Miso Juha

Sestavine (za 4 osebe) :

  • 1l vode
  • Kombu alga (približno 5 cm dolg kos)
  • 2 korenji, narezani na tanke palčke
  • 1 majhna cvetača, razrezana na cvetke
  • 1 tanka rezina ingverja, narezanega na rezinice
  • 4 žlice ječmenovega misa (lahko uporabimo tudi instant miso)
  • 100 g tofuja, narezanega na kocke
  • 5 cm pora, narezanega na 1 mm tanke obročke
  • Svež peteršilj

Postopek:

Vodo zavremo. Vanjo za pol ure namočimo kombu algo.

Po pol ure algo narežemo na rezine, vodi dodamo korenje, cvetačo in ingver in kuhamo 10 – 15 minut, da se cvetača delno zmehča.

Vodi dodamo miso in tofu. Moč plamena zmanjšamo tako, da voda ne vre več in blago segrevamo še 5 – 10 minut.

Na koncu dodamo juhi še por in peteršilj in juho razdelimo v skodelice.