Sladica, ki združuje najboljše okuse kostanja, čokolade in lešnikov.
Sestavine:
- 120 g mletih lešnikov
- 120 g črne čokolade
- 120 g sladkorja v prahu
- 2,5 žlici olja
- 2,5 žlici ruma
Nadev:
- 400 g oslajenega kostanjevega pireja
Priprava:
V posodi, na katero se prilega manjša skleda ali kotliček, zavremo za 4 prste vode za vodno kopel. Izbrano posodo položimo nad paro in vanjo nadrobimo čokolado. Med občasnim mešanjem jo počasi stopimo.
Zmešamo mlete lešnike (gl. izboljšanje), sladkor v prahu, stopljeno čokolado, olje in rum. Na hitro ugnetemo gladko testo, ki ga med dvema listoma peki papirja razvaljamo v nekaj milimetrov debel pravokotnik.
Zgornji list papirja odstranimo s testa, po katerem enakomerno nanesemo kostanjev pire; gl. ideje. Pokrijemo ga s peki papirjem in nežno razvaljamo, pri čemer pazimo, da ne stanjšamo testa.
Zgornji list testa odstranimo, testo in premaz pa s pomočjo spodnjega lista papirja zvijemo v rolado. Čvrsto jo ovijemo še v kos alu folije, potem pa rolado za nekaj ur položimo v hladilnik.