Jabolčna veganska pita

Okus cimeta in jabolk nas zlahka popelje v kuhinjo naših babic. Vsak križljaj je bil poseben, okus slastne pite se je pomešal z ljubeznijo naših babic.

Sestavine:

  • 3 skodelice moke
  • 5 žlici sladkorja
  • 1 skodelica kokosovega olja
  • limonin sok
  • 3/4 žličke cimeta
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • špepec soli

Postopek

Najprej pripravimo testo: zmešamo 3 skodelice moke, 2 žlici sladkorja, sol in počasi dodajamo 1 skodelico stopljenega kokosovega olja, v kolikor se testo drobi, mu dodajte nekaj mrzle vode in ga postavite v hladilnik za eno uro. Testo nato z roko pritisnemo na dno pekača in ob rob (nekaj ga prihranimo za na vrh).

Jabolka prepražimo na kokosovem olju, dokler se ta ne zmehčajo, dodamo jim cimet, 3 žlice sladkorja, 2 žlici  limoninega sokain muškatni orešček. Počakamo, da se jabolka ohladijo in jih nato postavimo v pekač.

Testo, ki smo ga prihranili narežemo na trakce s katerimi prekrijemo pito.

Pečemo 15-20 minut na 210°C, pita se mora lepo zapeči.

pita