TESTO
- 1 rdeča paprika
- 1/3 skodelice vsakega: sončničnih semen, konopljinih semen in lanenih semen
- sol in poper
NADEV
- Veganski sir (poglej recept: Veganski Sir )
- 2 skodelici zelenjave po želji
- 1 čajna žlička tamari omake
- 1 čajna žlička oljčnega olja
OMAKA
- 3/4 skodelice narezanega paradižnika
- 3 žlice na soncu posušenih paradižnikov
- 1/2 čajne žličke limoninega soka
- 1-2 datlja
- 1 žlica misa
- 1 strok česna
- bazilika in origano
Priprava:
Sir: Oglej si Veganski Sir
Testo:
- V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobiš rahlo mokro testo.
- Pekač za pico prekrijte s peki papirjem in nanj enakomerno porazdelite testo. Testo sušite v pečici na najnižji temperaturi približno 3-5 ur ali dehidratorju 1 uro, da nastane podobno krekerju.
Nadev:
- Zelenjavo dobro premešajte s tamari omako in oljčnim oljem ter jo počasi marinirajte – sušite v pečici na najnižji temperaturi, približno 1 uro.
Omaka:
- V mešalniku zmešajte vse sestavine v gladko omako.
- Omako enakomerno porazdelite po testu, nato sledita sir in marinirana zelenjava.