Juha iz sladkega krompirja

Na ameriškem jedilniku je sladki krompir stalnica.  V sladkem krompirju najdemo veliko vitamina A in kalija, vsebuje pa tudi kar nekaj kalcija. Poleg tega je v njem še veliko fitokemikalij, na primer kvercetin, ki ima močno protivnetno delovanje.

Sestavine ( za 4 osebe):

  • 1 čebula, sesekljana
  • 1 strok česna, sesekljan
  • oljčno olje
  • 3 sladki krompirji, olupljeni in narezani na kocke
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 75 g arašidovih jedrc
  • 400 g kokosovega mleka
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol in poper

Priprava:

  1. V loncu na oljčnem olju prepraži čebulo in nato še česen.
  2. Dodajte na kocke narezane krompirje in prelijte z jušno osnovo, da boste prelili krompir. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhaj 15-20 minut, da se krompir zmehča.
  3. V juho dodajte kokosovo mleko in arašide in jo s paličnim mešalnikom zmešajte.
  4. Na kocu dodajte še limonin sok, sol in poper ter servirajte posipano z mlado čebulico.