Sestavine (za 4 osebe):
- 2 kumari
- 2 avokada
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne osnove
- 1 jž limoninega soka
- 250 g jogurta
- sol
- kajenski poper
- 250 ml pinjenca
- mleta orientalska kumina
- 1 šop redkvic
Postopek:
Kumari operemo , olupimo in po dolžini prepolovimo. Odstranimo semena ter narežemo meso. Avokado prerežemo na pol, odstranimi koščici in meso z žlico postrgamo iz lupine.
Čebulo olupimo in nareemo na kocke. Česen olupimo in iztisnemo. Kose avokada in kumar čebulo ter česen zmešamo s paličnim mešalnikom in prelijemo z zelenjavno osnovo.
Primešamo limonov sok, jogurt in pinjenec ter začinimo s solj, poprom in orientalsko kumino. Juho damo na hadno za približno 1 uro.
Redkvice očistimo, operemo in narežemo na rezine. Juho nalijemo na krožnike ter postrežemo okrašeno z reinamo in zelenjem redkvic.