predjedi
Priprava na zimo je v polnem teku. Naša shramba se pridno polni in brez veganskega namaza iz rdeče paprike in paradižnika, si je ne predstavljamo. Potrebujete: 3 kg očiščene rdeče paprike 3 paradižnike 2,5 dcl ajvarja 4 narezane čebule 0,5 l gorčiče 2 česna 2 dl olja 1 velika žlica soli 3 žlice sladkorja 3…
Preberi večNamaz živo roza barve vas bo prepričal. Naj vas barva ne zavede, ne gre za kamijo, ampak čisto pravi doma pesin namaz. Za pripravo ne boste potrebovali veliko časa, okus pa je odličen. Ste danes za “domači”zajtrk? Sestavine: 2 večji rdeči pesi sok 1 limone ekstra deviško olivno olje 6 žlic sezama sol beli poper…
Preberi večPoznaš občutek, ko kar zadiši po zimi? No to so vonjave cimeta in pomaranče, zato tudi zimske muffine obožujemo. Enostavni veganski, na glavo obrnjeni muffini vam bodo pričarali pravo zimsko vzdušje. Sestavine (za 12 muffinov): 2 žlici mletega lanenenga semena 1/4 skodelice + 1 žlica tople vode 1/4 skodelice + 1 žlica kokosovega olja, stopljenega…
Preberi večMlečna prosena kaša je bila nekdaj priljubljen obrok. Pri slovanih je prosena kaša veljala za simbol rodovitnosti. Obredno so jo uživali pri ženitvovanju. Si predstavljate, da bi vas danes na poroki postregli z proseno kašo? Pogosto je bila na jedilniku v vrtcih in šolah. Kaj pa danes? Pozabljamo pomen prosenih zrn. Namesto čokolešnika si privoščimo…
Preberi večZdrav kokosov veganski jogurt si lahko pripravite doma. Priprava vam bo vzela le nekaj minut, okus pa vas bo navdihnil. Potrebujete: Ohlajeno pločevinko koksovega mleka Veganski probiotik žlica javorjevega sirupa Sadje (po želji) Postopek: Iz ohlajenega mleka poberite smetano in ji dodajte javorjev sirup in probiotik po navodilih proizvajalca. Jogurt pustimo stati na sobni temperaturi čez noč…
Preberi večKaviar oz. Ikra je okusna zelenjavna pašteta. Rusi jo dodajajo hrani, tako kot mi npr. kečap. Dobiti jo je mogoče v steklenih kozarcih in je najbolj pogost dodatek. Dobra je na krekerjih ali domačem kruhu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine: 1 korenje 2 čebuli pire enega česna (stisnemo česen) 3 bučke 1 skodelico…
Preberi večSte za kulinarično doživetje? Preizkusite najboljšo Rusko sladico. Ruska sladica je v osnovi iz sira, mi smo jo “predelali” v vegansko! Sestavine: 100 g olupljenih mandljev pol skodelice vode, 2-3 žlice limoninega soka 1/4 žličke soli 2 žlici javorjevega sirupa 3 namizne žlice pirine moke pest suhih borovnic ali kakšnega drugega suhega sadja Postopek: Zmešajte vse…
Preberi večHranljiva veganska jajčka imajo visoko vsebnost beljakovin in so narejeni iz samo 9 sestavin. Čas kuhanja je pol ure. Veganska jajčka lahko postrežete za zajtrk ali z njimi presenetite za veliko noč. Sestavine ( za 6 jajc) beljak: 2 zavoja 350g svilenega tufuja 250ml vode 5 žlici prehranski kvas 4 žlice agar…
Preberi večObožuješ namaze? Kaj pa veganskega tuninega- brez ribjega mesa? Poskusi odlično alternativo tuninemu namazu. Mehka struktura in božanski okus te bosta prepričala. Sestavine: 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice veganske majoneze 1 žlicat gorčice 1½ žlice nastrganih kislih kumaric 1 steblo nasekljane zelene 2 žlici mlete čebule ½ žličke sveže mletega črnega…
Preberi večSestavine: – 170g nesladkanega nastrganega kokosa (lahko tudi kokosov čips) – 20g orehov ali katerih koli drugih oreščkov – ščepec stevie – par kapljic vanilijeve arome – ščepec soli (sol je naravni ojačevalec okusa) – 40g deviškega kokosovega olja (nujno za aromo! te sestavine ne zamenjuj s kokosovo mastjo) Postopek: Vse sestavine zmeljemo v blenderju (približno 10-20…
Preberi več