Brezglutenska pita iz kokosove moke

Brezglutenska pita

Sestavine:

  • 70 dag riževe brezglutenske moke
  • 300 g margarine
  • voda
  • tamari ali šoju (brez glutena)
  • 2 čajne žličke soli
  • 1 buča hokaido (1,5 do 2 kg)
  • agar agar
  • 1 čajna žlička ingverja v prahu
  • 3 dcl sojinega mleka
  • 500 g tofuja

Navodila za pripravo:

  1.      Riževo moko premešamo s soljo. Margarino z nožem zdrobimo v riževo moko. Zamesimo testo s toliko vode, kot je potrebno.
  2.      Razvaljamo ga ali z rokami razporedimo na pomaščenem in pomokanem pekač in damo peči.
  3.      Buči hokaido odstranimo semena, jo narežemo na koščke in damo kuhati v slano vodo.
  4.      Tofu zdrobimo z vilicami ali z roko.
  5.      Skuhano bučo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo zdrobljen tofu, začinimo s tamarijem. Razredčimo s sojinim mlekom.
  6.      Vse skupaj pristavimo na ševilnik da zavre,  Začini z ingverjem.

Razmešamo 3 čajne žličke agar agarja z mrzlo vodo in dodamo vreli masi, ki jo nato še enkrat zavremo in polijemo po nadevu, da se ohladi in strdi.