Čokoladni presni navdih

Pripravite si odlično pecivo brez peke in presenetite goste.

Sestavine za 12 kock peciva:

  • 1/2 skodelice izkoščičenih datljev
  • 2 zreli banani
  • 1/2 skodelice vode
  • 1/2 skodelice borovnic
  • 1/2 skodelice narezanih jagod
  • 1 večja zrela breskev
  • 1/2 skodelice fino mlete kokosove moke

Sestavine za čokoladni preliv:

  • 1 skodelica datljev
  • 1 skodelica vode
  • 4-5 žlic zdrobljenih kakavovih zrn

Datlje skupaj z vodo in olupljenimi bananami zmešamo v zmogljivem blenderju. Če slednjega nimamo, naredimo to v multipraktiku, a v tem primeru datlje pred uporabo namočimo.

Vse sadje dodamo k datljevo-bananovi pasti v posodo blenderja ali multipraktika in vmešamo, toliko, da sadje še vedno ostane v koščkih. Vse skupaj prestavimo v skledo in dodamo fino mleto kokosovo moko.

Dobro premešamo z žlico in počakamo, da kokosova moka vpije tekočine in se masa zgosti. Nato jo prestavimo v kvadraten pekač (na dno položimo papir za peko) in poravnamo 1-2 cm visoko. Velikost pekača ni pomembna, ker ga lahko samo delno napolnimo in sami določimo robove kock.

Vse sestavine za čokoladni preliv zmešamo v zmogljivem blenderju, da dobimo gost čokoladni preliv. Premažemo ga preko sadne plasti in postavimo v hladilnik za pol ure. Narežemo na kocke in po želji okrasimo s sadjem.