Blitvin popečenec

Sestavine:

3-4 velikih listov špinače, blitve ali ohrovta
2 pločevinki čičerike
sveže stisnjen sok ½ limone
1 strok česna ali ½ žličke posušenega česna
sol in sveže mlet poper
1-2 žlice hladnostiskanega olja (sončnično, palmino ali kokosovo) za cvrtje

Postopek:

Špinači odstranite stebla in jih prelijemo z vrelo vodo in dobro odcedimo. Nato jih v mešalniku ali električni blener  in drobno nasekljamo. Strok česna drobno nasekljajmo ali stisnemo ali dodamo 1/2 posušenega česna.  Premešamo in počasi dodamo odcejene čičerke, vendar pazimo da ne zmešamo preveč.
Zmlete sestavine stresemo v skledo in dodamo limonin sok, sol in poper (po želji). dobro premešamo, nato vmešajte toliko moke, kot je potrebno, da se da testo oblikovati. Oblikujte majhne “pleskavice”. V veliki ponvi pečemo po 7-8 minut na vsaki strani.