Karamelno mandljeve presne palčke

Privoščite si zdrav trislojni prigrizek.

Sestavine:

za osnovo (1.plast)

  • 1 skodelica datljev
  • 1 skodelica tople vode
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1/2 žličke soli
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1 skodelica naribanega kokosa
  Sredina (2 sloj)
  • 1/3 skodelice mandljevega masla (lahko tudi arašidovo)
  • 3 žlici kokosovega olja
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/2 žličke morske soli

Vrh (3.sloj)

  • 1/4 skodelice kokosovega olja
  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 1/4 skodelice agavinega sirupa
  • 1/4 skodelice rastlinske mleka
  • ščepec soli

Postopek

Za osnovo, pustite dateljne stati v vroči vodi 15minut, da se omehčajo.

V ponvici segrejte kokosovo olje, da se zmehča, dodajte datlje, toplo vodo in zmešajte v blenderju. Dodajte mandljevo moko in kokos, dokler ne dobite testa. Testo pritisnite ob obložen pekač s peki papirjem. Postavite v hladilnik za 15 minut.

Za srednjo plast zmešajte vse sestavine skupaj v majhnem loncu pri nizki temparaturi, dokler se kokosovo olje ne stopi. Namažite po prvi plasti in postavite v hladilnik za 30 minut.

Za zgornjo plast zmešajte vse sestavine skupaj, razen mleka – v majhnem loncu na številniku, postopoma dodajajte mleko. Če je preveč vodeno dodajte več kakava. Premažite zgornjo plast in postavite v hladilnik za eno uro.
 
Dober tek 🙂