Marmelada iz grozdja in ananasa

Pripravite  si slastno marmelado kar doma. Večinoma uporabljamo jagodno, marelično, breskovo marmelado, tokrat pa smo pripravili in z veseljem pojedli marmelo iz grozdja in ananasa. Marmelada vam bo prav prišla za zajtrk ali palačinke.

Sestavine:

  • 0,5 kg grozdnih jagod
  • 0,3 kg svezega olupljenega ananasa brez sredice
  • 1 kg zelirnega sladkorja
  • sok iz 4 limon

Postopek:

Jagode operemo, prerežemo čez polovico in odstranimo pečke. Ananas narežemo na majhne koščke, nato zmiksane jagoce skupaj s koščki ananasa zmešamo z želirnim sladkorjem in pustimo stati preko noči.

Naslednji dan dodamo limonin sok n nato vse skupaj prevremo 4 minute. Naredimo preizkus, na hladen krožnik damo žlico marmelade in nagnemo, če počsi steče je ok. Z marmelado napolnimo tole kozarce in jih zapremo z vročimo pokrovi.