Hladna kumarična juha

Sestavine (za 4 osebe):

  • 2 kumarihladna kumarična juha
  • 2 avokada
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 l zelenjavne osnove
  • 1 jž limoninega soka
  • 250 g jogurta
  • sol
  • kajenski poper
  • 250 ml pinjenca
  • mleta orientalska kumina
  • 1 šop redkvic

Postopek:

Kumari operemo , olupimo in po dolžini prepolovimo.  Odstranimo semena ter narežemo meso. Avokado prerežemo na pol, odstranimi koščici in meso z žlico postrgamo iz lupine.

Čebulo olupimo in nareemo na kocke. Česen olupimo in iztisnemo. Kose avokada in kumar čebulo ter  česen zmešamo s paličnim mešalnikom in prelijemo z zelenjavno osnovo.

Primešamo limonov sok, jogurt in pinjenec ter začinimo s solj, poprom in orientalsko kumino. Juho damo na hadno za približno 1 uro.

Redkvice očistimo, operemo in narežemo na rezine. Juho nalijemo na krožnike ter postrežemo okrašeno z reinamo in zelenjem redkvic.