Obožujete arašide? Potem si morate pripraviti domač arašidov namaz, tako boste natančno vedeli kaj vse je v namazu. Presenetite svoje goste ali otroke z zdravim namazom
Sestavine:
- oluščenih nesoljenih arašidov
-
javorjevega sirupa ali medu
-
arašidovega olja
-
soli
Postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Arašide v eni plasti razporedimo po nizkem pekaču. Pekač za 10 do 12 minut potisnemo v ogreto pečico in ga na sredini pečenja dobro potresemo, da se arašidi enakomerno popražijo. Ko se oreščki lepo zlato rjavo obarvajo, pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se arašidi ohladijo
Ohlajene arašide stresemo v električni kuhinjski sekljalnik, kjer jih grobo sesekljamo. Iz zmesi odvzamemo dve žlici sesekljanih arašidov, ostale pa meljemo še 4 do 6 minut oziroma toliko časa, da nastane skoraj povsem gladka arašidova zmes.
Dodamo med oz.javorjev sirup, olje in sol ter meljemo dalje še toliko časa, da se sestavine lepo povežejo med seboj.