta ščep kurkume 1 žlička koruznega škroba vlečeno testo Postopek: Na zelo drobno nadrobimo tufu, mu dodamo kurkumo, sojin jogurt, ščep koruznega škroba in drobnjaka. Vlečeno testo pripravimo po tem receptu ali pa uporabimo kupljenega. V primeru kupljenega testa, za en štrukelj uporabite dvojno plast…

Preberi več

Zelenjavna pita

Od vegilandija / 8 februarja, 2017 /

Sestavine Različna zelenjava (800g) – paradižnik, bučke, brokoli 500 g pirine moke 2 dl kisle smetane 2 jedilne žlice olivnega olja 1 jajce 14 dag masla 1 čajna žlička sol 3 jedilne žlice vode sol  Postopek Testo: Moko, sol in maslo zmešamo z dodano vodo. Testo gnetemo, da postane kompaktno in krhko. Testo naj na…

Preberi več