Kako se kot vegan soočiti s sorodniki pri večerji

Vecerja

Še vedno obstajajo presodki do vegeterijancev, na površje pridejo ob družinskih srečanjih, ker je zagotovo eno izmed vprašanj »zakaj« in »kaj sploh ješ potem?«, kar je lahko svojevrsten izziv. Da boste lažje preživeli najdaljšo noč v letu ali družinska srečanja iz drugih razlogov smo vam pripravili nekaj trikov s katerimi bodo srečanja prijetnejša.

Sprejmite povabilo

Dogodkom, ki vključujejo hrano bi se marsikdo najraje izognil, nikar. Pogumno sprejmite vabilo na večerjo in bodite samozavestni. Zagotovo bo na jedilniku tudi priloga in solata.

S seboj v dar prinesite hrano

Če ste povabljeni na srečanje, kjer sumite, da bo malo živil primernih za vas, se javite za prostovoljca in pomagajte soustvarjati praznične jedi. Če vam čas ne dopušča, prinesite hrano s sabo kot darilo. Hrane nikoli ne postavite pred sebe, ampak jo nesebično delite z drugimi. S seboj prinesite dovolj jedi za vse goste, raje več ene jedi kot manjše količine več jedi.

Ne spuščajte se v globoke pogovore o hrani

Družinska srečanja niso pravi kraj za pogovore, kdo mora kaj jesti in kaj je za koga boljše. Na namerne ali nenamerne provokacije se odzovite mirno in dokažite, da se odlično počutite v svoji koži, tako fizično kot mentalno. Trditve kot so »Rastline ne čutijo ničesar itd…« ne komentirajte. Sogovornika prijazno povabite na zasebni pogovor ob kakšni kavici kdaj drugič.