Sestavine (za 4 osebe) :
- 1l vode
- Kombu alga (približno 5 cm dolg kos)
- 2 korenji, narezani na tanke palčke
- 1 majhna cvetača, razrezana na cvetke
- 1 tanka rezina ingverja, narezanega na rezinice
- 4 žlice ječmenovega misa (lahko uporabimo tudi instant miso)
- 100 g tofuja, narezanega na kocke
- 5 cm pora, narezanega na 1 mm tanke obročke
- Svež peteršilj
Postopek:
Vodo zavremo. Vanjo za pol ure namočimo kombu algo.
Po pol ure algo narežemo na rezine, vodi dodamo korenje, cvetačo in ingver in kuhamo 10 – 15 minut, da se cvetača delno zmehča.
Vodi dodamo miso in tofu. Moč plamena zmanjšamo tako, da voda ne vre več in blago segrevamo še 5 – 10 minut.
Na koncu dodamo juhi še por in peteršilj in juho razdelimo v skodelice.