Ko sonce pripeka ni boljšega kot pravi presni sladoled. Presni sladoled je polnega okusa saj je njegova glavna sestavina sadje in kokosova smetana.
Recept:
- 450 g zamrznjenega sadja (npr. gozdni sadeži)
- 2 žlici kokosovega mleka
- pol pločevinke kokosove smetane
- 3 banane
- žlička stevie
Iz ohlajene pločevinke kokosovega mleka poberemo smetano in jo vmešamo v zamrznejo sadje, dodamo 2 žlici kokosovega mleka. Dodamo 3 banane in žličko stevie, vse skupaj zmešamo v blenderju do gladkega iz zmrznemo za 2 uri.
Zanimivost: Izvor sladoleda
• Pot sladoleda, kot slaščice se je začela pred več kot tri tisoč leti na Kitajskem. Tamkajšnji vladarji so prvi imeli priložnost uživati v njej, ko so jim kuharji v sneg iz planin vmešali sadje, vino in med. Kasneje, leta 1295 se je veliki popotnik Marco Polo vrnil iz Kitajske in v Italijo prinesel recept za „ sladoled“. Leta 1533 je Katarina De Medici s poroko s francoskim kraljem Henrikom II. postala francoska kraljica. Ena od stvari, ki jih je vzela s seboj v Francijo, je bil tudi recept za zamrznjeno mleko-sladoled.