Arašidov namaz (domači)

Arasidovo maslo

Obožujete arašide? Potem si morate pripraviti domač arašidov namaz, tako boste natančno vedeli kaj vse je v namazu. Presenetite svoje goste ali otroke z zdravim namazom

Sestavine:

  • oluščenih nesoljenih arašidov
  •  javorjevega sirupa ali medu
  •  
    arašidovega olja
  •  soli

Postopek:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Arašide v eni plasti razporedimo po nizkem pekaču. Pekač za 10 do 12 minut potisnemo v ogreto pečico in ga na sredini pečenja dobro potresemo, da se arašidi enakomerno popražijo. Ko se oreščki lepo zlato rjavo obarvajo, pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se arašidi ohladijo

Ohlajene arašide stresemo v električni kuhinjski sekljalnik, kjer jih grobo sesekljamo. Iz zmesi odvzamemo dve žlici sesekljanih arašidov, ostale pa meljemo še 4 do 6 minut oziroma toliko časa, da nastane skoraj povsem gladka arašidova zmes.

Dodamo med oz.javorjev sirup, olje in sol ter meljemo dalje še toliko časa, da se sestavine lepo povežejo med seboj.

  • Recept mi je všeč
5
Sending
User Review
0 (0 votes)