Sestavine:
Za nadev:
- 1 skodelica indijskih oreščkov (namoči čez noč)
- 1 banana
- 2 žlički kokosovo olje (ali domače kokosovo maslo;-))
- 3 žlice limoninega soka
- 1 datelj
- 1 žlico riževega mleka
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- 1 ščepec soli
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1/2 čajne žličke cimeta
Za skorjo:
- 2 skodelice indijskih oreščkov ali mandljev (200 g)
- 2 žlici surovega kakava
- 6 datljev
- 1/2 čajne žličke soli
- 2 žlici kokosovega olja
Postopek:
Vse sestavine za polnilo zmešamo v blenderju, dokoler ne dobimo kremaste zmesi, ki jo razporedimo na pladenj (debelina 5 mm) in obložimo s plastično folijo ter postavimo v zmrzovalnik za eno uro.
Medtem za skorjo zmeljemo orehe in dodamo ostale sestavine, tudi to testo razporedimo na pladenj (debelina 5 mm), pokrijemo s folijo in postavimo v zmrzovalnik za eno uro (hladilnik 2 uri).
iz hladilnika vzamemo polnilo in skorjo ter iz njih izrežemo z odelčki zvezdice. Pri delu bodite hitri, saj se testo ne sme stopiti. Ko zaključite postavite zvezdice nazaj v hladilnik. Hranite v hladilniku.