Božič je čas, ko si vzamemo čas za družino. Brez okusnih piškot si božiča ne moremo predstavljati. Presni piškoti res ne bodo v vaši kuhinji pustili božičnega vonja, bodo pa pripravljenih hitro. Piškoti so nasitni in si jih lahko brez slabe vesti zjutraj pripravite za v službo ali šolo.
Sestavine:
za testo:
180 g moke zemeljskih mandljev
80 g datljev
60 g posušenega mletega kokosa
30 g sušenih višenj (ali kakšnega drugega presnega sušenega sadja)
16 g pistacij
1 žlica kokosovega masla (če ga nimate, ga nadomestite z enako količino presnega kokosovega olja)
filtrirana voda po žličkah po potrebi
za okras:
presni mleti sušeni kokos
Postopek:
Sestavine za testo zmeljemo v mešalniku. Testo se mora sprijeti, če se ne, dodajamo vodo, dokler ne nastane krogla.
Med dvema plastema peki papirja razvaljamo testo približno na pol centimetra debelo. Iz njega z modelčkom izrežemo zvezdice. Posujemo jih s kokosom.
Piškotke postavimo na rešetke v sušilnik in jih sušimo 5 do 6 ur. Če nimamo sušilnika, lahko piškotke užijemo tudi sveže. Piškote hranimo v hladilniku, dokler jih ne postrežemo. Če so posušeni, pa lahko v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi zdržijo tudi 14 dni ali več.