jedi za vegane
Klobase chorizo so začeli delati v 17. stoletju. Danes jih izdelujejo tudi v nekaterih fr. pokrajinah in Mehiki , kjer jo začinijo še s čilijem (menda poznajo kar 124 vrst teh klobas!). Sestavine: 1 skodelica kuhanega rdečega fižola 2 jedilni žlici žajbla 2 jedilni žlici mletega čilija 2 jedilni žlici sladke paprike 2 jedilni žlici…
Preberi večLjubezen je v zraku! Srčki, srčki in še enkrat srčki, zakaj ne bi bili srčki tudi na vašem krožniku. Presenitete svojo boljšo polovico z zajtrkom v postelji. Sestavine: Ohlajeni muffini po izbiri (npr. Veganski čokoladni Muffini) Modelček za piškotke oblika srčka (čim manjši) Žlica ali vilica 3 skodelice vloženih/razkoščičenih češenj 1 žlica ekološkega sladkorja ¼…
Preberi večSte tudi vi še spraševali v trgovini po veganskih piškotih in naletili na gluha ušesa? Naredite jih sami. Namig: Odlični v presnem tiramisuju. Sestavine: 2 skodelici moke 2 žlički pecilnega praška 1 čajna žlička sode bikarbone 1/2 skodelice nehidrogenirane margarina 1 skodelica sladkorja 1/3 skodelice agavinega sirupa 1/2 skodelica kokosovega ali mandljevega mleko Postopek: Skupaj presejte…
Preberi večSe še spomnite pregovora zjutraj jej kot kralj, popoldne kot meščan in zvečer kot berač? Z dobrim zajtrkom boste lažje prebrodili vse izzive, ki vam jih bo prinesel dan. Sestavine: 2 srednje velika ohrovtova lista 1 velik korenček, olupljen in narezan na kose 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice svežega peteršilja 1 večja čebula 2 žlici…
Preberi večSestavine: 6 krompirjev 1 čebula 1 Strok česna 100 g mletega sojinega mesa 1 korenje 2 jajci 1 kisla smetana Sol Poper kurkuma Postopek: Krompir olupimo in narežemo na kolobarčke in ga skuhamo. Skuhamo sojino meso in ga odcedimo. Na kokosovem maslu prepražimo suhe začimbe, da zadišijo in dodamo nasekljano čebulo ter česen. Vse skupaj…
Preberi večNi ga čez domače njoke! Če boste uporabili še liste mladih kopriv, boste poskrbeli za zanimiv in energijsko bogat obrok, ki bo pregnal utrujenost. Kopriva bi bila uporabljena že v prazgodovinskem času. Na Danskem so v bronasti dobi našli sledi te rastline v grobnici, v neolitskem času naj bi steblo koprive uporabljali namesto vrvice, dandanes…
Preberi večŽe v starih civilizacijah so bili dateljni zelo cenjeni in tako so jih stari Egipčani imeli za simbol plodnosti, Grki in Rimljani so jih uporabljali za okraševanje proslav. Danes so plantaže dateljnov zelo razširjene na Arabskem polotoku, v Egiptu, Španiji in Italiji. Poznamo več kot šeststo vrst dateljnov.Dateljni vsebujejo številne vitamine: tiamin (vitamin B1), riboflavin…
Preberi večSestavine: 1 žlica oljčnega olja 1 velika sesekljana čebula 2 stroka mletega česna ali dobro stisnjenega 1 skodelica belega fižola ¼ skodelice sušenih paradižikov Sok ½ limone 2 do 3 žlice nasekljanega svežega peteršilja ¼ žličke posušenega timijana Sol in sveže mlet poper po okusu Postopek: Segrejte olje v ponvi. Dodajte čebulo in pražite na…
Preberi večSestavine: 3 skodelice brokolija 1/2 skodelice narezanega korenčna 2 žlici masla 1 mala čebula 1 strok česna, mletega 2 žlici večnamenske moke 2 skodelice ovsenega mleka 1 1/4 skodelice naribanega izredno oster cheddar sir, razdeljen 1/2 skodelice parmezana 1/2 žličke gorčice v prahu 1/2 žličke dimljeno papriko Sol in poper po okusu 1 skodelica…
Preberi večPravega božiča ali novega leta brez pečenke ni, zato si vsako leto pripravimo vegetarijansko pečeno. Zgleda enako, oksu ima boljši in je zelo zdrava ter brez mesa. Če še nimate ideje za najdaljšo noč v letu morate preizkusiti pečenko, priprava je enostavna, okus pa božanski! Sestavine Kvinoja Indijski oreščki ali makadamija Orehi Lešniki Sir Bučke…
Preberi več