sladica brez oreščkov
Obožuješ okus mozartovih marcipanovih krogljic? Odlične so za darilo vašim najbližjim ali za popolno vegansko sladico. To enostavno morate preizkusiti! Sestavine (a 15 kroglic): Lešnikovo polnilo: 1/2 skodelice sladkorja v prahu 1/2 skodelice mletih lešnikov 3 žlice kakava v prahu 1 čajna žlička agavinega ali javorjevega sirupa 2 čajni žlički vode Pistacijevo polnilo (za sredino):…
Preberi večSestavine: 200 g izluščenih pistacijevih jedrc (nesoljenih) 80 g datljev 1 ščepec solnega cveta Posip 100 g izluščenih pistacijevih jedrc (nesoljenih) Čokoladna krema 1,5 srednje velikega zrelega avokada 70 g presnega kakava v prahu 60 g kokosovega olja 100 g kokosovega sladkorja 1 vanilijev strok 1 ščepec solnega cveta Postopek: multipraktik stresemo pistacije in jih…
Preberi večTo je eden najlažjih in najbolj priljubljenih receptov za presno pito. Mandljevo maslo lahko zamenjate z maslom iz indijskih oreščkov ali orehov. Sestavine Testo 1/2 skodelice ovsa 1/2 skodelice ovsene moke 1/3 skodelice mandljevega masla 1 čajna žlička vanilije 1 čajna žlička himalajske soli Bananina plast 8 zelo zrelih zamrznjenih banan 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta 1…
Preberi večSestavine Testo: 1½ skodelice ovsene moke (po možnosti brez glutena) 4½ žlice javorjevega ali agavinega sirupa 3 žlice stopljenega kokosovega masla (ne kokosovega olja!) 1½ žlice jabolčnega soka ali vode 2½ čajne žličke cimeta Nadev: 1 skodelica stopljenega kokosovega masla (ne kokosovega olja!) ¾ skodelice kokosovega mleka (bodisi domača različica ali tista v pločevinkah z…
Preberi več