Kostanjeva rulada

Sladica, ki združuje najboljše okuse kostanja, čokolade in lešnikov.

 Sestavine:

  • 120 g mletih lešnikov
  • 120 g črne čokolade
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 2,5 žlici olja
  • 2,5 žlici ruma

Nadev:

  • 400 g oslajenega kostanjevega pireja

Priprava:

V posodi, na katero se prilega manjša skleda ali kotliček, zavremo za 4 prste vode za vodno kopel. Izbrano posodo položimo nad paro in vanjo nadrobimo čokolado. Med občasnim mešanjem jo počasi stopimo.

Zmešamo mlete lešnike (gl. izboljšanje), sladkor v prahu, stopljeno čokolado, olje in rum. Na hitro ugnetemo gladko testo, ki ga med dvema listoma peki papirja razvaljamo v nekaj milimetrov debel pravokotnik.

Zgornji list papirja odstranimo s testa, po katerem enakomerno nanesemo kostanjev pire; gl. ideje. Pokrijemo ga s peki papirjem in nežno razvaljamo, pri čemer pazimo, da ne stanjšamo testa.

Zgornji list testa odstranimo, testo in premaz pa s pomočjo spodnjega lista papirja zvijemo v rolado. Čvrsto jo ovijemo še v kos alu folije, potem pa rolado za nekaj ur položimo v hladilnik.