Na ameriškem jedilniku je sladki krompir stalnica. V sladkem krompirju najdemo veliko vitamina A in kalija, vsebuje pa tudi kar nekaj kalcija. Poleg tega je v njem še veliko fitokemikalij, na primer kvercetin, ki ima močno protivnetno delovanje.
Sestavine ( za 4 osebe):
- 1 čebula, sesekljana
- 1 strok česna, sesekljan
- oljčno olje
- 3 sladki krompirji, olupljeni in narezani na kocke
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 75 g arašidovih jedrc
- 400 g kokosovega mleka
- 2 žlici limoninega soka
- sol in poper
Priprava:
- V loncu na oljčnem olju prepraži čebulo in nato še česen.
- Dodajte na kocke narezane krompirje in prelijte z jušno osnovo, da boste prelili krompir. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhaj 15-20 minut, da se krompir zmehča.
- V juho dodajte kokosovo mleko in arašide in jo s paličnim mešalnikom zmešajte.
- Na kocu dodajte še limonin sok, sol in poper ter servirajte posipano z mlado čebulico.