Bučke v timijanovi srajčki z jugurtovo omako

bučke ohranjajo vitko postavo, izboljšujejo koncentracijo, umirjajo živce, krepijo mišice in srce. Vplivajo na izločanje vode in škodljivih snovi iz telesa. Čeprav imajo manj vode od kumaric, vsebujejo več vitaminov in mineralov. Presenetite svoje najbližje z bučkami v timijanovi srajčki.

Sestavine:

350 g moke
2 žlici pecilnega praška
3 jajca
150 ml rastlinskega olja
1 žlica soli
3 bučke
4 vejice timijana
200 g jogurta
1/2 limone
1 ščepec soli
1 ščepec črnega popra
kokosovo olje ali katerokoli drugo olje za cvrtje

Postopek:

PIVSKO TESTO:

V skledo damo moko in jo zmešamo s pecilnim praškom. Ločimo beljake in rumenjake ter moki dodamo rumenjak. Počasi prilivamo pivo. Vse skupaj zmešamo z metlico za neg in naredimo gladko testo. Nato umešamo rastlinsko olje, da testo postane hrustljavo. Beljak in sol stepemo v poltrdi sneg in ga umešamo v testo.

JOGURTOVA OMAKA:

V posodo damo jogurt, sok, 1/2 limone, soimo in popramo ter zmešamo, da nastane gladka zmes.
Bučke operemo in jih narežemo na 1 cm debele kolobarje. Osmukamo timijanove lističe in jih skupaj  s kolobarji bučk umešamo v pivsko testo.

V širokem loncu segrejemo kokosovo olje. Kolobarje bučk v pivskem testu na obeh straneh zlatorumeno ocvremo. Na papirnati brisači jih odcedimo in malo solimo.

Bučke položimo na ploščo skupaj z jogurtovo omako in jih postrežemo.