Bananin kruh

Kulinarično popotovanje v Ameriko, zakaj pa ne? Ob okušanju ameriškega peciva, boste imeli priložnost porabiti banane in pripraviti odlično sladico, ki bo pripravljena zelo hitro.

Sestavine (pekač 23 x 12 cm)

  • 3 dl polnovredne pšenične moke
  • 2,4 dl ječmenove ali pirine moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žličko sode bikarbone
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 3 majhne, zrele banane, ali 2 veliki, zreli banani
  • 1,2 dl jabolčne čežane
  • 0,8 dl (ali manj) javorovega sirupa, medu ali sladkorja
  • nadomestek jajc v količini, ki ustreza enemu jajcu (=1 žlica mletega lanenega semena, zmešana s 3 žlicami vode, ALI 1,5 žličke kupljenega nadomestka jajc, zmešane z 2 žlicama vode)
  • 1,2 dl rozin
  • 2 žlički vaniljinega izvlečka
  • 1,8 dl ovsenega, mandljevega ali nemastnega sojinega mleka
  • 1 žlica limoninega soka
Priprava:

Vnaprej ogrejte pečico na 180 stopinj.

V veliki skledi zmešajte prvih pet sestavin.

 V srednje veliki skledi pretlačite banane, vmešajte preostale sestavine.

Moki dodajte tekočine in narahlo premešajte. Prelijte maso v pekač  in pecite 70 minut, oziroma toliko časa, da zobotrebec, ki ga potisnete v testo, pride čist ven.

Oglejte si še druge recepte za kruh:Prina štručka, Kamutov kruh