Privoščite si zdrav trislojni prigrizek.
Sestavine:
za osnovo (1.plast)
- 1 skodelica datljev
- 1 skodelica tople vode
- 1 žlica kokosovega olja
- 1/2 žličke soli
- 1 skodelica mandljeve moke
- 1 skodelica naribanega kokosa
Sredina (2 sloj)
Vrh (3.sloj)
- 1/4 skodelice kokosovega olja
- 1/4 skodelice kakava v prahu
- 1/4 skodelice agavinega sirupa
- 1/4 skodelice rastlinske mleka
- ščepec soli
Postopek
Za osnovo, pustite dateljne stati v vroči vodi 15minut, da se omehčajo.
V ponvici segrejte kokosovo olje, da se zmehča, dodajte datlje, toplo vodo in zmešajte v blenderju. Dodajte mandljevo moko in kokos, dokler ne dobite testa. Testo pritisnite ob obložen pekač s peki papirjem. Postavite v hladilnik za 15 minut.
Za srednjo plast zmešajte vse sestavine skupaj v majhnem loncu pri nizki temparaturi, dokler se kokosovo olje ne stopi. Namažite po prvi plasti in postavite v hladilnik za 30 minut.
Za zgornjo plast zmešajte vse sestavine skupaj, razen mleka – v majhnem loncu na številniku, postopoma dodajajte mleko. Če je preveč vodeno dodajte več kakava. Premažite zgornjo plast in postavite v hladilnik za eno uro.