Ste za kulinarično potovanje? Tokrat odhajamo v Egipt. Kushari oziroma Kashari je tipična egiptovska jed. Pripravljao jo že od 19.stoletja. Jed je “ponarodela” in je nastala iz mešanice različnih kultur, Italjanske, Indijske in Egiptovske. V Egiptu je Kosheri mogoče dobiti v vseh restaravracijah in je tipična jed delavskega razreda. Skozi čas se je razvilo več izvedb Kosheri, tradicionalno je veganski, brez sestavin živalskega izvora.
Recept:
- 1 velika čebula
- 3 x žlice oljčnega olja
- 1 x limona
- 2 x pločevinke sesekljanega paradižnik v paradižnikovi omaki
- 1 x skodelica riža
- 2 x skodelice testenin
- 1 x skodelica čez noč namočene leče
Priprava:
Riž skuhajte.
V drugem loncu kuhajte lečo približno 25 minut, toliko da se zmehčka.
Skuhajte tudi makarone.
V ponvi na olju prepražite čebulo in ji dodajte sesekljan paradižnik
Servirajte na krožniku, kot dekoracijo uporabite čebulo in na koncu poškoropite z limoninim sokom.