Sestavine:
- 70 dag riževe brezglutenske moke
- 300 g margarine
- voda
- tamari ali šoju (brez glutena)
- 2 čajne žličke soli
- 1 buča hokaido (1,5 do 2 kg)
- agar agar
- 1 čajna žlička ingverja v prahu
- 3 dcl sojinega mleka
- 500 g tofuja
Navodila za pripravo:
- Riževo moko premešamo s soljo. Margarino z nožem zdrobimo v riževo moko. Zamesimo testo s toliko vode, kot je potrebno.
- Razvaljamo ga ali z rokami razporedimo na pomaščenem in pomokanem pekač in damo peči.
- Buči hokaido odstranimo semena, jo narežemo na koščke in damo kuhati v slano vodo.
- Tofu zdrobimo z vilicami ali z roko.
- Skuhano bučo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo zdrobljen tofu, začinimo s tamarijem. Razredčimo s sojinim mlekom.
- Vse skupaj pristavimo na ševilnik da zavre, Začini z ingverjem.
Razmešamo 3 čajne žličke agar agarja z mrzlo vodo in dodamo vreli masi, ki jo nato še enkrat zavremo in polijemo po nadevu, da se ohladi in strdi.