Sestavine (za 24 muffinov):
- 450 g pirine moke (lahko jo mešate s koruzno, ovseno, riževo…)
- 8 jedilnih žlic ovsenega ali drugega rastlinskega napitka
- 100 ml pomarančnega soka in malo pomarančne lupinice (eko pomaranče)
- 4 čajne žličke vinskega kamna
- 20 jedilnih žlic kokosove maščobe
- ščep soli
- 250 g kokosovega sladkorja
- 2 pesti zdrobljenih kakavovih zrn
- 4 pretlačene banane
- 2 skodelici zmrznjenih borovnic
Priprava:
Najprej damo kokosovo maščobo v vročo vodno kopel, da se utekočini. V veliki posodi zmešmo skupaj moko, vinski kamen, sol, kokosov sladkor in zdrobljena kakavova zrna. Nato dodamo stopljeno kokosovo maščobo in ovsen napitek. Začnemo mešati in počasi dodajamo še pomarančni sok ter naribano pomarančno lupinico.
Dobimo gostejšo zmes, ki ji primešamo še pretlačene banane in na koncu še borovnice (dobro je, če jih malce odtajate na sobni temperaturi, da se ne bo kokosova maščoba preveč strdila).
V pekač z za muffine damo papirčke proti sprijemanju in jih z žlico napolnimo s pripravljeno zmesjo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in muffine pečemo približno 40 minut
Poglej si še druge recepte: Presna pomarančno čokoladna torta Pravi užitek, Presna torta malinina ekstaza