Čas priprave: 15 min
Porcija: 1 kozarec (≈500 ml)
Sestavine
- 1 srednja bučka (zucchini), narejena na rezance (spiralizator)
- ½ zrelega avokada
- 1 pest svežih baziljinih listov
- 1 stroka česna
- 1 žlica lanenih semen ali olivnega olja
- sok ½ limone
- sol in poper po okusu
- nekaj češnjevih paradižnikov, narezanih na polovice

Postopek
- Pesto: V manjšem sekljalniku zmešaj avokado, baziliko, česen, limonin sok in lanena semena (ali olje). Začini s soljo in poprom, da dobiš gladko pasto.
- Sestavljanje: Na dno kozarca najprej stresi paradižnike, nato plast bučkinh rezancev in na koncu plast pestove kreme.
- Shranjevanje: Zapri kozarec in hladi v hladilniku. Pred uživanjem kozarec dobro pretreseš, da se pesto premeša z rezanci.