predjedi

Namaz iz rdeče paprike in paradižnika

Od vegilandija / 20 novembra, 2017 /

Priprava na zimo je v polnem teku. Naša shramba se pridno polni in brez veganskega namaza iz rdeče paprike in paradižnika, si je ne predstavljamo. Potrebujete: 3 kg očiščene rdeče paprike 3 paradižnike 2,5 dcl ajvarja 4 narezane čebule 0,5 l gorčiče 2 česna 2 dl olja 1 velika žlica soli 3 žlice sladkorja 3…

Preberi več

Veganski namaz iz rdeče pese

Od vegilandija / 20 novembra, 2017 /

Namaz živo roza barve vas bo prepričal. Naj vas barva ne zavede, ne gre za kamijo, ampak čisto pravi doma pesin namaz. Za pripravo ne boste potrebovali veliko časa, okus pa je odličen. Ste danes za “domači”zajtrk? Sestavine: 2 večji rdeči pesi sok 1 limone ekstra deviško olivno olje 6 žlic sezama sol beli poper…

Preberi več

Pomarančni zimski muffini

Od vegilandija / 17 novembra, 2017 /

Poznaš občutek, ko kar zadiši po zimi? No to so vonjave cimeta in pomaranče, zato tudi zimske muffine obožujemo. Enostavni veganski, na glavo obrnjeni muffini vam bodo pričarali pravo zimsko vzdušje. Sestavine (za 12 muffinov): 2 žlici mletega lanenenga semena 1/4 skodelice + 1 žlica tople vode 1/4 skodelice + 1 žlica kokosovega olja, stopljenega…

Preberi več

Prosena kaša s suhimi slivami

Od vegilandija / 6 novembra, 2017 /

Mlečna prosena kaša je bila nekdaj priljubljen obrok. Pri slovanih je prosena kaša veljala za simbol rodovitnosti. Obredno so jo uživali pri ženitvovanju. Si predstavljate, da bi vas danes na poroki postregli z proseno kašo? Pogosto je bila na jedilniku v vrtcih in šolah. Kaj pa danes? Pozabljamo pomen prosenih zrn. Namesto čokolešnika si privoščimo…

Preberi več

Kokosov jogurt iz samo treh sestavin!

Od vegilandija / 2 maja, 2017 /

Zdrav kokosov veganski jogurt si lahko pripravite doma. Priprava vam bo vzela le nekaj minut, okus pa vas bo navdihnil. Potrebujete: Ohlajeno pločevinko koksovega mleka Veganski probiotik žlica javorjevega sirupa Sadje (po želji) Postopek: Iz ohlajenega mleka poberite smetano in ji dodajte javorjev sirup in probiotik po navodilih proizvajalca. Jogurt pustimo stati na sobni temperaturi čez noč…

Preberi več

IKRA- Vegaski ruski namaz

Od vegilandija / 21 aprila, 2017 /

Kaviar oz. Ikra je okusna zelenjavna pašteta. Rusi jo dodajajo hrani, tako kot mi npr. kečap. Dobiti jo je mogoče v steklenih kozarcih in je najbolj pogost dodatek. Dobra je na krekerjih ali domačem kruhu. Za pripravo boste potrebovali 10 minut. Sestavine: 1 korenje 2 čebuli pire enega česna (stisnemo česen) 3 bučke 1 skodelico…

Preberi več

Tipična Ruska sladica: Veganski Syrniki

Od vegilandija / 30 marca, 2017 /

Ste za kulinarično doživetje? Preizkusite najboljšo Rusko sladico. Ruska sladica je v osnovi iz sira, mi smo jo “predelali” v vegansko! Sestavine: 100 g olupljenih mandljev pol skodelice vode, 2-3 žlice limoninega soka 1/4 žličke soli 2 žlici javorjevega sirupa 3 namizne žlice pirine moke pest suhih borovnic ali kakšnega drugega suhega sadja Postopek: Zmešajte vse…

Preberi več

Veganska trdo kuhana jajca

Od vegilandija / 16 marca, 2017 /

Hranljiva veganska  jajčka imajo visoko vsebnost beljakovin in so narejeni iz samo 9 sestavin. Čas kuhanja je pol ure. Veganska jajčka lahko postrežete za zajtrk ali z njimi presenetite za veliko noč. Sestavine ( za 6 jajc) beljak:     2 zavoja 350g svilenega tufuja  250ml vode      5 žlici prehranski kvas      4 žlice agar…

Preberi več

Veganski tunin namaz

Od vegilandija / 6 marca, 2017 /

 Obožuješ namaze? Kaj pa veganskega tuninega- brez ribjega mesa? Poskusi odlično alternativo tuninemu namazu. Mehka struktura in božanski okus te bosta prepričala. Sestavine: 1 pločevinka čičerike 1/4 skodelice veganske majoneze   1 žlicat gorčice      1½ žlice nastrganih kislih kumaric     1 steblo nasekljane zelene 2 žlici mlete čebule     ½ žličke sveže mletega črnega…

Preberi več

Kokosov namaz brez sladkorja

Od vegilandija / 29 januarja, 2017 /

Sestavine: – 170g nesladkanega nastrganega kokosa (lahko tudi kokosov čips) – 20g orehov ali katerih koli drugih oreščkov – ščepec stevie – par kapljic vanilijeve arome – ščepec soli (sol je naravni ojačevalec okusa) – 40g deviškega kokosovega olja (nujno za aromo! te sestavine ne zamenjuj s kokosovo mastjo) Postopek: Vse sestavine zmeljemo v blenderju (približno 10-20…

Preberi več