Sestavine:
Obod in dno:
- 1 skodelica mandljev
- 1/3 skodelice sončničnih semen
- 1 skodelica in 1/4 skodelice mletega kokosa oz. kokosove moke
- 1 skodelica rozin
- 1/2 žličke vanilije v prahu
- ščepec soli
- 1- 2 žličke vode
Polnilo:
- 2/3 skodelice mletega kokosa
- 2/3 skodelice indijskih oreščkov
- 1/3 skodelice kokosove vode
- 3/4 žličke vanilije
- Ščepec soli
- 1/2 skodelice stopljene kokosove maščobe
Postopek:
Za obod in dno zmeljemo mandlje in sončnična semena, dodamo kokosovo, sol in rozine. Zmeljemo, dokler ne dobimo kompaktnega testa, ki mu dodamo vodo in vanilijo. Testo pritisnemo ob dno tortnega pekača in ob robu do vrha. Postavimo v hladilnik za eno uro.
Pripravimo še polnilo, v blendeju zmešamo vse suhe sestavine za polnilo, na kodnu dodamo stopljeno olje. polnjenje v skorji. S polnilom napolnimo tortni pekač in postavimo v hladilnik za 12 ur.