Enostavni čokoladni tartuf, posuti s čokolado spominjajo na tartufe. Odlični so za darilo za Valentinovo, božič ali rojstni dan. Čokoladne tartufe podarite v steklenem kozarcu in svojim bližnjim polepšajte dan.
Sestavine:
- 2 skodelici naribane temne čokolade
- 3/4 skodelice polnomastnega kokosovega mleka (smetano z vrha pločevinke)
- 3-4 žlici agavinega sirupa
- 1 čajna žlička ekstrakt čiste vanilije
- 1 / 2 čajne žličke soli
- 1 skodelica nesladkane razrezanega kokosa(neobvezno)
- Kakav v prahu, za valjanje
Postopek:
V srednje veliki ponvi stopite čokolado občasno premešamo. Lahko uporabite tudi dvojni kotel.
Odprite pločevinko polnomastnega kokosovega mleka, in nežno postrgajte smetano na vrhu pločevinke, da boste dobili 3/4 skodelice. Razžvrkljamo jo v stopljeno čokolado.
Vmešajte vanilijo, sol in agavin sirup. Razžvrkljamo ter odstraniti vse kepe, mešamo do gladkega. Odstranite z ognja in vmešajte kokos.
Pretresite v posodob in jo postavite v hladilnik za 45 minut. Vmes 2x premešajte testo z žlico.
Z rokami oblikujte kroglice (predlagam uporabo plastičnih rokovic, saj se vam le tako ne bo masa prijemala na roke). Če je testo preveč lepljivo ga ponovno postavite v hladlnik za nekaj minut. Kroglice povabljajte v kakavovem prahu in hranite v hladilniku.