Odlična za martinovo ali velikonočno pojedino.
za 4 osebe:
- 70 g suhega kruha
- 300 g seitana
- 1 jž sojine omake
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- 2 korenji
- Rezina gomoljne zelene
- 2 jž oljčnega olja
- 1 čž svežega rožmarina
- 1 čž svežega origana
- 2 jž svežega peteršilja
- Sol in sveže mleti poper
- 1/2 dcl jabolčnega soka (kot vezivo, namesto jajc)
- 2 jž oljčnega olja
- 2 olupljeni jabolki, narezani na koščke
- Pest suhih sliv
Postopek:
Kruh namočimo v posodi z vodo, da se popolnoma zmehča in močno napne.Seitan narežemo na manjše kose, stresemo v posodo multipraktika. Česen drobno nasekljamo in ga skupaj s sojino omako dodamo k seitanu. Vse skupaj čim bolj drobno zmeljemo.Čebulo, por, korenje in zeleno narežemo na majhne kockice.V ponvi segrejemo olje, na njem spražimo zelenjavo (2 -3 minute)
Dodamo drobno narezana zelišča, sol in poper.
Namočen kruh temeljito ožamemo in ga nadrobimo na dušeno zelenjavo in premešamo
Tej mešanici dodamo i 1/2 dcl jabočnega soka ter enakomerno premešamo.
Pekač namastimo z oljem. Vanj z žlico nadevamo seitanovo maso in z rokami oblikujemo štruco.
Okoli štruce nasujemo jabolka in suhe slive.
11. Pečemo približno 90 minut v pečici 180 stopinj . Na polovici peke pečenko prekrijemo s papirjem za peko, da se skorjica ne zapeče preveč.
Oglej si še: Dušeno zelje z rozinami, Veganski mlinci