Bučkin rezanci z avokadovim pestom v kozarcu (vegi to-go)

Čas priprave: 15 min
Porcija: 1 kozarec (≈500 ml)

Sestavine

  • 1 srednja bučka (zucchini), narejena na rezance (spiralizator)
  • ½ zrelega avokada
  • 1 pest svežih baziljinih listov
  • 1 stroka česna
  • 1 žlica lanenih semen ali olivnega olja
  • sok ½ limone
  • sol in poper po okusu
  • nekaj češnjevih paradižnikov, narezanih na polovice

Postopek

  1. Pesto: V manjšem sekljalniku zmešaj avokado, baziliko, česen, limonin sok in lanena semena (ali olje). Začini s soljo in poprom, da dobiš gladko pasto.
  2. Sestavljanje: Na dno kozarca najprej stresi paradižnike, nato plast bučkinh rezancev in na koncu plast pestove kreme.
  3. Shranjevanje: Zapri kozarec in hladi v hladilniku. Pred uživanjem kozarec dobro pretreseš, da se pesto premeša z rezanci.