Pripravite si slastno marmelado kar doma. Večinoma uporabljamo jagodno, marelično, breskovo marmelado, tokrat pa smo pripravili in z veseljem pojedli marmelo iz grozdja in ananasa. Marmelada vam bo prav prišla za zajtrk ali palačinke.
Sestavine:
- 0,5 kg grozdnih jagod
- 0,3 kg svezega olupljenega ananasa brez sredice
- 1 kg zelirnega sladkorja
- sok iz 4 limon
Postopek:
Jagode operemo, prerežemo čez polovico in odstranimo pečke. Ananas narežemo na majhne koščke, nato zmiksane jagoce skupaj s koščki ananasa zmešamo z želirnim sladkorjem in pustimo stati preko noči.
Naslednji dan dodamo limonin sok n nato vse skupaj prevremo 4 minute. Naredimo preizkus, na hladen krožnik damo žlico marmelade in nagnemo, če počsi steče je ok. Z marmelado napolnimo tole kozarce in jih zapremo z vročimo pokrovi.