Sestavine:
- Ajwain
- Kurkuma
- Ingver (sveži ali suhi)
- Chili
- Por
- Čemaž ali česen
- Kumina v prahu
- Koriander v prahu
- Listi mete
- Ghee ali kokosovo maslo
- Pelati
- Zelje
- Rdeča paprika
- Bučke (zelene)
- Zelena leča
- Himalajska sol
Priprava:
Segrejemo ghee ali kokosovo maslo, nato damo v lonec najprej suhe sestavine, chilli, ajwain, kurkumo, ingver če je suhi, kumino in koriander. Malo prepražimo, da zadiši potem pa dodamo še mokre sestavine, narezan por sesekljan čemaž ali česen, še malo prepražimo in dodamo zelje rdečo papriko in zelene bučke. Dodamo še vodo in lečo, ki se je namakala vsaj 12 ur. Razmerje vode in leče ocenite sami glede na gostoto vseh sestavin.
Vse skupaj kuhamo dokler ni leča skuhana in potem proti koncu dodamo v jed posušene liste mete, liste lahko predhodno zdrobimo.