Ingverjeva bučna juha

Invgverjevo bucna juha

Sestavine (za 4 osebe):

    • 500 g zimske buče (muškatna, hokaido ali druga)
    • 100 g gomoljne zelene
    • 50 g prosene kaše
    • 2 čebuli
    • 2 stroka česna
    • košček svežega ingverja
    • zelenjavne jušne osnove
    • himalajsko sol
    • 2 jž bučnega olja
    • zeliščno – cvetlično mešanico Sončni poljub
    • muškatni orešček
    • 4 jž bučnih semen

Postopek:

Bučo očistimo in narežemo na večje kose (lupljenje ni potrebno). Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na kocke.
Sesekljano čebulo zaradi bolj intenzivnega okusa rahlo popražimo, proti koncu dodamo še česen.
Buče, gomoljno zeleno in prepraženo čebulo skupaj z oprano proseno kašo v večjem loncu skuhamo do mehkega. Ko se buče zmehčajo, dodamo nariban ingver, jušno osnovo, sol in začimbe ter na kratko pokuhamo.
Odstavimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Jed okrasimo z bučnim oljem ter nasekljanimi prepraženimi bučnimi semeni.
Če želimo, da je juha še bolj kremasta, ji dodamo riževo ali sojino kremo (smetano).