Kosheri – Egiptovska jed

Ste za kulinarično potovanje? Tokrat odhajamo v Egipt. Kushari oziroma Kashari je tipična egiptovska jed. Pripravljao jo že od 19.stoletja. Jed je “ponarodela” in je nastala iz mešanice različnih kultur, Italjanske, Indijske in Egiptovske. V Egiptu je Kosheri mogoče dobiti v vseh restaravracijah in je tipična jed delavskega razreda. Skozi čas se je razvilo več izvedb Kosheri, tradicionalno je veganski, brez sestavin živalskega izvora.

Recept:

  • 1 velika čebula
  • 3 x žlice oljčnega olja
  • 1 x limona
  • 2 x pločevinke sesekljanega paradižnik v paradižnikovi omaki
  • 1 x skodelica riža
  • 2 x skodelice testenin
  • 1 x skodelica čez noč namočene leče

Priprava:

Riž skuhajte.

V drugem loncu kuhajte lečo približno 25 minut, toliko da se zmehčka.

Skuhajte tudi makarone.

V ponvi na olju prepražite čebulo in ji dodajte sesekljan paradižnik

Servirajte na krožniku, kot dekoracijo uporabite čebulo in na koncu poškoropite z limoninim sokom.