javorjeva krema

javorjev sirup

Javorojev sirup je zdrav in odličnega okusa ampak ga zaradi svoje redke sestave ne moremo vedno uporabiti, kjer bi želeli ker je enostavno preveč tekoč. Zato je zelo priročna javojerva krema. Gre v bistvu za javorjev sirup, ki ga sami malo predelamo. Malo ga prekuhamo na ognju, malo ohladimo in stepemo s kuhalnico, potem pa nastanejo tako mali kristalčki, da jih naš jezik ne zazna in nastane gosta krema. S tako konsistenco da ga lažje namažemo na krekerje, kruh kjer koli bi si želeli tako okus z malo gostejšim namazom.

Pred pripravo javorjeve kreme naredimo ledeno kopel. V posodo damo še eno manjšo posodo okoli pa led.  Sirup segrejemo do 235 stopinj celzija, to bo trajalo približno 15 do 20 minut. Ko dosežete tempereturo, obdržite sirup na tej tempereturi približno minuto in potem ugasnete ogenj.

Prelijte vroč sirup v posodo, ki smo jo pripravili v večji posodi z ledom. Tam pustimo sirup počivati približno 15 minut brez mešanja (oz. da se ohladi približno na 100 stopinj). Po tem umaknemo sirup na mizo in začnemo mešati s kuhalnico. Mešanje si vzemite kot maraton in ne kot šprint. Hitrost mešanja ni tako pomembna kot vztrajnost. Po 10 minutah mešanja si boste verjetno rekli ali nebi tega naredili raje z električnim mešalnikom. Priporočamo mešanje na roke, ker je velika verjetnost, da se motor pri mešalniku pregreje in si s tem naredite nepotrebni strošek. Po nekem času mešanja 10-15 minut boste opazili da se barva sirupa svetli in da masa postaja vedno bolj gosta. Mešajte dokler sirup ne začne zgubljati leska in postane podoben kremi karamelaste barve.

 

 

  • Odličen recept
5

Oceni recept

Javorjeva krema

Sending
User Review
0 (0 votes)