Splošni pogoji

Splošni Pogoji

1. Vsi podatki, ki so na voljo na spletnih straneh www.vegilandija.si, so ponujeni tako, kot so. Nobenega jamstva ni, da so podatki pravilni, natančni ali uporabni in da bodo naročniku nudili korist pri namenu ali delu. Naročnik uporablja podatke s spletnih strani www.vegilandija.si na lastno odgovornost. Avtorji in izvajalci www.vegilandija.si ne odgovarjajo za neposredno ali posredno škodo, ki bi nastala pri uporabniku zaradi uporabe netočnih ali napačnih podatkov, dobljenih na spletni strani vegilandija.si

2. Recepte, blogi in ostale storitve vključno s članki, kjer vsebino pišejo uporabniki, so odgovornost uporabnikov, ki podajo te informacije. Vegilandija.si nudi le servis za pretok teh informacij, ne odgovarja pa za njihovo vsebino. Kot je narava brezplačna je tudi brezplačna reprodukcija člankov in receptov.

3. Ne glede na točko 2. bodo administratorji vegilandija.si ukrepalo v primeru, ko bi uporabnik:

a) zmerjal, zasmehoval ali žalil druge uporabnike interneta

b) ščuval k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti

c) izvajal aktivnosti, ki lahko povzročijo pošiljanje velikih količin podatkov in privedejo do zavrnitve storitev

d) uporabljal zasebna sporočila za prenos množičnih sporočil komercialne narave.

4. Izvajalec vegilandija.si, niti druge pravne in fizičlne osebe, ki sodelujejo pri nastanku teh strani, ne odgovarja za posredno ali neposredno škodo, ki bi jo naročnik utrpel zaradi tehničnih težav ali prekinitev delovanja v servisu, nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh ali napake oziroma pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

5. Uporabnik lahko uporablja podatke na spletni strani vegilandija.si le za namen, za katere so namenjeni. Stran vegilandija.si je namenjena posredovanju brezmesnih kulinaričnih informacij med uporabniki in obveščanje o novostih s strani administratorjev in uporabnikov. Strani Vegilandija.si niso namenjene načrtnemu zbiranju podatkov. Podatke, pridobljene na Vegilandija.si lahko uporabite za lastne osebne ali poslovne namene.

6. Vsi nasveti, ki so vezani na zdravje ljudi, so zgolj informativni in v nobenem primeru ne morejo nadomestiti strokovnega mnenja oziroma terapije kvalificiranega osebja medicinske, farmacevtske ali/in drugih strok.

7. Uporabnik lahko recepte posredujejo preko elektronske pošte in tako pomagajo graditi skupnost.  Pri predaji receptov in fotografij prenesejo lastništvo na vegilandijo.si  v trajno last. Kot dokaz služijo prejeti maili s strani bralcev. V kolikor bralec želi obdržati, da je njegovo ime napisano pri receptu lahko to izrecno zahteva,  v nasprotnem primeru je recept ali novica brez vira. Bralec ne more zahtevati izbrisa posredovane vsebine.

ČLANSTVO V VEGILANDIJI

8. Članstvo v vegilandija.si je brezplačno.

9. Članstvo je pogoj za pisanje Blogov.

10. Naročnik se obvezuje, da je za svoje geslo odgovoren sam in sprejema tudi posledice, ki lahko nastanejo, če izbere geslo, ki ga drug uporabnik enostavno lahko ugane ali se ne odjavi iz sistema, če uporablja računalnik, do katerega imajo dostop tudi drugi. Uporabniško ime in geslo nista prenosljiva, naročnik pa ju lahko uporablja na različnih računalnikih.

11. Uporabnik,  ki je prispeval recepte, slike in zapise na blogu, ne more zahtevati izbrisa iz članstva ali umika svojih zapisov. Administrator lahko na njegovo željo prijavo zaklene, s tem je član efektivno izključen iz vegilandije.si, njegovi prispevki pa ostanejo v objavi.

13. Član je po kršenju pravil iz točke 3 je lahko izbrisan iz članstva. Izbris je trajen, saj izbrisanih podatkov ni več. Uredništvo si pridržuje končno odločitev o blokadi pisanja člana ali izbrisa. Člani, ki se prijavijo le za namene neodobrenega komercialnega oglaševanja na blogih, se izbrišejo ali blokirajo brez opozorila.

14. Član je dolžan ob vpisu napisati svoje prave podatke. V primeru zavajajočih podatkov ga administrator lahko brez opozorila izbriše kot člana.

15. Vsak član se lahko vpiše v vegilandija.si samo enkrat. Tudi blokiranemu ali izbrisanemu članu se pod nobenimi pogoji ni dovoljeno ponovno včlaniti. Vsak tovrsten poskus ponovno pripelje do enakega ukrepa.

PRAVILA POŠILJANJA RECEPTOV IN DRUGIH PRISPEVKOV

16. Recept ali prispevek ne sme biti dobesedno prepisan iz knjige, revije ali drugega medija. Z drugimi besedami povedano, kopirajte receptov, ki so avtorsko zaščiteni, bo sankcionirano, saj so avtorji odgovorni za vsebino, ki jo pošiljajo na internet.

17. Sestavine morajo biti navedene s količino. Vse sestavine, ki so v postopku, morajo biti navedene tudi med sestavinami (in obratno).

18. Pri pisanju se ne sme uporabljati VELIKIH TISKANIH ČRK in če le lahko, se uporablja šumnike.

19. Član vegilanidija.si se strinja, da lahko izvajalci servisa vegilandija.si prispevke, ki jih je posredoval, uporabijo za svojo samopromocijo v različnih medijih.

20. Pri oddaji recepta preko maila uporabnik dovoli objavo na straneh vegilandjia.si za neomejen čas. V ta namen nam preda uporabnik neekskluzivne avtorske pravice za objavo recepta in dovoljuje, da je recept objavljen brez časovne omejitve na spletni strani www.vegilandija.si