Presna pica

TESTO

  • 1 rdeča paprika
  • 1/3 skodelice vsakega: sončničnih semen, konopljinih semen in lanenih semen
  • sol in poper

NADEV

  • Veganski sir (poglej recept: Veganski Sir )
  • 2 skodelici zelenjave po želji
  • 1 čajna žlička tamari omake
  • 1 čajna žlička oljčnega olja

OMAKA

  • 3/4 skodelice narezanega paradižnika
  • 3 žlice na soncu posušenih paradižnikov
  • 1/2 čajne žličke limoninega soka
  • 1-2 datlja
  • 1 žlica misa
  • 1 strok česna
  • bazilika in origano

Priprava:

Sir: Oglej si Veganski Sir

Testo:

  1. V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobiš rahlo mokro testo.
  2. Pekač za pico prekrijte s peki papirjem in nanj enakomerno porazdelite testo. Testo sušite v pečici na najnižji temperaturi približno 3-5 ur ali  dehidratorju 1 uro, da nastane podobno krekerju.

Nadev:

  1. Zelenjavo dobro premešajte s tamari omako in oljčnim oljem ter jo počasi marinirajte – sušite v pečici na najnižji temperaturi, približno 1 uro.

Omaka:

  1. V mešalniku zmešajte vse sestavine v gladko omako.
  2. Omako enakomerno porazdelite po testu, nato sledita sir in marinirana zelenjava.