Veganski karamelni brownie

Veganski karamelni brownie


Majhne rezine popolnosti, ki se topijo v ustih. Začetna čokoladna baza iz datljev in hrustljave ajde se nadaljuje s kokosovim karamelnim nadevom in svilnato gladko čokolado.

Sestavine:

za osnovo:

  • 1 skodelice razkoščičenih datljev
  • 1/3 skodelice kakava v prahu
  • 1/3 skodelice kaljene ajde
  • 1 skodelica kokosove moke
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
polnilo:
  • 1 skodelica polnomastne kokosove kreme (pobrane z vrha hladne pločevinke kokosovega mleka)
  • 3/2 skodelice razkoščičenih datljev
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 2 ščepca vanilije v prahu
  • 1 skodelica kokosa
za čokolado:
  • 1/4 kokosove kreme (pobrane iz vrha hladne pločevinke kokosovega mleka)
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/4 skodelice kokosovega olja
  • 2 ščepca vanilije v prahu

Postopek:

Pripravi pekač s peki papirjem

Vse osnovne sestavine zmešamo v multipraktiku dokler ne  dobimo kremaste – lepljive zmesi. Osnovo postavite v hladilnik.

Pripravite nadev tako da zmešajte vse sestavine skupaj in jih vlijte na osnovo, ponovno postavite v hladilnik.

Na koncu dodajte čokoladno plast tako da zmešajte vse sestavine skupaj in pustite v hladilniku čez noč.

 

vir: www.onegreenplanet.org